Закрутки з кизилу на зиму: 5 цікавих рецептів приготування кизилового варення

Домашні заготовки кизилу на зиму, рецепти приготування смачного варення


Рецепти варення з кизилу на зиму: Як варити кизилове варення - кулінарний рецепт з фото

Кизил — дуже корисна ягідка, от тільки не всі знають, що з неї можна приготувати смачне варення на зиму.  Оскільки кизил в консервованому вигляді не втрачає своїх корисних властивостей, то ця ягідка дуже затребувана в зимовій консервації.

Сьогодні ми представляємо вашій увазі 5 рецептів варення з кизилу на зиму.

Як приготувати варення з кизилу на зиму

Маринований кизил як оливки

Маринований кизил як оливки

Інградієнти:

  • Кизил — 1кг;
  • У кожну банку:
  • Лавровий лист — 3-4 шт.;
  • Гвоздика — 5-6 бутонів;
  • Для маринаду:
  • Вода;
  • Цукор — 1 ст.л.;
  • Сіль — 1.5 ст.л.;
  • Оцет (9%) — 80 мл.

Спосіб приготування кизилового варення на зиму:

  1. Поки промитий кизил просушується, заливаємо банки на 3/4 окропом.
  2. Накриваємо банки попередньо полежати 5 хвилин в окропі кришками.
  3. Коли всі ягоди готові, виливаємо з банок воду, закладаючи в них кизил, пересипаємо його гвоздикою і лавровим листом.
  4. Розчиняємо на повільному вогні у воді цукор і сіль. Обов’язково перевіряємо, чи повністю зникли всі солодкі і солоні кристалики.
  5. Додаємо в цей розчин оцет і заливаємо маринадом кизил.
  6. Після того, як заповнимо банки маринадом, герметично їх закриваємо, перевертаємо догори дном і укутуємо. У такому вигляді вони повинні повністю охолонути.

Кизиловое варення з медом

Кизиловое варення з медом



Інградієнти:

  • Вода питна — 0,3 л;
  • Кизил — 1 кг;
  • Цукровий пісок — 1,15 кг;
  • Мед липовий або квітковий — 145 гр;
  • Сік лимона — 55 мл.

Спосіб приготування варення з кизилу на зиму:

  1. Починайте процедуру з сортування і ополіскування кизилу. За бажанням можете звільнити плоди від кісточок, натиснувши на центр дном склянки. Потім складіть всі ягоди в друшляк і потримайте над парою 5 хвилин.
  2. Окремо змішайте воду з цукровим піском, відваріть сироп. Киплячою солодкою основою залийте кизил, почекайте 6 годин. Потім доведіть ласощі до бурління, продовжуйте варити чверть години.
  3. Через зазначений проміжок введіть мед і сік лимона. Проведіть термообробку ще 20 хвилин, після чого відразу ж розлийте частування по стерильним баночках. Прикрийте кришкою, остудіть, перевернувши.

Смачний джем з кизилу і яблук

Смачний джем з кизилу і яблук

Інградієнти:

  • Кизил — 1кг;
  • Яблука — 300г;
  • Цукор — 0.8-1 кг;
  • Вода — 3.5 склянки.

Спосіб приготування кизилового варення на зиму:

  1. Зрілі і перестиглі плоди кизилу вимити, видалити кісточки, перекласти в таз і проварити 10-15 хвилин з водою;
  2. Розварений кизил змішати з яблучним пюре, додати цукор і варити до готовності;
  3. Загорнути готове варення в стерелізовані банки.

Варення п’ятихвилинка з кизилу

Інградієнти:

  • Кизил — 1000 г;
  • Цукор — 800-1000 г;
  • Вода — 100-250 мл.

Спосіб приготування варення на зиму:

  1. Кизил перебираємо, миєму під проточною водою;
  2. Воду в кількості, зазначеній в рецепт, гріємо до температури приблизно 85 градусів. Заливаємо нею підготовлені ягоди. Витримуємо 5 хвилин. Настій зціжуємо в окрему каструлю;
  3. Прогріваємо, засипаємо цукор. Перемішуючи і нагріваючи, розчиняємо його. Додаємо кизил;
  4. Після закипання охолоджуємо протягом декількох годин. Знову нагріваємо до 100 градусів і охолоджуємо. У третій прийом варіння кип’ятимо варення 5 хвилин. Розливаємо по простерилізувати банках.

Рецепт без варіння (кизил, перетертий з цукром)

Рецепт без варіння (кизил, перетертий з цукром)

Інградієнти:

  • Кизил (свіжий, стиглий) — 1кг;
  • Цукор — 2 кг.

Спосіб приготування варення:

  1. Ємкості для закручування заздалегідь простерилізувати;
  2. Продукти підготувати: видалити у ягід хвостики, помити і зробити пюре (за допомогою сита!).
  3. Додати в перетерті ягоди цукор і перемішати. Помістити в банки і закрутити.
  4. Зберігати заготовку на зиму в холодному місці.

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом приготування варення з кизилу на зиму Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.