Баклажани в томатному соусі на зиму: смачні рецепти з покроковими фото

Тушковані баклажани в томатному соусі


Баклажани в томатному соусі: смачні рецепти з покроковими фото

 

Баклажани в томатному соусі на зиму: смачні рецепти з покроковими фото

 

У баклажанах міститься багато мінеральних речовин і вітамінів, необхідних для міцного здоров’я і гарного самопочуття людини. Помічено, що постійне вживання цього овоча знижує рівень холестерину в крові, покращує роботу серця. Так що, погодьтеся, цього достатньо, щоб включити їх в свій раціон. Але крім корисних властивостей баклажани мають ще одну особливість — божественний смак, який не можна зіпсувати практично нічим.

Що б ви з ними не робили, вони в будь-якому випадку виходять просто незвичайними, апетитними і пікантними. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати надзвичайно популярну страву, улюблену багатьма — баклажани в томатному соусі.

Вона стане відмінною закускою, яка буде доречною і на святковому столі. Не раз перевірено, що такі баклажани розходяться в першу чергу, адже їх приголомшливий пряний смак з нотками гостроти і солодощі просто захоплює. Таку закуску хочеться ще і ще, нею просто неможливо наїстися. За бажанням баклажани в соусі з томатів можна їсти відразу, а можна подбати про зиму і зробити заготовки. Пропонуємо вам відмінні рецепти на будь-який смак.

Грузинську кухню важко уявити без гострих смаків. Вони, звичайно, не такі сильні, як в азіатських стравах, але є в них щось особливе. В цій статті ви прочитаєте рецепт смачних баклажанів по-грузинськи і вразите всіх своїх гостей!

Баклажани в томатному соусі — рецепт на зиму

Дуже проста заготовочка, яка завжди буде до речі. Вона скрасить повсякденний обід або вечерю, відмінно доповнить овочевий суп і стане основою для соусу.

Інгредієнти:

  • баклажани — 800 г
  • помідори — 800 г
  • оцет — 1 стол. ложка
  • часник — 2 головки
  • перець чилі — 0, 5 шт.
  • цукор — 2 стол. ложки
  • сіль — 10 г

 

 

Баклажани в томатному соусі на зиму - фото.

Нарізаємо кільцями баклажани, заливаємо солоною водою на 10 хвилин. Тим часом перекручуємо на блендері помідори і часник з чилі, ставимо на вогонь. У киплячу масу кладемо основний інгредієнт і варимо близько 20 хвилин, стежимо, щоб баклажани не перетворилися в кашу. За хвилину до готовності вливаємо оцет і насипаємо цукор. Розливаємо гарячу закуску по банкам.

Пряні баклажани в томатному соусі

Необхідні продукти:

  • баклажани — 0,5 кг
  • помідори — 400 г
  • цибуля — 2 шт.
  • базилік — 10 г
  • кінза — 10 г
  • цукор, сіль і перець — за смаком
  • часник — 4 зубчики
  • масло рослинне — 4 ст. ложки
  • паприка — 1 ч. ложка

Пряні баклажани в томатному соусі -фото.

Обсмажуємо на маслі половинки або четвертинки баклажан, окремо готуємо ароматний пряний соус. Для цього обсмажуємо на олії подрібнену цибулю, через 5 хвилин додаємо порізані кубиками очищені помідори, тушкуємо 10 хвилин. Після закінчення цього часу приправляємо соус рубаним часником, базиліком і кінзою, з’єднуємо з баклажанами, посипаємо паприкою і готуємо 2 хвилини. Подаємо як в гарячому, так і холодному вигляді.

Мариновані баклажани в томатному соусі

Дуже оригінальне блюдо, для якого рекомендуємо брати тільки молоді плоди.

Візьміть:

  • баклажани — 2 шт.
  • аджика — 1 ч. ложка
  • помідори — 2 шт.
  • часник — 3 зубчики
  • виноградний оцет — 10 мл
  • паприка — 5 г
  • сік лимона — 1 стол. ложка
  • цибуля зелена — 3 пера
  • петрушка — 5 г
  • кінза — 10 г
  • базилік — 5 г
  • горіхове масло — 1 ст. ложка
  • сіль і суміш перців — по 3 г
  • мед — 1 ч. ложка
  • кунжут — ч. ложка

Мариновані баклажани в томатному соусі - фото.

Нарізаємо баклажани тонкими кільцями, шириною приблизно 3 мм. Помідори очищаємо від шкірки і подрібнюємо в блендері з усіма іншими інгредієнтами, перерахованими в рецепті, крім кунжуту. Заливаємо пряним соусом баклажани, гарненько перемішуємо, ставимо в холодильник хоча б на 3 години. Більше ви навряд чи витримаєте, оскільки вся кімната буде наповнена божественним ароматом. Подаємо закуску, посипавши кунжутним насінням.

Баклажани в томатному соусі — це настільки просто, смачно, апетитно і пікантно, що це блюдо просто не може не стати найулюбленішим. Рекомендуємо приготувати закуску за запропонованими рецептами і внести в своє життя яскравих фарб і позитивних емоцій.

Відео: Рецепт смачних баклажанів в томатному соусі

Ще більше цікавих та смачних рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.