Як правильно заморозити білі гриби на зиму

Заморожуємо білі гриби на зиму правильно


Як заморозити білі гриби на зиму. Заморожуємо грибочки правильно

Хіба може бути щось смачніше, ніж легкий, ароматний суп зі свіжих білих грибів? Багато дачників просто в захваті від цієї страви і не уявляють свого життя без нього. Якщо Ви живете в місцевості, де ростуть білі гриби, тоді обов’язково скористайтеся нагодою назбирати їх. Робити це доведеться восени, під час дощів. Всі хто був присутній при зборі, дивуються розмірами гриба і його м’ясистості.

Заморожені білі гриби

Заморожені білі гриби

З них виходять дуже смачні і ароматні страви, а також оригінальна закуска. Але якщо Ви хочете насолоджуватися справжніми, зібраними в лісі грибами, цілий рік, тоді чому б не зберегти їх в холодильнику? Як заморозити білі гриби на зиму? Відповідь на це питання дізнаємося з цієї статті.

Як заморозити білі гриби — основні поради

Гриб — дуже корисний і поживний продукт. У ньому не тільки багато вітамінів, але також цінних мікроелементів і харчових волокон. Вегетаріанці часто замінюють м’ясні страви грибними, оскільки саме в них міститься цінний білок, так необхідний для нормального функціонування організму.

Як заморозити білі гриби - основні поради

Перш ніж заморожувати гриби, потрібно ознайомитися з основними рекомендаціями:

  • Гриби, які Ви збираєтеся зберігати в морозилці повинні бути свіжозібраним. Ніколи не заморожуйте старі або зіпсовані продукти.
  • Краще обирати цілі здорові і міцні гриби. Вони набагато ефектніше виглядатимуть після розморожування і не втратять своєї привабливості.
  • Якщо Ви вирішили заповнити морозилку відразу після походу в ліс, то мити гриби зовсім не обов’язково. Досить прибрати листочки, гілочки і всіляке сміття.
  • У чому зберігати продукт? Відмінним рішенням є спеціальні судочки з харчового пластику. На них слід вказати дату заморозки.


Заморожений білий гриб - рецепти

Скільки можна зберігати заморожені гриби? Фахівці рекомендують використати продукт за один рік. Занадто тривале зберігання може призвести до псування грибів та їх токсичності. Небезпека також може підстерігати відразу після відтавання. У розтанувшом продукті може мешкати велика кількість бактерій, адже гриби — це найбільш підходяще середовище для їх розмноження.

Замороження сирих грибів

Заморожений білий гриб — рецепти

Замороження сирих грибів. Для того, щоб зберегти свіжий продукт, його необхідно заморозити якомога швидше. Якщо гриби дуже брудні, тоді їх потрібно промити і почистити. Після краще порізати на шматочки, розкласти на поверхні і дати висохнути. Якщо цього не зробити, то гриб втратить свій аромат і колір, а також злипнеться.

Читайте також: Гриби гливи — вирощування в домашніх умовах

Щоб легше було використовувати гриби взимку, постарайтеся відразу ж розкласти їх по невеликих порціях, щільно закриваючи кришку пластикового лотка або поліетиленового пакета. Чим менше повітря виявиться в ємкості, тим краще збережеться продукт.

Замороження відварених грибів

Замороження відварених грибів. Перевага відварених грибів — вони збережуться набагато довше і навіть після розморожування не стануть сприятливим середовищем для бактерій. Щоб відвернути гриби, їх також потрібно помити, почистити, а потім кинути в киплячу, злегка підсолену воду. Варити від 5 до 10 хвилин. Після процідити і дати обсохнути. Розкласти по порціях і скласти в холодильник.

Заморожуємо білі гриби на зиму правильно

Замороження смажених грибів. Процес приготування смажений грибів зовсім нескладний. Для цього їх потрібно ретельно промити, дрібно порізати і обсмажити на олії до появи золотистої скоринки. Що стосується солі і перцю, то краще не використовувати приправи відразу, а залишити це приготування основного блюда взимку. Як тільки гриби будуть готові, їх необхідно розкласти на піднос і дати охолонути. Після розкласти по порціях і заховати в спеціальні ємкості.

Замороження смажених грибів

Отже, тепер Ви знаєте, як заморозити білі гриби на зиму? Сподіваємося, що наші поради допоможуть Вам насолоджуватися смачними і ароматними стравами навіть в сильні морози.

Відео: Замороження білих грибів: технологія і невеликі хитрості