Як правильно заморозити кабачки на зиму

Заморожені кабачки кружечками та кубиками


Як правильно заморозити кабачки на зиму свіжими в домашніх умовах

Сам по собі кабачок не має яскраво вираженого смаку, тому він і є вдалим інгредієнтом всіляких гарнірів, супів, випічки і навіть солодкої консервації. Крім того, цей корисний овоч користується популярністю у виробників дитячого харчування, адже його рекомендується використовувати в якості прикорму немовлятам. Але багато мам вважають за краще робити фруктові, овочеві або м’ясні пюре для своїх дітей самостійно, адже домашні страви набагато корисніші і смачніші. Тому ми вважаємо, що багатьом господиням буде корисно дізнатися, як заморозити кабачки для прикорму дитини або просто для приготування смачних страв своїм домашнім. Наскільки смачними б не були консервовані кабачки, вони гарні тільки в якості закуски, адже основне блюдо з них вже не приготуєш. Тому давайте детально розберемося, як правильно заморозити кабачки на зиму в домашніх умовах.

З заморожених, як і зі свіжих кабачків можна приготувати море смачних страв. Пропонуємо Вам ознайомитися з деякими фото рецептами:

Заморожені кабачки: як зберегти смак і користь овоча

Як заморозити кабачки в домашніх умовах, щоб вони максимально зберегли свою форму і корисні речовини? Перш за все, для заморозки необхідно обирати тільки стиглі овочі, без пошкоджень на твердій блискучій шкірці. Переспілі або недозрілі плоди з пошкодженою шкіркою або зі слідами гнилі використовувати не можна ні в якому разі, особливо, якщо Ви плануєте заморожувати кабачки для немовлят. Також не варто заморожувати занадто маленькі кабачки з тонкою шкіркою або занадто великі «товстошкірі» плоди — це так само говорить про невисокі смакові якості і порушеннях умов зберігання.

Заморожені кабачки: як зберегти смак і користь овоча



Отже, з тим, які кабачки можна заморожувати, ми визначилися, тепер давацте розберемося з основними способами заморозки.

Як заморозити кабачки кубиком

Кубик — майже ідеальна форма для заморозки кабачків. З такої заготовки можна приготувати рагу, пироги, пюре, ікру, закусочні кекси і ще безліч варіантів закусок, гарнірів і несолодкої випічки. Мінус такої форми нарізки — це те, що підсмажити або натерти такі заморожені кабачки не вийде. Але в більшості випадків це і не потрібно.

Заморожені кабачки кубиком

Перед тим, як заморозити кабачки на зиму, спочатку підготуйте стиглі красиві овочі, добре їх вимийте і витріть насухо. Наріжте рівним акуратним кубиком. Розмір кубиків може варіюватися в залежності від того, в які страви ви плануєте їх додавати. Наприклад, для супів підійде невелика нарізка, а для приготування пюре можна порізати овочі з більшим рахунком. Нарізавши кабачки, засипте їх сіллю. Дайте нарізаним кабачкам постояти 10-15 хвилин, щоб стекла зайва волога, а потім ретельно промокніть паперовим рушником.

Читайте також: Як заморозити овочі на зиму в домашніх умовах

Наша мета — залишити в кабачках якомога менше рідини, щоб при розморожуванні вони краще зберегли форму. Після цього розділіть кабачки на невеликі порції, які вам будуть потрібні для приготування певного блюда на 1 раз, так як повторному заморожуванню вже розморожені кабачки валити не можна. Розкладіть нарізані кабачки в 1 ряд на великому блюді або підносі, помістіть в відсік для швидкої заморозки, потім повністю заморожені скибочки упакуйте в щільну герметичну тару (невеликі пакети або контейнери з кришкою) і помістіть в морозильну камеру для зберігання.

Заморожені кабачки, нарізані кубиками, можна додавати в різні супи, рагу та інші страви без розморожування.

Заморожені кабачки кільцями

Заморожені кабачки кільцями

Ще одним популярним способом нарізки кабачка є кільця, якими зазвичай нарізають кабачки для смаження. Якщо ви плануєте побалувати сім’ю смаженими кабачками взимку, то обов’язково підготуйте кілька порцій заморожених овочів кільцями. Для цього потрібно виконати ті ж самі маніпуляції, як і в випадку з кубиками, тільки нарізати кабачки кільцями товщиною 1,5-2 см. Не забудьте ретельно промокнути кабачкові кільця від вологи, оскільки в іншому випадку при смаженні вони деформуються. Перед смаженням розморозити, промокнути від води, обваляти в борошні або вмочити в клярі. Можна спробувати заморозити вже смажені або запечені кабачки, але будьте готові до того, що вони не збережуть свою форму при розморожуванні, хоча і залишаться дуже смачними.

Замороження кабачків з зеленню

Заморожені кабачки з зеленню

Вимийте кабачки і зріжте з них шкірку, а потім наріжте кубиком. Зелень (найкраще за смаком поєднується кріп) вимийте і подрібніть. Розкладіть кубики кабачків в 1 ряд на широкому блюді, кухонній дошці або іншій поверхні, яку можна помістити в відсік для заморозки, і посипте їх кропом. Потім заморозьте. Заморожені кабачки з зеленню розподіліть по ємкостей і зберігайте в морозилці до зими.

Відео: Заморожуємо кабачки на зиму в домашніх умовах

Заготовлюйте корисні і смачні кабачки про запас, щоб мати можливість готувати взимку вітамінні овочеві страви для себе і своєї сім’ї!