Гостра грузинська аджика: смачний рецепт приготування на зиму з покроковими фото
Як приготувати смачну грузинську Аджику на зиму в домашніх умовах
Моє сімейство не дуже любить гостру їжу, ми в основному на зиму м’яку аджику помідорно-яблучну з морквою готуємо, ось за цим рецептом. Але ось вродило на городі в минулому році маса гіркого перцю, і вирішила приготувати справжню грузинську, пекучо-гостру гірчицю без варіння на зиму. Вийшло, звичайно, надзвичайно гостро — я її по ложці в банку звичайної додавала, тоді нам в самий раз було.
Аджика – це гостра приправа, що прийшла до нас з грузинської та абхазької кухні. У традиційному виконанні в її склад обов’язково входять пряні приправи, часник і червоний перець. Як правило, для кращих рецептів аджики використовують перець в стадії технічної зрілості, через що приправа має яскраво насичений багряний колір. Але не менш смачною виходить домашня аджика, приготована з зеленого перцю. У цій статті ви прочитаєте рецепт смачної аджики, якою ви вразите всіх гостей.
Але ось приїхали мої подружки — любителі гострої кухні, і як розсмакували — так всі банки у мене потягли, так нахвалювали все, ось це аджика, ось це смакота! Вони її просто на хліб мазали і їли, так їм смачно було. Нещодавно приїжджали, і питали — а ти знову ту гостру грузинську аджику не робила? Та ні, кажу, то був експеримент. Але вони рецепт взяли, самі таку приготуємо, кажуть, просто смачна. Ось вирішила з вами цим простим і не клопітким рецептом поділитися.
- перцю приблизно 0,5 кг гострого
- зелені (петрушки і кінзи — 2 великих пучка)
- горіхів волоських не виявилося під рукою (за рецептом треба 100г чищених)
- часнику 100 г (вже очищеного)
- ложка насіння коріандру
- солі 3 ложки
Ось продукти всі в купку зібрали, перемили, все підготували, обсушили.
Тепер перці з часником на м’ясорубці подрібнемо або за допомогою блендера гарненько подрібнити. Зелень гострим ножичком дрібненько нарубаємо, горіх, якщо є, трохи підсушіть на гарячій сковорідці, і теж подрібніть.
Тепер все змішуємо, і в каструлі залишаємо на три дні полежати на кухні. Періодично дерев’яною ложкою перемішуємо.
На третій день, баночки простерилізувати, просушити. І перекласти аджику в них до країв (зайву рідину злити). Все, вкрити, і поставили на холод. Ваша грузинська гостра аджика буде стояти до нового врожаю.
Ще більше цікавих рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.
Відео: Справжня грузинська аджика — рецепт пекучого соусу на зиму