Морквяні котлети: рецепти приготування смачних котлет з моркви

Корисні котлети з моркви - рецепти морквяних котлет з сиром


Легкі страви: смачні котлети з моркви

 

Морквяні котлети: рецепти приготування смачних котлет з моркви

 

Котлети з моркви дуже корисні, оскільки в цьому овочі багато вітаміну А, який знижує холестерин, налагоджує обмін речовин, захищає від застуд і виробляє колаген. Головний продукт — морква, її потрібно натерти або подрібнити, інші добавки домішують, в залежності від рецепту і смаків господарки. Щоб зробити смачні морквяні котлети, потрібно дотримуватися простих правил.

Радимо також прочитати нашу статтю на тему: найкращі рецепти приготування домашнього майонезу.

Класичний рецепт морквяних котлет

Класичний рецепт морквяних котлет - фото

Інгредієнти:

  • 3-4 середні моркви (орієнтовно півкіло);
  • 80-90 грам борошна (3 столові ложки з гіркою);
  • 2 яйця;
  • сіль;
  • соняшникова олія;
  • за бажанням манка або панірувальні сухарі.

Кроки приготування морквяних котлет:

  1. Коренеплоди старанно промийте, очистіть. Натріть на тертці з дрібними гратами, перекладіть в зручну об’ємну миску.
  2. Масу посоліть, вбийте до неї яйця, перемішайте. Поступово введіть борошно. Ретельно вимішайте фарш лопаткою.
  3. Змочуючи руки водою, сформуйте котлети. За бажанням запаніруйте їх в манці або сухарях.
  4. Биточки смажте на середньому вогні по 5-6 хвилин з кожного боку до приємної золотистої скоринки. У холодному вигляді вони не менш смачні, ніж в гарячому.

Важливо! Якщо овочі попалися дуже соковиті, їх краще трохи віджати, щоб фарш не вийшов рідким.

Морквяні котлети в духовці — цецепт з фото

Морквяні котлети в духовці

Якщо хочеться звести до мінімуму кількість використовуваного масла і тим самим знизити калорійність страви, рецепт приготування морквяних котлет виконують в духовці. Вироби запікають просто на аркуші пергаменту, виклавши порції овочевого фаршу ложкою або за допомогою формувального кільця. Як варіант, можна використовувати для запікання котлет силіконові формочки.

Інгредієнти:

  • морква — 450 г;
  • яйце — 1 шт .;
  • цибуля — 170 г;
  • манка — 6 ст. ложок;
  • сир — 80 г;
  • часник — 2 зубки;
  • сіль, перець, олія.

Приготування:

  1. Натирають на терці моркву, нарізають цибулю і припускають з невеликою порцією олії до м’якості.
  2. Пюрирують овочі блендером.
  3. Додають яйце, сіль, перець, часник, манку і тертий сир.
  4. Залишають масу настоятися на 30 хв.
  5. Формують з основи котлети, викладають на пергамент.
  6. Запікають морквяні котлети в духовці 25 хв. при 180 ° С.

Морквяні котлети з гірчичним соусом

Морквяні котлети з гірчичним соусом фото

Інгредієнти:

  • Вода — 6 склянок
  • Морква подрібнена — 2,5 склянки
  • Борошно пшеничне — 0,25 склянки
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Яйце — 2 шт.
  • Молоко — 3 ст. ложки
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Петрушка (зелень) — 2 ст. ложки
  • Масло рослинне для смаження

Для соусу:

  • Зелень петрушки
  • Червоний винний оцет — 1 ст. ложка
  • Гірчиця діжонська — 1 ст. ложка
  • Цибуля зелена (подрібнений) — 1 ч. Ложка
  • Оливкова олія — ​​0,25 склянки

Спосіб приготування:

  1. Довести до кипіння воду в сотейнику. Перекласти в киплячу воду моркву, натерту на тертці. Сотейник закрити кришкою і варити моркву протягом 3 хвилин. Готову моркву швидко відкинути на друшляк і перекласти в холодну воду, зупинивши процес варіння. Моркву відкинути на друшляк ще раз, почекати поки стече вода, після чого перекласти на паперовий рушник і злегка віджати.
  2. В окремій мисці з’єднати разом борошно, перець і сіль. В окремій мисці збити яєчні жовтки з молоком.
  3. З’єднати борошно з яйцями, все добре перемішати. Додати в тісто подрібнену зелень, варену моркву і цибулю.
  4. Решту білків збити до утворення піни, ввести в тісто і добре перемішати.
  5. Розігріти велику сковороду, влити на неї масло. Тісто з миски вилити склянкою на сковороду, утворюючи на сковороді коржі.
  6. Котлети обсмажувати з двох боків до утворення золотистої скоринки.
  7. Для приготування соусу змішати оцет, петрушку, зелену цибулю і гірчицю, добре перемішати всі компоненти.
  8. Котлети з моркви подавати до столу з гірчичним соусом.

 

 

Морквяні котлети на пару — рецепт з фото

Морквяні котлети на пару

Котлетки з моркви і буряка виглядають яскраво, мають приємний смак і структуру. Готуються просто, швидко, з доступних продуктів.

Етапи приготування дієтичних котлет:

  1. Подрібніть 1/2 цибулі, тушкуйте на оливковій олії з водою (1: 2).
  2. Перетріть 300 г буряка, 100 г моркви.
  3. Посоліть, поперчіть, додайте 0.5 зубці часнику, перемішайте, злийте сік.
  4. Додайте в овочевий фарш тушковану цибулю, 2 ст. л. манки або вівсяної муки.
  5. Сформуйте котлетки, обваляйте їх в сухарях, готуйте в пароварці 20 хвилин.
  6. Подавайте з соусом, який складається зі сметани, подрібненого кропу і базиліку. Це ідеальний пісний обід для вегетаріанців.

Як приготувати дитячі морквяні котлети

Дитячі морквяні котлети

Якщо малюки відмовляються їсти корисну морквину, то слід скористатися запропонованим рецептом і приготувати дивовижно смачні та ароматні котлетки, від яких не відмовиться жодна дитина.

Інгредієнти:

  • манка — 45 г;
  • морквина — 570 г;
  • оливкова олія;
  • молоко — 60 мл;
  • цукор — 10 г;
  • панірувальні сухарі;
  • вершкове масло — 45 г;
  • яйце — 1 шт.

Що робити:

  1. Натерти підготовлену моркву, використовуючи крупну тертку, в каструлю і залити киплячим молоком.
  2. Додати масло, порубане на шматочки. Підсолодити і тушкувати до повної готовності овоча.
  3. Насипати манку і варити до густого стану, постійно перемішуючи. Прибрати з вогню і остудити.
  4. Вбити яйце і підсолити. Перемішати. Сформувати котлетки невеликого розміру. Вмочити в панірувальні сухарі.
  5. Зформувати в сковорідку з гарячою оливковою олією і обсмажити до золотистої скоринки.

Морквяні котлети з яблуками — рецепт з фото

Морквяні котлети з яблуками

Склад:

  • ½ кг яблук;
  • 4-5 ст.л. води;
  • 1,5 ст.л. манної крупи;
  • 1,5 ст.л. цукрового піску;
  • 5 ст.л. панірувальних сухарів;
  • 1 сире яйце;
  • дрібка солі;
  • 3-4 ст.л. рослинної олії.

Порядок приготування наступний:

  1. Яблука очистити від шкірки і серцевини, натерти разом з морквою на тертці.
  2. Викласти їх в сковороду, залити водою і тушкувати на слабкому вогні 10-12 хвилин. У процесі готування висипати в масу сіль, цукор і манку.
  3. Викласти охолоджену размягчену суміш в ємність і перемішати з яйцем.
  4. Виліпити котлетки, обваляти в паніровці і обсмажити на рослинному маслі.

Морквяні котлети з манкою — рецепт з фото

Морквяні котлети з манкою - фото

Продукти, необхідні для приготування:

  • 500 г моркви;
  • щіпка соди і солі;
  • 100 мл води;
  • по 50 грам манки і борошна;
  • велика ложка цукру.

Спосіб приготування:

  1. Моркву промиваємо і натираємо на тертці. Перекладаємо овоч в сковороду, додаємо воду, сіль і цукор, після чого тушкуємо масу на мінімальному вогні до м’якості коренеплоду. Як правило, вода в цей час повинна повністю випаруватися.
  2. Викладаємо масу в тарілку і даємо їй трохи охолонути, після чого додаємо манку і борошно, добре перемішуємо і даємо трохи настоятися для набухання крупи. Через 40 хвилин починаємо ліпити невеликі котлетки, після чого обвалюють їх у борошні і викладаємо на розігріту сковороду (якщо покласти на холодну сковороду, вони в процесі смаження втратять соковитість і вийдуть сухими).
  3. Смажити блюдо потрібно на середньому вогні до утворення легкої апетитною скоринки, після чого рекомендується трохи потомити в духовій шафі, щоб вони стали більш м’якими і ніжними.

Смачні котлети з моркви та сиром

Котлети з моркви з сиром

Необхідні продукти:

  • 300 грамів моркви;
  • 100 г сиру;
  • пара яєць;
  • 2 ст. л. манки;
  • пара ст. л. сухарів (для панірування).

Приготування:

  1. Очистити і вимити морквину, після чого її потрібно порізати на кружечки.
  2. Далі нарізаний коренеплід слід подрібнити за допомогою блендера або натерти на тертці (терти краще овоч цілком не нарізаючи).
  3. Потім в чашу додати шматочки сиру, знову включити техніку.
  4. Отриману суміш перекласти в посуд, засипати сухарі і манку. Ретельно змішати інгредієнти.
  5. Потім додати яйця, посолити. Всі продукти потрібно добре розмішати.
  6. Морквяно-сирний фарш рекомендується залишити на 1/3 ч для набухання манної крупи.
  7. Після закінчення часу з отриманої маси необхідно сформувати котлети, які слід помістити в добре прогріту сковорідку з олією.
  8. Обсмажити продукт з кожної зі сторін до золотистого на слабкому вогні (близько 10 — 15 хв.).
  9. По готовності блюдо рекомендується викласти на паперову поверхню для видалення зайвого жиру.

Сирно-морквяні котлети

Сирно-морквяні котлети

Необхідні продукти:

  • помаранчевий коренеплід середнього розміру (3 шт.);
  • яйце;
  • 150 грамів сиру;
  • борошно або сухарі (для панірування);
  • 60 мл молока;
  • по дві великі л. манки і цукру;
  • 70 г слив. масла.

Приготування:

  1. Спочатку слід очистити, вимити і дрібно натерти овоч.
  2. Потім отриману масу потрібно помістити в добре прогріту сковороду з розтопленим шматком масла. Гасити 2 — 3 хв.
  3. Після цього залити молоко, розмішати.
  4. Гасити ще 5 — 7 хв. в закритому посуді при мінімальному підігріві.
  5. Далі всипати цукровий пісок, перешкодити.
  6. Готувати до появи м’якості.
  7. Потім всипати манку, розмішати, тушкувати ще близько трьох хвилин.
  8. По готовності морквяну заготовку слід перекласти в посуд і остудити.
  9. У остигнуту суміш розбити яйце, добре перешкодити продукти.
  10. Далі додати сирну масу.
  11. Потім можна приступити до формування акуратних котлеток, які необхідно запанірувати і розкласти в розігрітій ємності для обсмажування з додаванням олії.
  12. Підсмажити до рум’яності.
  13. По готовності блюдо можна подавати до столу з варенням або сметаною.

Морквяно-гарбузові котлети

Морквяно-гарбузові котлети - фото

Легкі і корисні котлети з гарбуза і моркви — знахідка для дієтичного та правильного харчування, особливо, якщо приготувати вироби на пару або в духовці. Замість яєць в даному випадку додають подрібнене насіння льону, які не тільки додадуть основі необхідну в’язкість, а й стануть додатковим джерелом цінних вітамінів, мінералів.

Інгредієнти:

  • морква — 3 шт .;
  • гарбуз — 300 г;
  • селера — 1 шт .;
  • крохмаль — 3 ст. ложки;
  • мелене насіння льону — 0,5 ст .;
  • борошно і манка — по 0,5 ст .;
  • молоко — 2/3 ст .;
  • сіль, перець, рослинна олія.

Приготування:

  1. Перетирають на тертці підготовлену моркву, гарбуз і селеру.
  2. Заливають овочі молоком, приправляють сіллю, перцем і припускають 15 хв.
  3. Додають подрібнене насіння льону, манку, крохмаль, перець, розмішують масу.
  4. Формують з основи котлети, панірують у борошні, обсмажують в олії з двох сторін.

Капустяно-морквяні котлети

Капустяно-морквяні котлети

Інгредієнти:

  • морква — 0,5 кг;
  • капуста — 0,5 кг;
  • цибуля — 1 шт .;
  • манка — 100 г;
  • вода — 100 мл;
  • сіль, перець сухарі для панірування, рослинне масло.

Приготування:

  1. Шаткують капусту, цибулю, натирають моркву.
  2. Додають до овочів воду, сіль, перець, тушкують до м’якості.
  3. Додають манку, припускають масу 10 хв., помішуючи.
  4. З теплою основи формуйте котлети, паніруйте у сухарях і обсмажуйте в розігрітій олії.

Відео: Як швидко і смачно приготувати котлети з моркви

Надіємось вам сподобалась наша стаття. Ще більше про рецепти і консервацію читайте на нашому сайті.

 

Морквяні котлети: рецепти приготування смачних котлет з моркви