Смачна паска на дріжджах

Великодня паска, смачний рецепт приготування


Як приготувати паску з дріжджів вдома, рецепт приготування паски на Великдень

Якщо ви раніше ніколи не пекли Великодніх пасок, але дуже хочете спробувати або ваш рецепт паски вимагає багато часу на випічку, то рекомендуємо скористатися нашим рецептом приготування Великодньої паски. На весь процес приготування у вас піде близько 6 годин, а отриманого тіста вистачить на 6 великих пасок (з діаметром форми 10-12 см). Та й у фінансовому плані випікати паски самим набагато вигідніше, на все пішло близько 150 грн.

Паска на дріжджах — рецепт з фото крок за кроком

Список необхідних інгредієнтів:

  • — Молоко — 0,5 літра;
  • — Борошно — 1,2 кг;
  • — Цукор — 800 гр;
  • — Пресовані дріжджі — 100 гр;
  • — Вершкове масла — 250 гр;
  • — Яйця — 8 шт;
  • — Родзинки — 100 гр;
  • — Ванільний цукор 1 пакетик;
  • — Сіль — 0,5 чайна ложка;
  • — Рослинне масло — 30 мл;
  • — Присипка для прикраси.

Приготування Великодньої паски на дріжджах

Дріжджі розім’яти в крихту руками. Додати до них 200 грамів цукру, розмішати і дочекатися, поки вони розчиняться з цукром.Молоко нагріти до 40 градусів і вилити до дріжджової маси. Перемішати, всипати 200 грамів борошна, знову перемішати.



Читайте також: Рецепт паски з родзинками на Великдень

Залишити тісто підходити на 50-60 хвилин. Якщо тісто підходить надто активно, його потрібно оббивати ложкою. Вбити в тісто 8 жовтків і 5 білків (3 білка залишити для глазурі). Всипати 200 грамів борошна, перемішати. Залишити тісто підходити 30-40 хвилин. Всипати в тісто 300 грамів цукру, 200 грамів борошна. Перемішати. Борошно і цукор потрібно додавати поступово, тоді тісто буде краще підходити, а випічка вийде ніжною і повітряною. Залишити тісто підходити на 30-40 хвилин.

Розтопити 150 грамів вершкового масла і додати в тісто. Всипати 200 грамів борошна. Перемішати. Залишити тісто підходити на 30-40 хвилин. Всипати 300 грамів цукру, сіль, ванільний цукор. Перемішати.

Приготування Великодньої паски на дріжджах

Ізюм розпарити, обсушити, змішати з ложкою борошна (щоб він не осів в тісті на дно). Все перемішуємо. Всипати борошно, що залишилося, вимісити тісто. Залишити тісто підходити на 20-30 хвилин. Форми змастити олією. Наповнити форми тістом на 2/3 їх об’єму. Залишити пасочки підходити на 20 хвилин.

Поставити паски в холодну духовку, включити її на 180 градусів (духовка повинна нагріватися разом з поміщеними в неї пасками, інакше від різкого перепаду температури вони почнуть швидко підніматися і потріскаються). Випікати 40-45 хвилин паски на дріжджовому тісті діаметром 7 см, 50-60 хвилин паски діаметром 9 см, 60-80 хвилин паски діаметром 110-130 см.

Читайте також: Фарбування яєць на Великдень буряком

Поки паски печуться, приготувати глазур з білків яєць і цукру (з розрахунку на 1 білок — 40 грамів цукру). Гарячі паски обмазати глазур’ю і посипати присипкою.

Відео: Як приготувати пасхальний куліч на сухих дріжджах

Рецепт приготування паски з фото допоможе Вам швидко дізнатися, як готується смачна домашня паска. У Вас обов’язково все вийде. На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.