Закрутки салатів: Найкращі кулінарні рецепти з фото

Рецепти салатів з овочів: Як закрити салати в домашніх умовах


Закрутки салатів

Закрутки салатів на зиму: покрокові рецепти консервації 

Домашні закрутки салатів на зиму — чудова спроба зберегти літо в соковитих томатах, хрустких огірках і запаху зелені. Купуючи взимку парникові овочі, ми не отримуємо і частки того насиченого смаку і вітамінів, Тому що тільки з грядки можна отримати овочі та фрукти які володіють неповторним запахом і смаком. Саме тому, багато жінок намагаються заготовити на зиму якнайбільше солінь і салатів. Адже так приємно дістати в зимові, холодні дні баночку закрутки, рецепти яких так розказані ще бабусями і мамами.

Соління, салати мають у своєму складі як свіжі, так і квашені овочі. Багато хто любить розбавляти салат яблуками, сливами, квасолею, гарбузом, журавлиною, грибами і т.д. Розглянемо кілька цікавих рецептів закруток салатів на зиму своїми руками.

Закрутки салатів на зиму

Новий рецепт салату з кабачків на зиму

Кабачковий салат з морквою і цибулею. Для того щоб приготувати цей салат, потрібно: 1 кг кабачків, 0, 5 кг моркви, 0,5 кг ріпчастої цибулі. Для маринаду: 100 мл рослинного масла, 100 г цукру, одна столова ложка солі і 100 мл оцту.



Спочатку кабачки необхідно очистити від шкірки. Робиться це для того, щоб сам салат був дуже ніжним. Якщо ж кабачок перезрілий, потрібно ще видалити насіння. Далі їх необхідно порізати середніми кубиками. Морквину очистити, натерти на крупній тертці або нарізати тонкими півкільцями. Те ж саме зробити з цибулею. Всі овочі скласти в глибоку сковорідку або каструлю.

Далі слід приготувати маринад. Для цього необхідно змішати олію, цукор, сіль, оцет і довести до кипіння. Як тільки маринад закипить, залити ним овочі і накрити кришкою. Залишити тушитися на повільному вогні протягом 2 годин. За цей час необхідно підготувати банки і простерилізувати їх. Гарячий салат накласти в банку і закриття кришкою. Такий салат можна подавати взимку, як овочевий гарнір або прекрасне доповнення до м’яса або риби. Рецепт салату з кабачків на зиму не складний, тому Ви з легкістю з ним справитеся.

Лечо з перцю на зиму, простий рецепт

Лечо з перцю на зиму, простий рецепт

Лечо з перцю. На велику 3 л банку нам знадобиться: 3 кг болгарського перцю, 0, 5 кг томатів, 0, 5 склянки олії, томатна паста, дві столові ложки оцту, 0,5 склянки цукру, сіль за смаком. Щоб лечо було смачним і насиченим, краще всього вибирати перець подовженої форми, але не з дуже щільними стінками.

Лечо з перцю.

Для початку необхідно помити перець і нарізати великими шматками. Помідори нарізати дрібними шматочками, посипати цукром і сіллю. Перець покласти в невелику каструльку, додавши томати і пасту. Поставити все це на сильний вогонь, постійно помішуючи. Довівши до кипіння, зробити тихіше вогонь і тушкувати 15 хвилин. У самому кінці потрібно влити оцет перемішати ще раз і готувати хвилини 3. Гарячим залити по стерилізованих банках і закатати.

Рецепти салатів з овочів відео

На цьому ми будемо прощатися сподіваємося рецепт салатів з овочів Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим, а взимку будете із задоволенням відкривати баночку смачнючого салату. До нових зустрічей наші шановні читачі, сподіваємося наша стаття «Закрутки салатів на зиму — Рецепт салату з кабачків, лечо» була корисна Вам. З вами був ваш улюблений сайт Корисні поради садоводам та городникам.

Читайте також: