Робимо домашній соус зі слив на зиму
Рецепт сливового соуса до м'яса ткемалі


Соус зі слив на зиму відмінна заправка до м’яса, рецепти її ми пропонуємо вашій увазі в нашій сьогоднішній статті. З слив виходить просто неповторний кисло — солодкий соус, який підійде до птиці, або свинині, телятини, та риби.
Читайте також: Аджика з слив на зиму
Якщо Ви любитель такого поєднання, і хочете в домашніх умовах поїсти також смачно, як в дорогому ресторані, пропонуємо Вам цей простий, але в той же час вишуканий рецепт приготування домашнього соусу з сливи, в кінці, ми продемонструємо і альтернативний відео-рецепт, і Ви зможете обрати той, який підійде Вам, беріть ручки і блокнотики, готуйтеся записувати.
Як приготувати соус ткемалі з слив рецепт приготування в домашніх умовах:
- Один кілограмам червоних слив;
- Перець червоний до смаку;
- Трохи кінзи;
- Цукор (1-2-3 столові ложки),
- Cіль за смаком (1-2 чайні ложки)
- Коріандр одна чайна ложка;
Покроковий рецепт приготування соусу ткемалі з використанням сливи:
- Насамперед нам потрібно перебрати сливи, зіпсовані краще викинути.
- Далі ретельно промиваємо сливи під проточною водою, просушуємо, і починаємо вибирати кісточки, попередньо розрізавши плід на навпіл.
- Тепер, всі половинки нам потрібно пропустити через м’ясорубку, або блендер.
- Далі приступаємо до перцю, його слід також ретельно обмити, далі очищаємо від насіння, і мілко нарізаємо.
- Викладаємо перець і сливи в один посуд.
- Все це ставимо на плиту, і на маленькому вогні варимо близько двадцяти хвилинок.
- Нарізаємо кінзу, дуже дрібно, попередньо гарненько промивши її.
- У посуд до слив додаємо подрібнену кінзу, і всі приправи.
- Суміш потрібно довести до кипіння, і варити протягом десяти хвилинок.
- Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути, і наостанок, соус зі слив на зиму гарненько збиваємо.
- У заздалегідь підготовлені і стерилізовані банки.
Далі пропонуємо Вам ще кілька цікавих рецептів цього блюда, і першим буде: соус зі слив на зиму з часником.
Також дуже цікавий рецепт з часником, пальчики оближеш!
Відео: Соус Ткемалі в домашніх умовах
Домашній соус зі слив на зиму надасть вашим блюдам неповторний аромат, а різні рецепти його приготування залишають місце для польоту вашої фантазії, обирайте той який буде Вам до душі. Пам’ятайте заготовки на зиму, значно полегшать ваші витрати взимку, і ваш гаманець Вам віддячить, рівно також як і ваш шлунок, тому приступайте до роботи, і у Вас обов’язково все вийде, ми не говоримо Вам прощайте, ми говоримо вам до нових зустрічей, адже у нас ще стільки цікавих і головне смачних рецептів!
