Заморожені баклажани на зиму — як заморозити свіжі баклажани

Як заморозити баклажани на зиму свіжими


Заморожені баклажани на зиму: Як заморозити щоб зберегти корисні властивості

Сучасні господині все більше намагаються заготовляти на зиму овочі не в банках у вигляді солінь, маринадів, салатів, а в замороженому вигляді. Цей вид заготовки більш простий і швидкий, у порівнянні з консервацією, займає менше місця, овочі зберігають свій первісний смак і корисні речовини. Заморожується практично все, тому сьогодні ми розповімо, як заморозити баклажани на зиму свіжими.

Деякі господині віддають перевагу заморожувати баклажани саме сирими, тоді вони будуть надавати готовим стравам більш насичений натуральний смак. Для заморозки краще обирати стиглі баклажани, середніх розмірів, з темною шкіркою і щільною м’якоттю. Такі синенькі після розморожування будуть зберігати щільну консистенцію, що важливо для їх подальшого приготування.

З заморожених баклажан взимку нескладно приготувати абсолютно будь-яку страву, за вашим бажанням. Найпростіше, обсмажити синенькі на рослинному маслі, додавши до них цибулю, моркву і часник. Вийде дуже смачна гостра закуска до будь-якої м’ясної страви всього за 15 хвилин. Головне, швидко розморозити баклажани в мікрохвильовій печі, таким чином, щоб вони відтанули, але не підгоріли. Якщо ми будемо готувати соте з баклажанів, то овочі можна покласти в нього в замороженому вигляді, тоді вони додадуть страві більш тонкий ніжний аромат сирих баклажан.

Заморожувати баклажани найкраще в спеціальних пакетах для заморозки, які виготовлені з міцного поліетилену, витримують заморозку в морозильній камері і оснащені спеціальними замочками — застібками, що дозволяє створювати в пакеті вакуум. Можна заморожувати баклажани в пластикових харчових контейнерах, також придатних для заморозки.



Інгредієнти: Стиглі плоди баклажан — 1 кг.

Заморожені баклажани

Заморожені баклажани — етапи приготування

Вибираємо відповідні баклажани для заморожування, промиваємо їх під проточною водою, просушують рушником. Шкірку з баклажан очищаємо за бажанням, в принципі, якщо синенькі мають гарну, здорову шкірку, цього можна не робити. Тут важливо пам’ятати, що шкірка містить велику кількість гіркоти, а так як ми не будемо їх попередньо вимочувати в сольовому розчині, а відразу ж заморожувати, то це може відбитися на смаку готових страв.

заморозить баклажани
Ріжемо баклажани на невеликі кружечки, товщиною приблизно 5-10 мм.

заморожені баклажани

Викладаємо синенькі в один ряд на кухонну дошку і ставимо в морозильну камеру на 30 хвилин для заморозки. Якщо такої функції немає, то часу для заморозки знадобиться більше.

Як заморозити баклажани на зиму свіжими

Потім перекладаємо заморожені баклажани в пакети або в контейнери для заморожування і відправляємо їх в морозилку для зберігання.

Як заморозити баклажани

Якщо Ви використовуєте звичайні поліетиленові пакети, то перед тим, як зав’язувати пакет, обов’язково випустіть все повітря.

Відео: Як правильно заморозити баклажани

На цьому все сподіваємося, що з нашою порадою, як заморозити баклажани на зиму свіжими Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Вдалих вам заготовок!

Читайте також: