Баклажани в томатному соусі на зиму: смачні рецепти з покроковими фото
Тушковані баклажани в томатному соусі


Баклажани — цінне джерело мінеральних речовин, особливо калію, що поліпшує серцеву діяльність, посилює виведенню рідини з організму. Було відмічено, що при постійному вживанні баклажанів в їжу, значно знижується рівень холестерину в крові. Тому їх рекомендують включати в раціон харчування людей похилого віку. У харчових цілях баклажани використовують дуже широко. Їх смажать, печуть, фарширують, маринують, солять. Для вживання в зимовий час консервують баклажанну ікру, готують баклажани в соусі, смажені з помідорами, цибулею, перцем та іншими овочами. Баклажани в томатному соусі відмінна закуска, з кисло-солодким смаком, легкої гостротою і приємним ароматом.
У баклажанах міститься багато мінеральних речовин і вітамінів, необхідних для міцного здоров’я і гарного самопочуття людини. Помічено, що постійне вживання цього овоча знижує рівень холестерину в крові, покращує роботу серця. Так що, погодьтеся, цього достатньо, щоб включити їх в свій раціон. Але крім корисних властивостей баклажани мають ще одну особливість — божественний смак, який не можна зіпсувати практично нічим.
Що б ви з ними не робили, вони в будь-якому випадку виходять просто незвичайними, апетитними і пікантними. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати надзвичайно популярну страву, улюблену багатьма — баклажани в томатному соусі.
Вона стане відмінною закускою, яка буде доречною і на святковому столі. Не раз перевірено, що такі баклажани розходяться в першу чергу, адже їх приголомшливий пряний смак з нотками гостроти і солодощі просто захоплює. Таку закуску хочеться ще і ще, нею просто неможливо наїстися. За бажанням баклажани в соусі з томатів можна їсти відразу, а можна подбати про зиму і зробити заготовки. Пропонуємо вам відмінні рецепти на будь-який смак.
Грузинську кухню важко уявити без гострих смаків. Вони, звичайно, не такі сильні, як в азіатських стравах, але є в них щось особливе. В цій статті ви прочитаєте рецепт смачних баклажанів по-грузинськи і вразите всіх своїх гостей!
Баклажани в томатному соусі — рецепт на зиму
Дуже проста заготовочка, яка завжди буде до речі. Вона скрасить повсякденний обід або вечерю, відмінно доповнить овочевий суп і стане основою для соусу.
Інгредієнти:
- баклажани — 800 г
- помідори — 800 г
- оцет — 1 стол. ложка
- часник — 2 головки
- перець чилі — 0, 5 шт.
- цукор — 2 стол. ложки
- сіль — 10 г
Нарізаємо кільцями баклажани, заливаємо солоною водою на 10 хвилин. Тим часом перекручуємо на блендері помідори і часник з чилі, ставимо на вогонь. У киплячу масу кладемо основний інгредієнт і варимо близько 20 хвилин, стежимо, щоб баклажани не перетворилися в кашу. За хвилину до готовності вливаємо оцет і насипаємо цукор. Розливаємо гарячу закуску по банкам.
Пряні баклажани в томатному соусі
Необхідні продукти:
- баклажани — 0,5 кг
- помідори — 400 г
- цибуля — 2 шт.
- базилік — 10 г
- кінза — 10 г
- цукор, сіль і перець — за смаком
- часник — 4 зубчики
- масло рослинне — 4 ст. ложки
- паприка — 1 ч. ложка
Обсмажуємо на маслі половинки або четвертинки баклажан, окремо готуємо ароматний пряний соус. Для цього обсмажуємо на олії подрібнену цибулю, через 5 хвилин додаємо порізані кубиками очищені помідори, тушкуємо 10 хвилин. Після закінчення цього часу приправляємо соус рубаним часником, базиліком і кінзою, з’єднуємо з баклажанами, посипаємо паприкою і готуємо 2 хвилини. Подаємо як в гарячому, так і холодному вигляді.
Мариновані баклажани в томатному соусі
Дуже оригінальне блюдо, для якого рекомендуємо брати тільки молоді плоди.
Візьміть:
- баклажани — 2 шт.
- аджика — 1 ч. ложка
- помідори — 2 шт.
- часник — 3 зубчики
- виноградний оцет — 10 мл
- паприка — 5 г
- сік лимона — 1 стол. ложка
- цибуля зелена — 3 пера
- петрушка — 5 г
- кінза — 10 г
- базилік — 5 г
- горіхове масло — 1 ст. ложка
- сіль і суміш перців — по 3 г
- мед — 1 ч. ложка
- кунжут — ч. ложка
Нарізаємо баклажани тонкими кільцями, шириною приблизно 3 мм. Помідори очищаємо від шкірки і подрібнюємо в блендері з усіма іншими інгредієнтами, перерахованими в рецепті, крім кунжуту. Заливаємо пряним соусом баклажани, гарненько перемішуємо, ставимо в холодильник хоча б на 3 години. Більше ви навряд чи витримаєте, оскільки вся кімната буде наповнена божественним ароматом. Подаємо закуску, посипавши кунжутним насінням.
Баклажани в томатному соусі — це настільки просто, смачно, апетитно і пікантно, що це блюдо просто не може не стати найулюбленішим. Рекомендуємо приготувати закуску за запропонованими рецептами і внести в своє життя яскравих фарб і позитивних емоцій.
Відео: Рецепт смачних баклажанів в томатному соусі
Ще більше цікавих та смачних рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.
