Баклажани гострі по-грузинські: покроковий рецепт з фото
Рецепт баклажанів на зиму по Грузинські


Грузинську кухню важко уявити без гострих смаків. Вони, звичайно, не такі сильні, як в азіатських стравах, але є в них щось особливе. Наприклад, в даному рецепті це добре відчувається.
Рецепт приготування гострих баклажанів на зиму:
З покрокової інструкції ви дізнаєтеся про те, як приготувати баклажани гострі по-грузинськи на зиму. Цей варіант я спробувала один раз кілька років тому, і тепер без даної закуски мені складно уявити зимівлю. Таку баночку можна з’їсти за раз, просто з хлібом, до того смачна заготівля виходить.
Читайте також: Мариновані баклажани з часником та морквою на зиму
Інгредієнти для приготування смачних баклажанів на зиму:
- Баклажани — 500 Грам;
- Болгарський перець — 200 Грам;
- Рослинна олія — 50 мілілітрів;
- Оцет 9% — 40 мілілітрів;
- Перець гіркий — 0,5-1 Штуки;
- Цукор — 1 ст. ложка;
- Сіль — 1-1,5 чайних ложки;
- Кількість порцій: 4-6
Як приготувати «Баклажани гострі по-грузинські»
Промиті баклажани наріжте кубиками. Засипте їх сіллю і залиште на 30 хвилин.
Весь перець крупно наріжте, видаливши насіння. Часник очистіть.
Пропустіть часник з перцем через м’ясорубку. Влийте до них оцет. Перемішайте.
Суміш перекладіть в каструлю. Додайте цукор. Доведіть її до кипіння, а потім кип’ятіть 4 хвилини.
З баклажанів злийте рідину. Потім обсмажте їх в олії протягом 10 хвилин, помішуючи.
Перекладіть баклажани в каструлю. Всипте сіль. Готуйте овочі на повільному вогні протягом 10 хвилин, постійно заважаючи.
Перекладіть заготовку в стерилізовані банки. Закрийте її кришкою. Залиште догори дном до охолодження, потім пробуйте.
Сподіваємося Ви зрозуміли Як приготувати Баклажани гострі по-грузинськи на зиму: Рецепт баклажанів з фото.
Читайте також: Мариновані баклажани на зиму «Як гриби» рецепт на зиму
Пам’ятайте заготовки на зиму, значно полегшать ваші витрати взимку, і ваш гаманець Вам віддячить, рівно також як і ваш шлунок, тому приступайте до роботи, і у Вас обов’язково все вийде, ми не говоримо Вам прощайте, ми говоримо вам до нових зустрічей, адже у нас ще стільки цікавих і головне смачних рецептів!
Відео: Як зробити гострі баклажани на зиму по-грузинські
