Як приготувати домашнє вино з винограду Ізабелла — покроковий рецепт приготування

Як зробити вино з винограду Ізабелла в домашніх умовах


Домашнє вино з винограду Ізабелла стадії приготування

 

 

Робити домашнє вино це справа справжніх виноградарів, і навіть якщо у Вас зовсім небагато кущів, завжди приємно усвідомлювати те, що Ви проробили весь цикл самостійно, а як приємно в колі друзів відкрити пляшечку вина, зроблену самостійно і почути компліменти від близьких людей!

Сьогодні ми розповімо Вам про те, як зробити домашнє вино з одного з найкращих сортів винограду для виноробства, а саме про сорт Ізабелла.

Цей сорт вважається столово-технічним, що говорить про те, що такий сорт краще використовувати для приготування вина або соку, ніж вживати його в сирому вигляді. Сорт Ізабелла вважається пізньостиглим, його часто використовують як декоративний, для прикраси садів і фермерських угідь.

Цей сорт відрізняється морозостійкістю, його вирощують практично по всій території України та в південних, центральних районах Росії. Його навіть не потрібно вкривати на зиму, крім північних областей. Також він добре переносить високу вологість, а ось посуху навпаки, не любить.

Читайте також: Як засушити виноград (родзинки)

Ягоди- темні, середнього розміру, має грубу шкіру, але м’якоть ніжна, ці якості якраз найкраще підходять для приготування соків і вин.

 

 

Вино «Ізабелла» отримало свою назву від сорту винограду, з якого його виготовляють. Професійні винороби цей сорт винограду не дуже полюбляють, але для домашнього вина цей сорт підійде якнайкраще. Правда вино виходить кислуватим, але від цього легко позбудеться за допомогою додавання цукру.

 вино з винограду Ізабелла стадії приготування

Інгредієнти для приготування вина «Ізабелла» в домашніх умовах:

  • Виноград «Ізабелла»;
  • Цукор;
  • Тара для бродіння вина;
  • Гідрозатвор;
  • Пляшки для вина.

Стадії приготування вина з винограду Ізабелла

Перше що потрібно зробити це, звичайно ж, зібрати врожай. Розмір ягід важливої ​​ролі не грає, головне відібрати гнилі і сухі ягоди і викинути їх. Ягоди не миють, якщо це потрібно просто обітріть їх сухим рушником.

  • Отримуємо виноградний сік. Для того щоб зробити сік, Вам потрібно розчавити ваші ягоди, для цього підійде навіть звичайна товкучка для картопляного пюре. Головне розчавити ягоду повністю.
  • Наступним пунктом у нас йде бродіння вина, для цього потрібно приготувати спеціальну тару. Ідеально підійдуть скляні пляшки ємкістю до 10 літрів, в них ми заливаємо виноградний сік. Заповнюють тару приблизно на 70% щоб залишити місце для бродіння.
  • На цьому етапі ми додаємо цукор, для цього вино потрібно перелити у велику тару при цьому, не збовтуючи його, осад який залишається на дні пляшки не виливаємо в нову тару, а залишаємо там.
  • Додають цукор в домашнє вино з винограду Ізабелла з розрахунком 120 грам на один літр. Тари в яких вино бродило потрібно очистити помити і залити вже засахарене вино назад.
  • По закінченню місяця вино з винограду Ізабелла розливають по пляшках, закривають пробками і зберігають у холодильнику. Міцність такого вина досягає 13 оборотів, а на смак воно буде солодким.

Як зробити домашнє вино з винограду Ізабелла

На цьому наша стаття підійшла до кінця, сподіваємося Ви зрозуміли, як зробити домашнє вино з винограду Ізабелла і воно буде у Вас смачним і корисним для здоров’я, вживати його потрібно в міру, адже надмірне вживання цього напою тягне за собою негативні наслідки. До нових зустрічей читайте наш сайт xpert.com.ua і удачі Вам у виноробстві!

 

Як приготувати домашнє вино з винограду Ізабелла - покроковий рецепт приготування