Джем з червоної смородини: Кулінарний рецепт з фото
Як зробити варення-джем із смородини на зиму


Літо — пора ягід, яскравих фарб і відмінного настрою. Деякі господині не знають, що б такого смачненького приготувати з свіжого врожаю. Джем з червоної смородини — вірне рішення. Ці ласощі обов’язково сподобаються і дорослим, і дітям.
Для приготування джему потрібно:
- 1,5 літра ягід червоної перебраної смородини;
- 1 кг цукру.
Процес приготування джему із червоної смородини:
Насамперед промиваємо ягоди холодною водою. За допомогою блендера із занурювальною насадкою пюріруєм їх в єдину масу.
Читайте також: Як варити варення з смородини
Для того щоб джем придбав однорідну консистенцію, пюре необхідно продавити через сито за допомогою ложки. Робити це потрібно інтенсивно, слід постаратися віджати весь сік, а м’якоть з кісточками можна використовувати для варіння морсу або киселю.
Виходить ось така ніжна рідина. З 1,5 літрів ягід вийшло близько половини кілограма смородинового нектару. Засипаємо в нього заздалегідь приготовлений цукор. Його необхідно взяти в 2 рази більше від отриманої ваги ягідного соку.
Варимо на самому повільному вогні близько півгодини до повного розчинення піщинок, періодично помішуючи. Якщо Ви хочете закрутите джем в стерильні банки, тоді буде потрібно знімати пінку, що утворюється з поверхні варення. Але його можна зберігати в холодильнику кілька днів і без проведення процесу стерилізації. Повірте, надовго він там не затримається!
Відео: Як приготувати смачний джем з красної смородини
На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом смачного смородинового джему Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.
Вдалих вам заготовок!