Домашня цесарка вирощування в домашніх умовах

Відео: Розведення цесарок на дачі в домашніх умовах


Домашня цесарка вирощування в домашніх умовах. Відео розведення

Домашня цесарка — це одомашнений птах, переважно м’ясного типу спрямованості. Продуктивність цих птахів на порядок менша, ніж продуктивність домашніх курей, однак смакові якості м’яса значно вищі в порівнянні з курми. Якість яєць приблизно на тому ж рівні.

Домашня цесарка вирощування в домашніх умовах.Середня вага дорослих цесарок становить, 1,3-1,7 кілограм (самців), 1,6-2,0 кілограма (для самок). Характерна особливість для цесарок: птиці жіночої статі трохи більші за самців. Маленькі цесарята, у віці 1 доби важать приблизно 27-29 грам, а тримісячні вже близько 1-1,3 кілограма. Це говорить про те, що цесарки дуже швидко ростуть і набирають масу дорослої птиці. Тому, якщо Ви утримуєте цесарок тільки заради м’яса, то не раціонально їх тримати довше 3-4 місяців.

Несучість цесарки залежить від її породи. Однак середнє значення для різних порід становить від 60 до 130 яєць за рік. Яйця цесарки мають дуже цікаву форму, що нагадують форму груші. Яйця вони несуть тільки в племінній сезон — з квітня по жовтень.

Трохи слід сказати про екстер’єрні ознаки домашньої цесарки. Ці птахи трохи нагадують курей. Статура овальна, крила масивні, щільно притиснуті до тулуба. Ноги короткі. Для цесарок характерна коротка шия, маленька голова. Сережки обережні, невеликого розміру. Оперення пухке, строкате.

Домашні цесарки дуже емоційні птиці. Якщо щось їм не подобається то вони тут же подають голос, а голос то у них дуже гучний. Так само люблять літати далеко від будинку, тому їм слід підрізати одне крило.

 

 

Історія одомашнення цесарок

Батьківщиною цесарок є південна Африка. У стародавні часи, домашня цесарка, з Африки потрапила до Стародавньої Греції, а потім і в Рим. Цесарка дуже швидко почала поширюватися по всьому світу з XI століття.

Читайте також: Розведення цесарок в домашніх умовах

У Центрі України домашні цесарки з’явилися тільки в XVIII столітті. З початку, цей птах вирощувався виключно в декоративних цілях. У Росії було виведено кілька порід цесарки, серед них: волзька біла, Загорська біла, сіро-картата.

Домашня цесарка продуктивність

Домашня цесарка продуктивністьДомашні цесарки приносять людині дуже смачне м’ясо і яйця. М’ясо цесарки має характерний смак дичини. Крім прекрасних гастрономічних якостей, м’ясо цесарки дуже корисне і вважається дієтичним продуктом. Так як цесарку, зазвичай, забивають у віці 3-4 місяців м’ясо виходить дуже ніжне і має своєрідну волокнисту будову.

Яйця цесарки, за своїм хімічним складом дуже нагадують курячі. Однак по фізичній будові: вони набагато дрібніше курячих (всього 38 грам) і мають дещо іншу форму. Яйця цесарки можуть бути пофарбовані в різні кольори: від біло-сірого до коричневого (можуть бути в дрібну цятку).

Найкраще вживати м’ясо і яйця домашньої цесарки, які були вирощені на особистому підсобному господарстві, так як тільки в своїй продукції Ви будете впевнені за якість. Розведення цесарок в домашніх умовах не надає особливих труднощів. Умови утримання і розведення схожі з умовами, які властиві курям.

Домашня цесарка: Фото

Дивіться фото цих птахів нижче. Домашня цесарка — дуже красива птиця, не дарма її прозвали «царською».

Домашня цесарка: Фото

цесарка: Фото

маленька цесарка фото

гарний птах цесарка фото

фотографія царського птаха

Відео: Вирощування цесарок в домашніх умовах

На цьому все ми сподіваємося, що Ви зрозуміли як вирощувати цесарок в домашніх умовах. Читайте наш сайт xpert.com.ua і не знайте турбот та проблем.