Як зварити повидло з яблук на зиму

Рецепт яблучного повидла на зиму


Як зварити повидло з яблук. Рецепт яблучного повидла на зиму

Домашнє повидло з яблук виходить дуже ароматним і пахне літом. Смак яблучного повидла відомий всім ще з дитинства. Яблука багаті залізом, тому варто вживати їх в їжу, як в натуральному вигляді, так і у вигляді зимової консервації. До того ж рецепт такого десерту можна вдосконалити за власним смаком, додавши різні приправи.

Домашнє повидло з яблук — рецепт приготування з фото

Час приготування — 2 години, а з вказаної кількості інгредієнтів виходить 0,5 л. повидла.

Інградієнти:

  • — Яблука — 700 г;
  • — Цукор — 350 г.

Як приготувати яблучне повидло в домашніх умовах

Рецепт яблучного повидла на зиму



Як приготувати повидло з яблук. Перше, на що потрібно звернути увагу при приготуванні повидла — це сорт яблук. Якщо є можливість, то краще використовувати для цього десерту літні сорти, вони добре уварюються і надають повидлу насичений смак. Яблука можна брати трохи перезрілі, головне щоб шкірка добре зрізалася. Плоди необхідно промити і висушити.

Читайте також: Смачне варення з яблук дольками

Потім розріжте яблука на четвертини, позбудьтеся від хвостиків і насіннєвих кишень. Тонким шаром зріжте шкірку з шматочків фруктів і помістіть їх в невелику емальовану каструлю.

Після цього скибочки яблук потрібно подрібнити. Тут є кілька варіантів, в залежності від того, якими кухонними приладами Ви володієте. Найкраще перебити яблука в комбайні, або прокрутити через м’ясорубку. В крайньому випадку, можна скористатися навіть великою теркою. Подрібнені яблука помістіть в глибоку миску, вони трохи потемніють, але це не зіпсує зовнішній вигляд повидла.

У велику сковороду з антипригарним покриттям рівномірно укладіть яблучну масу. Увімкніть слабкий вогонь і варіть повидло 2 хв. Потім додайте зверху цукор і на слабкому вогні готуйте домашнє повидло з яблук ще 5 хв., постійно помішуйте повидло дерев’яною лопаткою. До цього часу має виділитися велика кількість соку, тому потрібно збільшити вогонь на 5 хв., щоб зайва волога випарувалася.

Читайте також: Яблучне варення з барбарисом

Після того, як сік випарується, зменшіть вогонь і варіть повидло ще 7-10 хв., залежно від бажаної консистенції. Якщо Вам потрібно приготувати дуже густе повидло з яблук — то тримати на вогні його можна до 25 хв.

Готове повидло з яблук пересипте в форму для подачі і охолодіть. Такий десерт можна подавати до чаю або використовувати для випічки. Щоб заготовити яблучне повидло на зиму, потрібно ретельно промити банку і кришку для консервації, і простерилізувати їх. Потім гаряче повидло насипати в банку і закупорити кришкою з різьбленням, або закатати за допомогою ключа для консервації. Банку укутати і залишити на одну добу остигати. Зберігати в прохолодному місці.

Відео: Як зварити густе повидло з яблук

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом яблучного повидла Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.