7 найкращих рецептів гострої капусти на зиму — смачно, пікантно і швидко

Як приготувати смачну гостру капусту в домашніх умовах на зиму


Найкращі рецепти приготування гострої капусти на зиму: Як приготувати смачну капусту опис з фото

Гостра капуста на зиму стане відмінною пікантною закускою. Вона підійде і для святкового столу. У статті ми поділимося популярними рецептами.

Щоб капустка вийшла хрусткою і смачною, важливо дотримуватися деяких правил:

  • Для маринування краще підходить середня і пізня капуста.
  • Вибирати потрібно той овоч, листя якого біле, трохи підсохле на кінцях. Це вважається головною ознакою зрілості плода. Недоспілий дасть гірчинку.
  • Перед покупкою капусту слід уважно оглянути на предмет гнилих ділянок. Овоч має бути соковитим.
  • У процесі готування рекомендується застосовувати звичайну сіль. Йодована розм’якшує листя капусти і вони втратять свою хрусткость. Метод подрібнення залежить від уподобань господині.
7 найкращих рецептів гострої капусти на зиму

Для маринування підходить капуста з білим листям

Тепер можна приступати до підготовки. Алгоритм дій простий:

  • Зріжте деякі верхні листки.
  • Видаліть качан і зіпсовані ділянки.
  • Розріжте овоч на кілька довільних шматочків.
  • Інші компоненти очистіть і промийте.

Рекомендуємо переглянути: Як квасити капусту на зиму в домашніх умовах

Для розсолу знадобиться питна вода, трохи рослинного масла, сіль, цукор, улюблені спеції. Ємність з підготовленими інгредієнтами ставиться на вогонь. Після декількох хвилин кипіння вогонь вимикають. Гарячий маринад вливають в подрібнені овочі.

Відео «Гостра капуста в маринаді»

В цьому відеосюжеті представлений покроковий рецепт приготування пікантної страви на зиму.

Кращі рецепти гострої капусти на зиму

Рецепти гострої маринованої капусти швидкого приготування знадобляться будь-якій господині, яка бажає здивувати своїх рідних.

Експрес-рецепт гострої капусти

Цей простий метод заготівлі корисного овоча на зиму займе мінімум часу і продуктів.

Для закуски знадобляться:

  • морква — 5 шт .;
  • капуста — 3 кг;
  • зубчики часнику- 5 шт.

Для маринаду необхідно:

  • масло рослинне — 120 мл;
  • оцтова кислота — 0,5 склянки;
  • цукор — 0,5 склянки;
  • кухонна сіль — 50 г;
  • перець горошком — 15 шт .;
  • лаврові листочки — 3 шт .;
  • гвоздика — 6 шт.

Для початку капусту необхідно тоненько нарізати. Для цього можна скористатися спеціальним пристосуванням для шинкування або звичайним ножем. В результаті цих нескладних маніпуляцій повинна вийти своєрідна «соломка». Моркву потрібно вимити, позбавити від шкірки і натерти на крупній тертці. Часник почистити і пропустити через прес. Всі підготовлені компоненти слід з’єднати в трилітровій банці, ретельно ущільнивши.

Далі потрібно підготувати розсіл. Для цього знадобиться літр води і всі перераховані інгредієнти. Після закипання в рідину потрібно влити олію і оцтову кислоту. Маринад повинен покипіти пару хвилин, після чого його відправляють в ємність з майбутньою закускою.

Гострий овочевий салат на зиму швидкого приготування фото

Гострий овочевий салат на зиму швидкого приготування

Скляну банку потрібно накрити кришкою і поставити на добу в холодильник. Настояна протягом 24 годин закуска готова до вживання.

 

 

Гостра капуста по-корейськи на зиму — покроковий рецепт з фото

Це не зовсім традиційна корейська капуста. Завдяки використанню декількох інгредієнтів це блюдо по праву можна вважати повноцінним зимовим салатом.

Для такого салату потрібно підготувати:

  • соковита капуста — 1,5 кг;
  • болгарський перець — 3 шт .;
  • морква — 3 шт .;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт .;
  • соняшникова олія — ​​7 ст. л .;
  • цукровий пісок — 6 ст. л .;
  • сіль кухонна — 3 ст. л;
  • оцтова кислота — 2 ст. л .;
  • червоний і чорний мелений перець — по 1 ч. л .;
  • зубчики часнику — 5 шт.

Білокачанну капусту слід нарізати дуже великими пластами. Решту інгредієнтів подрібнити: моркву натерти на тертці, часник і перчик нарізати дрібно. Всі компоненти ретельно перемішати до утворення однорідної суміші. Додати оцтову есенцію. Надіслати все на добре розігріту сковороду. Остиглий салат необхідно розподілити по заздалегідь простерилізованним банкам і закатати.

Гостра капуста по-корейськи на зиму - покроковий рецепт з фото

Капуста на зиму приготована По-грузинськи

Пряний делікатес стане справжньою родзинкою будь-якого святкового столу. До того ж в приготуванні блюдо просте і не вимагає великої кількості продуктів.

Для делікатесу знадобляться:

  • буряк — 3 шт .;
  • білокачанна капуста — 3,5 кг;
  • морква — 4 кг;
  • зубчики часнику — 7 шт.

Для розсолу:

  • рослинне масло — 150 мл;
  • оцет — 200 мл;
  • спеції — за бажанням;
  • сіль — 7 ст. л .;
  • цукровий пісок — 9 ст. л .;
  • питна вода — 4 л.

Головний компонент страви слід нарізати великими шматками. Завдяки цьому капуста стане дуже хрусткою і смачною. Буряк і моркву очистити і подрібнити на крупній тертці. Часникові часточки необхідно пропустити через прес. Всі продукти потрібно з’єднати в однорідну масу і розкласти по ємкостях. Маринад прокип’ятити, злегка остудити і влити доверху в банки. Салат повинен протягом доби бути в умовах кімнатної температури, а потім його потрібно відправити в холодильник.

Капуста з хроном на зиму

Гостра закуска володіє незвичайним смаком, а тому стане гідним доповненням святкової вечері.

Для її приготування знадобляться:

  • солодка морква — 2 шт .;
  • капуста — 2 шт .;
  • корінці хрону — за смаком;
  • вода — 1 л;
  • цукровий пісок — 2 ст. л .;
  • кам’яна сіль — 2 ст. л .;
  • оцтова есенція — 4 ст. л.

Овочі добре промити під проточною водою і подрібнити на середні шматочки. У банку відправити корінь хрону, суміш моркви з капустою, доверху залити свіжоприготовленим маринадом. Маринад не потрібно кип’ятити, досить просто з’єднати всі необхідні компоненти. Першу добу закрутка повинна провести в кімнатних умовах. Потім банку слід відправити на полицю холодильника.

Гостра закуска з хроном

Гостра закуска з хроном володіє незвичайним смаком

Гостра капуста приготована шматочками

Щоб під рукою завжди був смачний і корисний перекус, рекомендуємо засолити капустку великими шматками.

Для цієї заготовки слід запастися наступними інгредієнтами:

  • зубчики часнику — 4 шт .;
  • капуста соковита — 3 кг;
  • морква — 2 шт .;
  • рослинне масло — 250 мл;
  • сіль — 2 ст. л .;
  • цукровий пісок — 7 ст. л .;
  • оцет — 150 мл;
  • спеції — за бажанням.

Капусту необхідно нарізати на великі шматочки, а моркву натерти на тертці. Часник, подрібнений заздалегідь, відправляємо до моркви. Всі овочі відправляємо в простерилізовані банки і заливаємо гарячим розсолом. На банку поставити прес. Через 24 години ємність переставити в холодильну камеру.

Капуста великими шматочками

Капуста Провансаль великими шматочками

Заготовка капусти з буряком на зиму

Капустка з буряком створюють дуже вдалий дует, який припаде до душі навіть самим примхливим гурманам. Буряк забарвить закуску в рожеві тони, за рахунок чого вона стане не тільки смачною, але і красивою. Для цієї страви знадобляться:

  • буряк — 3 шт .;
  • капуста — 1 шт .;
  • морква — 3 шт .;
  • корінь хрону — 1 шт .;
  • питна вода — 2 л;
  • цукор — 80 г;
  • сіль — 40 г;
  • часник — 7 зубчиків;
  • оцтова кислота — 2 ч. л.

Моркву слід порізати кружальцями середньої товщини. Буряк подрібнюється соломкою, а капусту, попередньо перебрану від верхнього листя, нарізаємо кубиками. Хрін ріжемо на тонкі часточки. Всі овочі відправляються в банку в наступному порядку: буряк, морква, капуста, часник і хрін.

Розсіл, проварений протягом 3-4 хвилин, відправляємо в банку. Після цього туди додаємо оцет. Перед закруткою ємність повинна настоятися протягом 10 хвилин. По закінченні цього часу банки потрібно закрити і прибрати в прохолодне місце.

Закрутка капусти з червоним перцем на зиму

Заготовити гостреньку закуску — рішення мудрої господині, адже маючи пару баночок такої смакоти, можна не турбуватися  несподіваній появі гостей.

Слід підготувати:

  • зубчики часнику — 7 шт .;
  • капуста — 1 шт .;
  • буряк — 2 шт .;
  • перець гіркий мелений — 0,5 ст. л .;
  • лаврушка — 5 шт .;
  • вода питна — 2 л;
  • оцтова кислота — 100 мл;
  • пісне масло — 0,5 склянки;
  • цукровий пісок — 7 ст. л .;
  • сіль за смаком.

Капусту необхідно нарубати великими пластинками. Часник і буряк — часточками. Далі потрібно приготувати розсіл. В емальовану ємність відправляємо всі продукти, заливаємо гарячим розсолом, Придавлюємо вантажем. Через добу закрутку слід відправити в холодильну камеру.

Закрутка капусти з червоним перцем на зиму

Пікантна закуска з червоним перцем

Особливості зберігання капусти та подачі до столу

Загорнений в банки салат відмінно зберігається в холодильній камері протягом декількох місяців. Альтернативним місцем для зберігання таких закусок вважається льох або підвал. Головна умова — прохолода і відсутність світла. У будь-якому із запропонованих рецептів, де використовувався оцет, можна застосовувати лимонну кислоту. Подавати делікатес можна як самостійну страву або використовувати в салатах.

Відео: Смачна гостра капуста в маринаді

Зимові заготовки з капусти — не тільки смачно і корисно, але і незвичайно. Пікантні блюда порадують навіть розбещених гурманів.