Квашені помідори з гірчицею: Приготування в банках на зиму
Простий рецепт квашених помідорів з гірчичним порошком


Дуже простий і не клопіткий, але вдалий рецепт квашення помідор. Квашені помідори з гірчичним порошком ідеальні і як закуска, і просто з картопляним пюре — смакота.
Склад (на 10 літрів води):
- сіль — 1 ст.
- цукор — 2 ст.
- лавровий лист — 10 шт.
- чорний гіркий перець — 10 горошин
- запашний перець — 10 горошин
- порошок сухої гірчиці — 90 гр.
Рецепт квашених помідорів з додаванням гірчиці:
Для цього рецепта необхідно брати щільні і добре дозрілі помідори сорту типу «сливка». Помідори ретельно вимийте і розкладіть в банки. Із зазначених пропорцій виходить близько п’яти 3-х банок.
Для вимірювання солі і цукру використовуйте стакан об’ємом 200 мл.
У 10 літрах води розчиніть сіль, цукор, додайте лавровий лист і перець і закип’ятіть розсіл.
Читайте також: Квашені помідори в банках — рецепт приготування
Потім розсіл остудіть до кімнатної температури, додайте суху гірчицю, добре розмішайте, щоб не було грудочок, і дайте відстоятися 10 хвилин.
Отриманим розсолом залийте розкладені в банки помідори. Осад від розсолу в банки не наливайте.
Закрийте банки поліетиленовими кришками і поставте в холодне місце. Через 30 днів помідори будуть готові.
Відео: Як приготувати квашені томати з гірчицею на зиму
На цьому ми будемо прощатися сподіваємося квашені помідори з гірчицею в банках — рецепт приготування на зиму Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим, а взимку будете із задоволенням відкривати баночку смачних квашених помідорчіків. До нових зустрічей наші шановні читачі, сподіваємося наша стаття була корисна Вам. З вами був ваш улюблений сайт Сільське господарство та садівництво.
