Як зварити смачне варення з вишні з кісточками на зиму: рецепт

Як приготувати смачне вишневе варення - покроковий рецепт з фото


Рецепт варення з вишні з кісточками на зиму

Щозими ми з сім’єю їмо найсмачніше вишневе варення, яке переносить мене назад в дитинство. Діти обожнюють їсти ці ласощі і з нетерпінням чекають настання сезону. Цей рецепт мені передала моя бабуся, а я розповім вам, як готувати це варення, адже неможливо не поділитися такою смакотою. Як приготувати варення з вишні з кісточками?

Як вибрати ягоди вишні для варення

Це перше питання, яке виникає у будь-якої господині. Ягоди краще купувати на ринку, адже там вони будуть гарантовано свіжими, зрілими і екологічно чистими. Ягода повинна бути насичено темна, пружна, а палички зелені і не сухі.

Що потрібно для вишневого варення

Для приготування варення нам знадобляться наступні складові:

  • Вишня 1 кг
  • Цукор 1 кг
  • Вода 1 ст.

Спершу вам необхідно перебрати куплену вишню і відірвати мочки, далі ретельно промити ягоди, не пошкодивши їх цілісність, висушити на рушнику. Перебираючи вишеньки позбудьтеся від пом’ятих і гнилих ягід, так як вони можуть зіпсувати смак вашого майбутнього варення.

Як зварити смачне варення з вишні з кісточками на зиму

Приступаємо до готування швидкого вишневого варення з кісточкою.

 

 

Як зварити варення з вишні з кісточкою:

  • Беремо миску, ставимо її на великий вогонь.
  • Готувати варення слід шарами, користуючись наступним алгоритмом: Стакан води, Стакан цукру 0,2 кг, Стакан вишні, Стакан цукру 0,2 кг і так далі.
  • Чергуйте шари вишні і цукру. Воду додатково вливати не потрібно! Між шарами потрібно чекати закипання. Їх кількість може відрізнятися в залежності від розміру обраних вами ягід, але останнім обов’язково повинен бути цукор.
  • Після закипання останнього шару цукру, зробіть вогонь тихіше. Залиште кипіти ваше варення протягом 5 хвилин, а потім відставте його в сторону.

Як зварити варення з вишні з кісточкою:

Хитрощі приготування варення з вешень на зиму

  • Перед тим як купувати ягоду обов’язково попросіть у продавця спробувати вишню, вибирайте ту, яка буде вам до смаку.
  • Для приготування варення краще використовувати алюмінієву або мідну миску, використовувати емальований посуд не рекомендується, адже так ваше блюдо може пригоріти.
  • Під час приготування на поверхні варення може з’являтися пінка, яку потрібно прибирати дерев’яною або пластиковою ложкою.
  • Не перемішуйте варення під час готування.
  • Розливати варення краще ще гарячим.
  • Відкладіть трохи варення перед закруткою, щоб спробувати його

Як зберігати вишневе варення взимку

Найвірніший і перевірений часом спосіб зберегти всю користь ягід вишні на зиму це зробити закрутку на зиму. Помийте банки і Як вибрати ягоди вишні для вареннякілька разів прополощіть у проточній воді. Кришки покладіть в сотейник і залийте окропом. Необхідно стерилізувати банки: взяти невелику каструльку і налити в неї третину води, зверху покласти металевий друшляк, щоб у вас вийшов стерилізатор. Зверху на друшляк потрібно ставити банки догори дном і чекати до того моменту, коли дно банки стане дуже гарячим.

Будьте обережні! Щоб не обпектися, вимірюйте температуру через мокрий1 вафельний рушник. Потрібно вийняти кришки з води і обтерти їх сухим рушником. Так само зробити і з банками.

Ополонником заповніть банки варенням, накрийте кришками і закрутіть закаточною машинкою. При відсутності закаточної машинки використовуйте банки з закрутками.

Порада: для економії часу можете стерилізувати кришки в каструльці, на якій стерилізуєте банки.

Після закручування переверніть банки кришкою вниз, укутайте їх ковдрою і залиште до повного охолодження. Остигнувші банки приберіть в темне місце на вимогу.

З чим краще їсти вишневе варення

  • Класичний спосіб з’їсти варення з чаєм, додавши його в напій.
  • Варенням можна полити морозивом.
  • Варення можна додати на млинці або сирники, але пам’ятайте, що ваше варення з кісточкою.
  • Варення можна розвести холодною водою, отримавши смачний освіжаючий напій, який припаде до смаку будь-кому.

Відео: Вишневе варення з кісточками — рецепт заготовки на зиму

На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом варення з вишень з кісточками Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.