Рецепт глазурі для паски, що не обсипається

Як зробити глазур для великодніх пасок


Як зробити глазур для паски яка не липне і не обсипається з фото

Паски є невід’ємним атрибутом такого великого і світлого свята, як Великдень. Великодні паски можна купити в магазині, але набагато приємніше спекти їх самостійно, і, звичайно ж, не забути приготувати смачну «шапочку» для паски у вигляді глазурі. Рецепт глазурі для паски треба підібрати такий, щоб вона не обсипалася.

Адже глазур не тільки візуально прикрашає частування до великоднього столу, але і робить його ще смачніше. Є кілька рецептів глазурі для паски, щоб вона не обсипалася і продовжувала «лежати» на пасочці, надаючи їй урочистий вигляд.

Рецепт глазурі для Великодньої паски без яєць

Найчастіше ті, хто випікає паски самостійно, і готують для неї глазур, стикаються з тим, що, помадка так і не витримує назначеної години, обсипаючись. Можна приготувати цукрову і дуже смачну глазур, з гарантією того, що вона точно буде щільно «сидіти» на пасці. Особливість рецепту в тому, що для приготування такої смачної прикраси не будуть потрібні яйця.

Що знадобиться для приготування:

  • 200 грам цукрової пудри;
  • 60 мілілітрів теплої водички;
  • дві великі ложки лимонного соку.

Читайте також: Фарбування яєць на Великдень буряком

Як готувати:

  1. У теплу водичку треба додати цукрову пудру і сік лимона.
  2. Ретельно перемішати інгредієнти за допомогою блендера.
  3. Оскільки суміш виходить густою і швидко застигає, відразу ж після приготування нею потрібно рясно змастити пасочки, використовуючи для цього спеціальний силіконовий пензлик для зручного нанесення помадки.

Рецепт глазурі для Великодньої паски без яєць



 

Порада: в глазур можна додати кокосову стружку, кунжут або мелені горішки, щоб надати смаку родзинки.

Рецепт глазурі для паски на основі білків

Рецепт цієї глазурі для паски, щоб не обсипалася, виходить повітряним, солодким і смачним. Пасочки з такою помадкою виглядають як карамельки!

Що знадобиться для приготування:

  • Два яєчних білка;
  • Сто грам цукру;
  • Сто мілілітрів води;
  • Пару крапель лимонного соку.

Як готувати:

  1. Воду і цукор змішати, і зварити з них густий сиропчик;
  2. Ретельно відокремити яєчні білки від жовтків, білки поставити в морозилку на 10 хвилин для охолодження. Збити білки до густої білої піни. Щоб перевірити, чи достатньо густо збилися білки, слід перевернути тарілку догори дном: якщо збиті білки не випадають, то потрібна консистенція досягнута.
  3. Збивати, треба тонким струменем, поступово, додавати в білки цукровий сиропчик. Продовжувати збивати суміш до тих пір, поки сироп не охолоне.

Важливо! Сироп треба додавати плавно і повільно, якщо влити його відразу до білків, то глазур не вийти.

Як зробити глазур для великодніх пасок

Як тільки збита суміш з сиропом і білками охолоне, нею можна починати змащувати великодні паски.

Рецепт глазурі для паски, що не обсипається

Порада: Щоб надати пасочкам більш урочистого вигляду, поверх білкової глазурі можна насипати різні харчові посипання для випічки.

Рецепт глазурі для куліча з білого шоколаду

Незвичайна і дуже смачна помадка виходить, якщо для її приготування використовувати білий шоколад. На вигляд така глазур буде виглядати як звичайнісінька, але її смак приємно здивує, адже він буде шоколадним!

Що знадобиться для приготування:

  • Плитка білого шоколаду без добавок;
  • Молоко.

Як готувати:

  1. Плитку білої шоколадки треба розтопити на водяній бані. При цьому, важливо, щоб температура при розпалюванні шоколаду не перевищувала 40 градусів, тому використовувати мікрохвильову піч не можна.
  2. Коли шоколад почне танути, слід, помішуючи додавати до нього по одній чайній ложечці молоко.
  3. Як тільки шоколад стане рідким, без грудочок, ним можна намазувати пасочка.

Читайте також: Смачна паска на дріжджах

Такий рецепт глазурі для паски не обсипається, але може трохи липнути. Глазур має не чистий білий відтінок, а бежевий, що, безсумнівно, буде плюсом для оригінальності зовнішнього вигляду, не кажучи вже про унікальний смак такий помадки.

Відео: Як приготувати глазур, яка не кришиться і не липне

Глазур для паски яка не липне і не обсипається, не відніме більше 20 хвилин, до того ж це не тільки красива, але й смачна прикраса для королеви пасхального кошика! На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.