Блюда з печериць: цікаві покрокові рецепти з фото

Страви з печериць: найпростіші і смачні рецепти, фаршировані, салати, суп


Блюда з печериць: цікаві покрокові рецепти з фото

 

Блюда з печериць: цікаві покрокові рецепти з фото

 

Печериці є важливою складовою дієтичного харчування, так як вони не тільки включають масу корисних для організму людини речовин, але і мають низьку калорійність. Завдяки цьому при правильній термічній обробці ці гриби можна включати в щоденний раціон без ризику набрати зайві кілограми.

Радимо також прочитати нашу статтю на тему: прості рецепти приготування маринованих серушок.

Печериці фаршировані куркою і сиром

Печериці фаршировані куркою і сиром - фото

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 1-2 столові ложки рослинної олії;
  • 12 великих печериць;
  • сіль за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 100 г вареного курячого філе;
  • 100 г твердого сиру;
  • 2 столові ложки майонезу або сметани.

Приготування:

  1. Наріжте цибулю дрібними кубиками і злегка обсмажте в розігрітій олії. Додайте дрібно рубані ніжки печериць і тушкуйте, помішуючи, 5-7 хвилин. Приправте сіллю і перцем.
  2. Дрібно покришіть курку і натріть сир. Додайте зажарку і майонез або сметану, перемішайте.
  3. Присипте капелюшки грибів сіллю і начиніть сумішшю. Запікайте 15-20 хвилин при температурі 180 ° C.

Класичний вершково-грибний суп

Класичний вершково-грибний суп - фото

Рецепт приготування вершково-грибного супу вкрай простий, тому це блюдо можна готувати в домашніх умовах щодня, економлячи час і кошти.

Щоб приготувати страву, знадобляться:

  • печериці — 350 г;
  • картопля — 200 г;
  • сир плавлений — 200 г;
  • вершки — 50 мл;
  • морква — 1 шт .;
  • цибуля — шт .;
  • локшина — 50 г.
  1. У процесі приготування знадобляться сіль, перець, оливкова олія і зелень. Печериці ретельно промити, почистити і нашаткувати невеликими шматочками. З картоплі прибрати шкірку. Після цього коренеплоди нарізати кубиками. Моркву подрібнити на тертці. Цибулю нашаткувати. На розігріту сковороду налити масло, додати цибулю, гриби і моркву. Печериці з овочами приправити спеціями і тушкувати не менше 15 хвилин під закритою кришкою.
  2. Очищену картоплю відварити в підсоленій воді. До неї додати обсмажені гриби з овочами. Після цього потрібно кинути локшину. Через 5-7 хвилин в каструлю всипати нарізаний плавлений сир. Після цього влити вершки. Варити суп ще 10 хвилин. Готову страву розсипати по тарілках і прикрасити нарізаною зеленню.

Салат з печерицями — покроковий рецепт з фото

Салат з печерицями

Інгредієнти:

  • 400 гр. грибів,
  • 2 цибулини,
  • 70 г сиру твердого,
  • горіхи волоські 100 гр. (чищені),
  • 2 маринованих огірочка,
  • майонез.

Спосіб приготування:

Зваріть гриби в солоній воді, дрібно наріжте їх скибочками. Цибулю поріжте півкільцями, обсмажте, змішайте з печерицями. Сир натріть на тертці, огірки наріжте соломкою. Все перемішайте, всипте подрібнені горіхи, приправте салат майонезом, при необхідності досоліть.

Фаршировані печериці в беконі

Фаршировані печериці в беконі

Інгредієнти:

  • 6 великих печериць;
  • 8-9 смужок бекону;
  • сіль за смаком;
  • 100 г твердого сиру.

Приготування:

  1. Наріжте грибні ніжки і 2-3 смужки бекону дрібними кубиками. Злегка обсмажте бекон, додайте різані гриби і сіль і пасеруйте до золотистого кольору.
  2. Розподіліть начинку по капелюшках, оберніть кожну смужкою бекону і посипте тертим сиром. Запікайте при 180 ° C приблизно 20 хвилин.

Ароматний грибний жульєн — покроковий рецепт з фото

Ароматний грибний жульєн

Грибний жульєн краще готувати в невеликих порційних глиняних горщиках або спеціальних формах для запікання. В цьому випадку блюдо рівномірно пропечеться в духовці.

При подачі страви до столу немає необхідності перекладати його на тарілку. Краще подавати жульєн в горщиках, в яких він готувався.

Для приготування цієї страви будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • печериці — 300 г;
  • цибуля — 1 шт .;
  • болгарський перець — 1 шт .;
  • твердий сир — 100г;
  • жирні вершки — ½ склянки;
  • рослинна олія.
  1. Гриби помити, почистити, нашаткувати і кинути на сковороду. До них додати подрібнену цибулю і болгарський перець. Приправляти спеціями овочі за смаком. За 10 хвилин до кінця смаження в овочеву зажарку додати вершки.
  2. Ретельно перемішувати зажарку поки вона не загусне. Готову зажарку перемістити в горщики і добре присипати тертим сиром. Горщики поставити в духовку. Її потрібно попередньо розігріти до 200 °.
  3. Готувати блюдо потрібно 10-15 хвилин. Про готовність страви свідчить поява золотистої скоринки на його поверхні. Подавати до столу грибний жульєн потрібно гарячим.

 

 

Грибні рулети з сиром — опис з фото

Грибні рулети з сиром

Грибні рулети з кабачком і сиром — це простий рецепт, який дозволяє отримати готову страву швидко, тобто всього за 20-25 хвилин. Така закуска смачна і в холодному, і в гарячому вигляді.

Щоб зробити рулети, будуть потрібні:

  • молоді кабачки — 3 шт .;
  • печериці — 500 г;
  • твердий сир — 200 г.
  • цибуля — 1 шт .;
  • морква — 1 шт .;
  • сіль і перець.
  1. Кабачки помити, відрізати верхівки і очистити від шкірки. Після цього їх потрібно розрізати уздовж.
  2. Утворені язички злегка обсмажити на сковороді. Кабачок повинен легко протикатися виделкою. Гриби помити, почистити і нарізати скибочками. Цибулю нарізати кубиками, а моркву натерти.
  3. Підготовлені гриби і овочі обсмажити, посолити і поперчити. З язичків кабачка сформувати кружельця, які потрібно зафіксувати зубочистками. Сформовані кружечки викладаються на змащений маслом деко.
  4. Всередину кожного насипати невелику кількість протертого сиру. Частину, що залишилася порожнину кружечка засипати грибною засмажкою. Зверху слід присипати рулетки тертим сиром.
  5. Духовку розігріти до 180 °. Деко з заготовками поставити на 10 хвилин. Рулети вийняти і дочекатися, коли сирна скоринка поверх грибів застигне. Після цього усунути зубочистки. Готові рулети прикрасити зеленню і подати до столу.

Печериці фаршировані сиром і часником

Печериці фаршировані сиром і часником

Інгредієнти:

  • 120 г чеддер або іншого твердого сиру;
  • 2 столові ложки вершкового масла;
  • 5 зубчиків часнику;
  • кілька гілочок петрушки;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • 20 середніх шампіньйонів;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Змішайте тертий сир, масло кімнатної температури, подрібнений часник, рубану петрушку і чорний перець.
  2. Присипте кожен гриб сіллю і перцем і начиніть часниковою сумішшю. Запікайте 15-20 хвилин при 190 ° C.

Печериці зі сметаною — покроковий рецепт з фото

Печериці зі сметаною

Інгредієнти:

  • 500 гр. печериць,
  • 1 цибулина,
  • 200 мл сметани,
  • мелений перець і сіль.

Спосіб приготування:

Наріжте гриби пластинками, а цибулю — півкільцями. Викладіть гриби на розпечене масло, злегка обсмажте їх, доповніть цибулею. Обсмажуйте все, поки не википить рідина, і печериці не почнуть покриватися рум’яною скоринкою. У цей момент додайте сметану, сіль і перець. Коли сметана закипить, закрийте майбутнє блюдо кришкою і тушкуйте на малому вогні до випаровування вологи. Потім гриби приберіть з плити, трохи остудіть.

Гриби фаршировані овочами

Гриби фаршировані овочами

Інгредієнти:

  • 8 великих печериць;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • ½ червоного болгарського перцю;
  • 1 помідор;
  • 4-5 столових ложок рослинного масла;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • сіль за смаком;
  • ¼-½ гострого перцю;
  • сушений базилік — за смаком;
  • мелений орегано — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком.

Приготування:

  1. Наріжте ніжки печериць, моркву, цибулю, зубчик часнику, болгарський перець і очищений від шкірки помідор дрібними кубиками.
  2. Розігрійте в сковороді половину масла і обсмажуйте овочі близько 5 хвилин. Потім додайте грибні ніжки і готуйте, помішуючи, ще 5-7 хвилин.
  3. Влийте соєвий соус і перемішайте. При необхідності посоліть начинку.
  4. Подрібніть часник, що залишився, наріжте кільцями гострий перець. Додайте базилік, орегано, сіль, перець і масло і перемішайте. Гарненько натріть цією сумішшю грибні капелюшки.
  5. Розподіліть начинку по шампіньйонам. Запікайте їх при температурі 190 ° C близько 15 хвилин.

Картопляно-грибна запіканка

Картопляно-грибна запіканка

Приготувавши правильно картопляно-грибкову запіканку, можна майже безкоштовно порадувати сім’ю незвично смачним і ситним блюдом. У французькій кулінарії є відмінний варіант приготування цієї страви.

Щоб виготовити смачну картопляно-грибкову запіканку, потрібно заздалегідь підготувати:

  • свіжі або заморожені печериці — 500 г;
  • картопля — 250 г;
  • сметана — 100 г;
  • твердий сир — 200 г;
  • цибуля — 1 шт .;
  • морква — 1 шт.

Для приготування соусу потрібні :

  • майонез
  • 2 зубчики часнику
  • зелень
  • сіль
  • перець
  1. Картоплю очистити і відварити до напівготовності в злегка підсоленій воді. Печериці, моркву і цибулю подрібнити і висипати на розігріту сковороду. Через 5 хвилин в суміш додати сметану. Суміш приправити спеціями і тушкувати на повільному вогні не менше 20 хвилин.
  2. Злегка відварені бульби картоплі вийняти з води і нарізати кільцями. У форму для запікання, ретельно змащену маслом, викласти шар картопляних слайсів. Товщина картопляного шару повинна складати 1 см. Потім пересипати в ємність печериці, тушковані з овочами. Поверх грибів викласти ще один шар картоплі.
  3. Зверху блюдо притрусити тертим сиром. Блюдо перемістити в духовку, розігріту до 180 ° на 45 хвилин. Щоб зробити соус, потрібно змішати 50 г майонезу, 2 роздавлених зубчики часнику і подрібнену зелень. За смаком додати сіль і перець. Соус ретельно вимішує і подається до столу разом з готовою картопляно-грибний запіканкою.

Перець фарширований печерицями

Перець фарширований печерицями

Яскравою прикрасою столу стане перець, фарширований печерицями. Приготування цієї страви займе не більше півгодини, тому воно стане ідеальним рішенням на випадок незапланованого застілля.

Щоб зробити блюдо, будуть потрібні:

  • великий болгарський перець — 4 шт .;
  • печериці — 300 г;
  • цибуля — 1 шт .;
  • часник -2 зубчики;
  • твердий сир — 100 г.
  • оливкова олія.
  1. Печериці помити, почистити, нарізати пластинками і обсмажити на оливковій олії. До грибів додати роздавлений часник за 5 хвилин до готовності. Цибулю порізати тонкими кільцями і злегка обсмажити. Кожну перчинку розрізати навпіл і усунути серцевину.
  2. Підготовлені цибулю і гриби змішати, приправити 1 ст.л сметани або майонезу, додати спеції за смаком. Що вийшла начинкою нафарширувати перець. Зверху половинки добре притрусити натертим сиром.
  3. Фарширований перець викласти на деко, змащене оливковою олією, і помістити в духовку, попередньо розігріту до 180 ° на 30 хвилин. Готову страву можна прикрасити зеленню і подати до столу.

Капуста з печерицями

Капуста з печерицями

На вечерю для рідних можна приготувати тушковану капусту з печерицями. Поєднання продуктів здається трохи дивним, але блюдо вам точно сподобається.

Інгредієнти:

  • капуста (950 г);
  • печериці (570 г);
  • томатна паста (3 ст. л.);
  • лист лавровий;
  • масло рослинне;
  • морква;
  • зелень;
  • чайна ложка цукру;
  • цибуля;
  • мелений перець.

Тушкована капуста з печерицями — це смачне вегетаріанське блюдо. Якщо ви не хочете їсти м’ясо або дотримуєтеся посту, то варто приготувати таку страву. До речі, капусту з грибами можна використовувати в якості пиріжків і пирогів.

  1. Гриби чистимо, миємо й нарізаємо пластинами. Далі на сковороді обсмажуємо їх на рослинному маслі. Подрібнюємо цибулю і моркву, також обсмажуємо їх на маслі, але вже в іншому посуді.
  2. Тепер можна приступати до шаткування капусти, після чого її тушкуємо на рослинній олії. Туди ж відправляємо цибулю і гриби. Продукти тушкуємо на повільному вогні, не забуваючи помішувати їх періодично.
  3. Для страви нам знадобиться підлива. Її готуємо з томатної пасти, змішаної з 2/3 рідини і рубаною зеленню. Туди ж додаємо коріандр, цукор, сіль, лавровий лист. Соус додаємо в каструлю з капустою і тушкуємо під кришкою. Таке просте блюдо з печерицями можна подавати гарячим і холодним.

Смачний сала Грибна поляна

Грибна поляна

Для урочистого або святкового випадку можна приготувати красиве блюдо під назвою «Грибна галявина» з печерицями. Повірте, що його оцінять всі присутні. Причому радує не тільки зовнішня краса страви, а й його смакові якості.

Інгредієнти:

  • відварне філе курки (можна брати будь-яке м’ясо — яловичину, індичину або свинину, 350 г);
  • відварені яйця (4 шт.);
  • картопля в мундирах (3 шт.);
  • відварна морква (3-4 шт.);
  • огірки мариновані (3 шт.);
  • зелень цибулі;
  • печериці мариновані;
  • майонез.
  1. Перевага страви в тому, що готується вона швидко, якщо у вас підготовлені (відварені) всі продукти. Картоплю очищаємо і подрібнюємо на тертці. Так само чинимо з морквою і сиром.
  2. Для подальшого приготування нам знадобиться глибока ємність, дно якої необхідно застелити харчовою плівкою.
  3. Салат формуємо шарами. На дно посуду кладемо мариновані печериці, потім зелену цибулю, моркву, подрібнені яйця, сир, огірочки і м’ясо. Останнім викладаємо картоплю. Всі верстви необхідно змащувати майонезом.
  4. В ідеалі салат рекомендується потримати кілька годин у холодильнику перед подачею на стіл. Продукти повинні просочитися. Перед подачею на велике блюдо потрібно перевернути нашу ємність з салатом. Грибочки виявляться зверху, представляючи собою галявину.

Надіємось вам сподобалась наша стаття. Ще більше про рецепти і консервацію читайте на нашому сайті.

 

Блюда з печериць: цікаві покрокові рецепти з фото