Аджика з помідорів і часнику рецепт приготування
Як зробити аджику з помідорів на зиму


Вітаємо вас шановні читачі нашого сайту xpert.com.ua. Сьогодні вашій увазі пропонується дуже смачний, але в той же час простий рецепт приготування аджики з помідорів і часнику на зиму. Приправа до всього, її додають до картоплі, до м’яса, або до каш, спробуйте аджика просто пальчики оближеш! До того ж її зовсім не важко приготувати сьогодні Ви в цьому переконаєтеся, записуйте рецепт!
Покроковий рецепт приготування аджики з помідорів:
Необхідні інгредієнти (6 порцій, по 300 грам банки):
Два з половиною кілограми помідорів;
- Пів кілограма моркви;
- Півкілограма червоного болгарського перцю;
- Цибуля 300 грам;
- Двісті грам часнику;
- Три штучки перцю гіркого;
- Двісті п’ятдесят мілілітрів рослинного масла;
- Один стакан цукру;
- Чверть склянки солі;
- Двісті п’ятдесят мілілітрів оцту 6%.
Як приготувати аджику з помідорів і часнику:
Насамперед всі компоненти добре промити під проточною водою. Очищаємо болгарський перець і нарізаємо його.
Перець перемелюємо на м’ясорубці.
Тепер час прийшов зайнятися помідорами, їх потрібно помити, і нарізати.
Далі помідори перемелюємо на м’ясорубці. Миємо, чистимо моркву, нарізаємо кружечками.
Також пропускаємо через м’ясорубку і моркву. Тепер на м’ясорубці потрібно перемолоти і гострий перець.
Цибулю очищаємо, миємо й натираємо на тертці.
Чистимо часник і пропускаємо його через м’ясорубку.
Все змішуємо в одній каструлі, ставимо на плиту, і варимо приблизно півгодини на маленькому вогні.
Після закінчення цього часу додаємо рослинне масло, все ретельно перемішуємо ще раз, і продовжуємо варити на маленькому вогні ще півгодини.
Читайте також: Рецепт домашньої аджики
Тепер потрібно додати цукор і сіль, і поварити ще 60 хвилин, на такому ж маленькому вогні. Від колишнього обсягу залишиться приблизно половина.
Щоб підготувати аджику з помідорів і часнику для консервації, її потрібно варити 2,5 години і при додаванні цукру, влийте і оцет. Ось і все, аджика готова, просто пальчики оближеш! Банки для стерилізації підготуйте, і залийте в них аджику.
Читайте також: Рецепт кабачкової аджики з помідорами
Укутати теплою ковдрою поки не охолоне, після чого зберігати в прохолодному місці, можна в холодильнику.
Відео: Домашня аджика із помідор без варіння на зиму
Ось такий простий рецепт приготування на зиму, аджика з помідорів і часнику, готуйте смачно і просто ми Вам в цьому допоможемо, до нових зустрічей і всього хорошого, у Вас все обов’язково вийде!
