Засолка кавунів на зиму в бочкі та банкі

Як засолити кавуни на зиму


Засолка кавунів в бочці на зиму рецепт приготування Засолка кавунів в бочці на зиму рецепт приготування

Восени багато господинь приступають до процесу засолювання різних овочів. Традиційно заготовляють на холодний період часу соління з різносортних томатів, огірків, капусти білокачанної, болгарських фаршированих перчиків. Мало хто знає про те, що можна проводити і засолку кавунів. Саме тому поширена засолка кавунів на зиму, хотілося б відзначити, що цей вид солінь прийдеться багатьом до душі, якщо правильно солити кавуни.

Взагалі, кавуни викликають у всіх асоціації зі свіжістю, прохолодою і літніми сонячними днями. Кавуни, засолені на зиму, відкриті в холодну пору року, підвищать настрій, доставлять масу задоволень і нагадають про літні гарячі дні.

Не варто забувати і про те, що подібні засолювання стають справжнім порятунком представників сильної статі від алкогольної інтоксикації.

засолені кавуни

Як солити кавуни на зиму

Найчастіше соління кавунів здійснюється в дерев’яній бочці, яку слід завчасно спочатку промити, а потім і просушити.



Краще використовувати для засолювання кавуни найпізніших сортів, причому маса кожної ягоди не повинна бути вище двох кілограмів. Але, і в цьому випадку, перш, ніж приступити до подальшого засолювання, слід перевірити шкірку кавунів на наявність гнилих цяток, вм’ятин або тріщин.

Якщо з плодами все гаразд, то їх слід промити з застосуванням легкого миючого засобу в проточній теплій воді, а потім дерев’яною зубочисткою в п’ятнадцяти містах проколоти, а робити це потрібно для того, щоб процес засолювання прискорився. Далі підготовлені та оброблені ягоди необхідно залити тим розсолом, який був підготовлений заздалегідь.

Як солити кавуни на зиму

Також почитайте: Квашені кавуни

Ще деяку кількість розсолу слід долити в дерев’яну бочку з кавунами через добу, а ємкість слід ретельно прикрити пробками з натурального дерева. Зберігати дерев’яні бочки з засоленими кавунами потрібно в темному і якому-небудь прохолодному місці, а самим ідеальним варіантом можуть бути антресолі або погріб. Кавуни повністю будуть готові лише через двадцять днів, але не раніше.

Як засолити кавуни на зиму

Тепер можна приступити до підготовки розсолу для засолювання кавуна. На десять літрів прохолодної води знадобиться не менше одного кілограма великої кристалічної солі. Обидва компоненти змішати, а потім залити таким розсолом кавуни, нарізані попередньо круглими шматочками, невеликою товщиною.

Відео: Як солити кавуни на зиму правильно

Сподіваємося, що такий вид консервування своїми руками вам припаде до душі. На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом засолки кавунів в бочці на зиму Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.

Читайте також: