Квашені огірки на зиму в банках, рецепт приготування
Рецепт квашених огірків на 3-х літрову банку
Сезон огірочків в самому розпалі, і поки вони не закінчилися, потрібно їх законсервувати, щоб взимку смачно похрумтіти з картоплею. Хтось огірки солить, хтось маринує. Скоро я розповім Вам на сторінках мого сайту, як замаринувати смачні огірочки і парочку інших рецептів консервування огірків.
Дбайливі господині намагаються влітку законсервувати запас всіх доступних овочів, фруктів та ягід. Огірки серед всього цього різноманіття займають чи не найголовніше місце. Можна обійтися без будь-якого екзотичного салату на зиму, але без огірків — ні в якому разі.
У магазинах круглий рік на полицях ми спостерігаємо чудову пишність різних огірочків від великих до самих крихітних, але квашені огірки в банках в магазині не знайдеш. Квашені огірки можна купити хіба що на ринку, де їх продають з бочок або відер. Це, мабуть, найстаріший рецепт, який нам дістався від наших батьків, а їм від своїх.
Як квасити огірки на зиму: рецепт хрустких квашених огірків
У цьому рецепті ми приготуємо квашені огірки на зиму в банках, дані огірочки по своєму смаку не відрізняються від бочкових, а приготувати їх зуміє будь-яка господиня.
Цей рецепт по праву вважається традиційним, в ньому присутні і листя хрону, та часник з кропом. Квашені огірки готують без консервантів, вони прекрасно почуваються у міській коморі протягом усього довгого і холодного осінньо-зимового періоду.
Інгредієнти на банку обсягом 3 л:
- огірки -2 кг (приблизно),
- лист хрону — 1,
- зубчики часнику — 3,
- лавровий лист — 1,
- лист смородини — 3-5,
- лист вишні — 3-4,
- кріп зрілий — кілька парасольок,
- перець духмяний — 3 горошини,
- перець горошком — 6 шт.,
- сіль — 3 ст. ложки,
- вода — 1,2 літра (приблизно).
Як квасити огірки на зиму в банці щоб були хрумкі
Якщо огірочки зібрані кілька днів тому, то потрібно повернути їм свіжість і покласти на кілька годин в холодну воду. Зазвичай ми не знаємо, коли були зібрані огірочки, куплені на ринку, тому ця процедура буде не зайвою. Банки підготуємо, добре вимиємо і простерелізуємо. На дно кожної банки укладемо зернятка перчика, лавровий лист, листя смородини, вишні, запашний перець.
Почнемо укладати огірочки, максимально заповнюючи банку. Великі огірочки кладемо вниз, дрібненькі — ближче до верху. Перемежовуються овочі листочками хрону, гілочками кропу і нарізаними зубчиками часнику.
Заздалегідь приготуємо розсіл: на трилітрову банку нам знадобиться приблизно 1,2 літра води, може, трохи більше в залежності від щільності наповнення. Солі беремо з розрахунком 3 столових ложки на трилітрову банку. Розсіл кип’ятимо і охолоджуємо.
Читайте також: Квашені помідори в банках — рецепт приготування
Наповнюємо банки холодним розсолом і залишаємо на 2-3 дні для бродіння. Температура приміщення, де стоять банки, не повинна перевищувати 25 градусів, інакше огірки можуть вийти м’якими. Вода поступово буде мутніти, а на поверхні банки буде утворюватися піна. На цей період рекомендуємо банку накрити шаром марлі, так щоб повітря потрапляло, а пил ні.
Через 3 дні розсіл зіллємо. Як бачите процес бродіння пройшов успішно, вода каламутна.
Прокип’ятимо розсіл і заллємо їм банку на 15 хвилин, проціджуючи через марлю.
Потім зіллємо і ще раз прокип’ятити. Потрібно буде додати трохи води, так як при кипінні частина випарується. Наповнимо банку гарячим розсолом і закручуємо. Перевернемо, залишимо до охолодження.
Ідеальна закуска на зиму готова, радимо Вам приготувати смачні квашені огірочки на зиму, навіть якщо у Вас немає дубової бочки, не варто відмовляти собі в задоволенні випробувати домашні огірочки, приготуйте їх в банках.
Відео: Смачні та хрусткі квашені огірки, як бочкові
На цьому ми будемо прощатися сподіваємося рецепт квашених огірочків в 3-х літрових банках Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим. З вами був ваш улюблений сайт Корисні поради садоводам та городникам.