Пальчики оближеш: покрокові рецепти приготування смачних дерунів

Деруни картопляні: Рецепт приготування дерунів з картоплі покровово з фото


Пальчики оближеш: рецепти смачних дерунів

 

Пальчики оближеш: покрокові рецепти приготування смачних дерунів

 

Деруни картопляні — це найпростіша і найсмачніша страва, яку можна швидко приготувати вдома на сніданок. Рецептів приготування картопляних дерунів існує досить багато. Так, деякі господині вважають за краще готувати їх з квашеною капустою або грибами, додавати в них морквину, зелень і навіть сир.

Радимо також прочитати нашу статтю на тему: найкращі рецепти приготування домашнього майонезу.

Класичний рецепт дерунів з картоплі

Класичний рецепт дерунів з картоплі - фото

Перш за все розглянемо найпопулярніший спосіб готування. Він дуже простий і під силу будь-кому. Тільки намагайтеся брати картоплю не молоду, так як в ній мала кількість крохмалю, а це не дуже добре для нашої страви.

Інгредієнти:

  • Картопля — 5 шт .;
  • Яйце — 1 шт .;
  • Борошно — 0,5 ст .;
  • Сіль, перець — за смаком;
  • Цибуля — 1 шт .;
  • Рослинна олія — ​​для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Помийте картоплю і очистіть. Натріть на середній терці в миску, а сік, який при цьому утворюється, злийте.
  2. Цибулю очистіть і дрібно поріжте, або натріть на тертці. Додайте його до тертого овоча, вбивши яйце, посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Насипте борошно і замісіть негусте тісто. Поставте сковороду на вогонь і розігрійте її, змастивши олією. Викладайте столовою ложкою невеликі коржики, підсмажте їх з двох сторін до золотистого кольору на помірному вогні.
  4. Готове тісто потрібно використовувати відразу, інакше заготовки потемніють.
  5. Готове частування викладіть на паперові серветки, щоб видалити зайве масло. А потім насолоджуйтеся стравою.

Картопляні деруни з сиром

Картопляні деруни з сиром - фото

Продукти:

  • 6 картоплин;
  • 1 морквина і 1 цибулька;
  • 1 яйце;
  • 150-200 г твердого сиру;
  • 2-3 великих ложки борошна;
  • кріп, зубчик часнику;
  • спеції і рослинне масло.

Процес приготування в декількох пунктах:

  1. Картоплю, цибулю і моркву очистимо і пропустимо через м’ясорубку.
  2. В овочевий фарш додамо яйце і борошно.
  3. Добре приправимо спеціями і все ретельно перемішуємо.
  4. Сир натерти на терку, а кріп і часник дрібно нарубаємо. Змішаємо начинку!
  5. На розігріту сковорідку кладемо порцію картопляного тіста, зверху трохи сирної начинки, а потім знову трохи картоплі.
  6. Обережно розрівнюємо і чекаємо, щоб дерун прихопився.
  7. Перевертаємо коржі кілька разів і обсмажуємо з двох сторін по кілька хвилин.

Смачні картопляні деруни з фаршем всередині

Смачні картопляні деруни з фаршем всередині - фото

Такі деруни ще називають «чаклуни» або «деруни». Можна сказати, що ця страва дві в одній. Тут і м’ясо, і гарнір як картопля. Ним спокійно можна замінити обід особливо, якщо подавати з овочевим салатом.

Нам знадобляться:

  • картопля середнього розміру — 6 шт .;
  • фарш будь-який — 0,5 кг;
  • цибуля — 1 шт .;
  • яйце — 1 шт .;
  • борошно — 2 столові ложки;
  • сіль, перець і масло для смаження.

Приготування:

 

 

  1. Беремо фарш і змішуємо його з подрібненою цибулею, яйцем, сіллю і перцем.
  2. Краще потерти цибулю на тертці або подрібнити блендером.
  3. Вологими руками формуємо з фаршу невеликі кульки.
  4. Картоплю чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Віджимаємо її  від соку. Додаємо в неї борошно і трохи солі. Перемішуємо.
  5. В руку кладемо трохи картоплі, в неї поміщаємо м’ясну кульку і зверху накриваємо ще невеликою кількістю картоплі, приминає все руками.
  6. У каструлю наливаємо рослинне масло так, щоб воно майже повністю покривало деруни. Даємо йому нагрітися. І опускаємо наші кульки смажитися, перевертаючи їх в процесі, щоб вони були рум’яними з усіх боків.
    Дістаємо їх з каструлі на паперові серветки і можна сміливо подавати до столу.

Деруни з сиром і шинкою — покроковий рецепт з фото

Деруни з сиром і шинкою

Інгредієнти:

  • Картопля 300 г
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.
  • Шинка 100 г
  • Твердий сир 100 г
  • Яйце 1 шт.
  • Пшеничне борошно 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Рубаний кріп за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Картоплю вимийте і очистіть.
  2. Картоплю, цибулю, сир і шинку натріть на крупній тертці.
  3. Додайте в отриманий мікс яйце і рубаний кріп.
  4. Посоліть, поперчіть. Гарненько перемішайте.
  5. Додайте борошно. Вимішайте гарненько отриману суміш до однорідної маси.
  6. За допомогою ложки викладіть деруни на добре розігріту сковороду, попередньо змащену олією. Обсмажуйте деруни з обох сторін до готовності.
  7. Подавайте до столу.

Картопляні деруни з грибами — рецепт приготування

Картопляні деруни з грибами

Інгредієнти:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 250 грам печериць;
  • 2 цибулини;
  • 1 яйце;
  • 2 — 3 столові ложки борошна;
  • масло для смаження;

Приготування:

  1. Гриби і цибулю порізати на кубики і обсмажити на олії. За цей час натерти картопельку на середній терці. Відіжміть зайву рідину, посоліть, поперчіть і змішайте картопляну масу з яйцем і борошном.
  2. Розігріваємо сковорідку на середньому вогні. Викладаємо шар картоплі, потім шар грибочків і знову шар картопляної маси. Як тільки деруни по краях підрум’яняться, пора їх перевертати і обсмажувати з іншого боку.

Смачні деруни з картоплі та кабачків без борошна

З картоплі та кабачків без борошна

Нам знадобляться:

  • кабачок — 0,7 кг;
  • картопля — 1 кг;
  • яйця — 4 шт .;
  • сіль перець;
  • масло для смаження.

Приготування:

  1. Кабачки і картоплю чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Перекладаємо все у друшляк і добре віджимаємо від рідини.
  2. Вбиваємо в овочі яйця, солимо, перчимо і перемішуємо. Викладаємо ложкою отриману масу на розпечену сковороду і смажимо з двох сторін до готовності.
  3. Дістаємо деруни на папір і прибираємо надлишки жиру. Ось і все, смачні кабачково-картопляні оладки готові!

Деруни з морквою і шпинатом

Деруни з морквою і шпинатом - фото

Класичний рецепт картопляних дерунів можна урізноманітнити. Просто додайте моркву і шпинат. Смак буде зовсім іншим.

Інгредієнти:

  • Картопля 3 шт.
  • Шпинат 1/2 чашки
  • Ріпчаста цибуля 1/2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Кукурудзяне борошно 1/2 ст. л.
  • Перець чилі 1/2 ч. Л.
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Сметана або йогурт для подачі

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і моркву очистіть, помийте. Натріть на крупній тертці.
  2. Шпинат і цибулю порубайте.
  3. Змішайте картоплу, моркву, шпинат і цибулю. Додайте кукурудзяну муку. Посоліть, поперчіть. Перемішайте.
  4. Сковороду змажте рослинним маслом, гарненько розігрійте.
  5. За допомогою столової ложки викладіть деруни на сковороду. Обсмажте з обох сторін до готовності.
  6. Подавайте до столу зі сметаною або йогуртом.

Рецепт дерунів з гарбуза

Гарбузові деруни

У цьому рецепті картопля замінюється на гарбуз. Такі оригінальні деруни теж дуже смачні.

Інгредієнти:

  • Ріпчасту цибуля 2 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Яйця 2 шт.
  • Пшеничне борошно 4 ст. л.
  • Рубана петрушка 2 ст. л.
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Насіння кунжуту за смаком
  • Гарбузове насіння жменю
  • Гарбуз 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз розріжте на половинки. Вийміть м’якоть і натріть на крупній тертці.
  2. Цибулю і часник подрібніть.
  3. Змішайте гарбуз, цибуля і часник. Додайте яйця, борошно, петрушку. Посоліть, поперчіть. Перемішайте.
  4. Сковороду змажте маслом і розігрійте на середньо-сильному вогні.
  5. За допомогою столової ложки викладайте деруни на сковороду і обсмажуйте з обох сторін до готовності.
  6. Перед подачею посипте деруни насінням кунжуту і гарбузовим насінням.

Деруни з курячою грудкою — покроковий рецепт з фото

Деруни з курячою грудкою

Приготуємо продукти:

  • 4 картоплини;
  • 250 грам курячої грудки;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 50 грам сиру;
  • спеції і кріп для посипання.

Приготування:

  1. Для початку піджаримо цибульку до золотистої прозорості. Слідом приготуємо порізану дрібними шматочками грудку.
  2. Картоплю натираємо на крупній тертці і віджимаємо сік. Вбиваємо в картоплю яйця, насипаємо борошно і щедро заправляємо спеціями.
  3. Ретельно перемішуємо картопляне тісто і викладаємо на розігріту сковорідку великий круглий коржик. Обережно розрівнюємо і чекаємо, щоб знизу злегка прихопилась.
  4. Перевертаємо картопляні коржики. Викладаємо на одну половинку обсмажені грудки, цибульку, натертий сир і трохи кропу.
  5. Накриваємо шари другою половиною коржа і злегка притискаємо.
  6. Обсмажуємо деруни з начинкою з двох сторін і для подачі на стіл викладаємо на велику красиву тарілку.

Відео: Найкращі рецепти приготування дерунів

Надіємось вам сподобалась наша стаття. Ще більше про рецепти і консервацію ви можете прочитати на нашому сайті.

 

Пальчики оближеш: покрокові рецепти приготування смачних дерунів