Посадка огірків на розсаду і в ґрунт за місячним календарем 2022 року

Догляд за огірками за місячним календарем 2022


Коли садити огірки у відкритий ґрунт за місячним календарем в 2022 році

 

 

Огірки вирощують у відкритому ґрунті, в теплицях, парниках і навіть на підвіконнях. Це досить невибаглива культура, яка потребує складного догляду і особливих умов. Кожен дачник мріє виростити на своїй ділянці соковиті, смачні, ароматні огірки, якими він буде радувати своїх рідних і друзів. Але для початку необхідно знати, коли садити огірки у відкритий ґрунт в 2022 році.

Посадка огірків на розсаду і в ґрунт за місячним календарем 2022 року

Терміни посадки розсади огірків у 2022 році

Для того щоб домогтися врожаю якомога швидше, потрібно заздалегідь виростити розсаду. Навесні, коли земля, ще недостатньо прогріта, настає саме час для того, щоб висадити насіння в горщики. Саме в кімнаті, в умовах, коли дотримується комфортна для насіння температура повітря, досить двох тижнів і розсада буде готова. Щоб розсада вийшла міцною і сформувалася за короткий термін, насіння попередньо вимочують в соляному розчині, потім їх промивають в марганцівці і тільки після цього сіються в ґрунт.

Терміни посадка розсади огірків у 2022 році

Висаджувати готову розсаду в ґрунт потрібно не раніше 15 травня. Слід звернути увагу на місячний календар городника, для того щоб вчасно висадити розсаду. У 2022 році сприятливими днями для висадки розсади огірків в ґрунт вважають 15,19,24,25,31 травня, а що стосується червня, то тут добре підійдуть такі дати — 1,2,11,16,20.

Таблиця місячного календаря посадок 2022 року

Зазначено сприятливі дні для посадки огірків:

Лютий 20221, 5, 12, 14

Квітень 2022 — 8, 18, 22, 26-28

Травень 2022 — 4, 15, 19, 24, 25, 31

Червень 2022 — 1, 2, 11, 16, 20

Неправильно буде поглянути в місячний календар і тут же виносити розсаду на вулицю. Спочатку слід зайнятися підготовкою грядок.

 

 

Для висадки огірків зазвичай роблять два види грядок:

Вертикальні: такий вид грядок відмінно підійде для кучерявих сортів, які прагнуть вгору. Єдиною умовою, для таких грядок буде наявність опори, яка допоможе паросткам плавно йти вгору.

Горизонтальні: це звичайні грядки, злегка округлої форми, висаджувати розсаду на яких, потрібно на деякому віддаленні один від одного, тому що кущі огірків мають властивість рости і повзти по сторонам.

Читайте також: Коли садити огірки на розсаду в 2022 році?

Важливий момент — за два дні до того, як розсада буде перенесена на відкритий ґрунт, потрібно полити ґрунт окропом, а потім щільно прикрити його поліетиленом. Ці дії потрібні для того, щоб побороти шкідників, які мирно дрімали в прохолодній з зими землі. Звичайно, не варто забувати про те, землю потрібно обов’язково розпушити, і ще з осені обробити від шкідників і підгодувати добривами. А висаджувати огірки слід на ту ділянку, де в минулому сезоні росла цибуля. Саме в цьому випадку ґрунт буде багатий мінеральними речовинами, необхідними для хорошого врожаю огірків.

Для висадки огірків зазвичай роблять два види грядок

Якщо в ґрунт висаджуються насіння, важливо садити їх на глибину не більше десяти сантиметрів, не забуваючи про рясний полив водою. Для пересаджування розсади, важливо не чекати того моменту, коли вона переросте, інакше огірки будуть довго і погано приживатися на новому місці. В процесі пересаджування розсади у відкритий ґрунт, потрібно діяти дуже акуратно. Справа в тому, що коріння у огірків ще дуже молоде і тендітне, його можна легко пошкодити. Тільки що висаджену розсаду, слід укрити поліетиленовою плівкою. Найбільш відповідним часом для висадки огірків є вечір або похмура погода.

Догляд за огірками за місячним календарем 2022

Як садити огірки у відкритий ґрунт для кращого урожаю

Щоб отримати насолоду від хорошого урожаю, важливо дотримуватися деяких умов:

  • Дуже важливо допомагати гілкам випускати нові пагони і листочки. Для цього потрібно дочекатися поки на стовбурі з’являться три пари листочків, а потім засипати його землею до першої пари і рясно полити водою. У цьому випадку на лозі з’являться додаткові корінці, і вона стане набагато сильніше.
  • Щоб збільшити урожай, потрібно обов’язково прищипувати стеблинки огірка, трохи нижче четвертого-п’ятого листочків. Після проведення цієї процедури на стеблі з’являються додаткові пагони.
  • Після поливу важливо ретельно розпушувати землю, тим самим забезпечуючи постійний доступ кисню до коренів.
  • Збирати врожай огірків потрібно відразу ж. Не варто чекати, поки вони почнуть жовтіти. Як тільки зняті плоди достигли, тут же починають зав’язуватися нові.
  • Не варто забувати про те, що огірки дуже люблять ретельний полив.

Як садити огірки у відкритий ґрунт для кращого урожаю

Відео: Все про вирощування огірків — від посадки насіння до посадки розсади у відкритий ґрунт

Отже, тепер ви знаєте, коли садити огірки у відкритий ґрунт в 2022 році. Сподіваємося, ви використовуєте наші поради і виростите багатий урожай соковитих, смачних огірків. Рекомендуємо переглянути незмінну рубрику нашого сайту город — корисні поради де Ви зможете прочитати багато цікавих статей про вирощування і догляд за Вашим городом. Бажаємо Вам великих врожаїв, дорогі наші читачі!

 

Посадка огірків на розсаду і в ґрунт за місячним календарем 2022 року