Лечо з свіжих огірків: прості та смачні рецепти приготування салату Лечо на зиму
Рецепт приготування смачного лечо з огірків і перцю з помідорами


Всі звикли, що перець є основним інгредієнтом в улюбленому багатьма салаті — лечо. Однак насправді у нього стільки різноманітних варіацій, що все і не перепробувати. Сьогодні ми поговоримо про лечо зі свіжих огірків, вельми вдалому і оригінальному експерименті. Коли огірковий достаток викликає лише тривогу і страх, а на поличках досить банок з маринованими огірочками, на виручку прийдуть рецепти огіркового лечо.
Головний компонент салату — овоч універсальний, добре поєднується з іншими овочами, спеціями і зеленню, так що можна творити. Огірочки вийдуть дуже смачними і хрусткими, смак лечо гармонійно доповнить їх. Ми пропонуємо вам відмінні рецепти зимових заготовок, які урізноманітнюють ваше меню і будуть яскравим нагадуванням про сонячне літо. Запевняємо, що огіркове лечо буде користуватися у вашій родині величезним попитом. Тим більше, в них міститься безліч вітамінів, в яких ми так потребуємо період холодів. Закуска за даними рецептами вразить і порадує будь-якого, кому пощастить скуштувати її.
Лечо з болгарського перцю готують по-різному солодким або гострим, більш густим або більш рідким. У лечо додають моркву, цибулю або часник. Болгарське лечо включає тільки помідори і солодкий перець. Цей найбільш простий рецепт лечо з перцю та помідорів ви зможете прочитати у нашій статті.
Як приготувати лечо з огірками по-швидкому
Салатик за даним рецептом готується дуже просто і вимагає мінімум інгредієнтів.
Компоненти:
- пюре томатне — 800 мл
- огірки — 3-4 шт.
- перець солодкий — 4 шт.
- цукор — 1,5 ст. ложки
- сіль — 7-8 г
Для приготування такого лечо, треба перетворити томати в пюре. Для цього можна скористатися блендером, теркою і м’ясорубкою. Далі нарізаємо перці, в ідеалі — різнокольорові, широкими смужками або квадратиками.
Томатне пюре уварюємо в 2-3 рази на слабкому вогні (цей етап займе близько півгодини), після цього додаємо огірок, нарізаний соломкою і перець, солимо, цукром. Варимо лечо протягом 30 хвилин, не забуваючи, регулярно помішувати. Закочуємо лечо в стерилізовані заздалегідь баночки.
Пряне огіркове лечо на зиму
В цей рецепт входить більша кількість інгредієнтів, а й смак буде значно багатшими і більш насиченим. За допомогою такого яскравого і красивого салату будь-яка страва буде виглядати апетитно.
Візьміть:
- огірки — 1000 г
- перець — 2 кг
- помідори — 3 кг
- морква — 2 шт.
- часник — 300 г
- гвоздика — 8 шт.
- перець чилі — 1-2 шт.
- перець духмяний — 10 горошин
- цукор і сіль — за смаком (приблизно по 2 ст. ложки)
Починаємо приготування лечо з перетворення томатів в пюре. Огірки ріжемо досить великими кубиками, перець — смужками, моркву натираємо на крупній тертці, чилі — подрібнюємо. Змішуємо всі овочі, додаємо сіль з цукром і спеції, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання варимо протягом 13-15 хвилин, охолоджуємо і їмо в якості доповнення або гарнір до м’ясних страв.
Лечо з огірків з часником на зиму
Необхідні складові:
- помідори — 1,5 кг
- солодкий перець — 300 г
- огірки — 2 кг
- часник — 1 велика головка
- чилі — 2 стручки
- морква — 1 велика
- оцет — 100 мл
- сіль — 1 ст. ложка
- базилік — 3 г
- цукор — 50 г
- рослинна олія — 100 мл
Добре промивши і відрізавши плодоніжки, подрібнюємо помідори в блендері або м’ясорубці. Теж саме робимо з часником і перцем чилі. Розумно зробити так: чергувати помідори з гострими компонентами. Таким чином, весь часник і перчик виявиться не в м’ясорубці, а в томатах. Болгарський перець ріжемо товстою соломкою, моркву натираємо на крупній тертці.
Тепер підійшла черга до основного інгредієнта. Огірки нарізаємо шматочками приблизно 5 сантиметрів. Головне, щоб вони були не гіркі. Якщо шкурка гірчить, то від неї треба обов’язково позбутися.
На невеликій кількості олії обсмажуємо моркву з перцем, процес займе не більше 10 хвилин. У товстостінну каструлю викладаємо томати, покриваємо їх смаженими овочами і огірками. Все це солимо, додаємо цукор і заправляємо базиліком для особливого аромату.
До речі, деякі люблять цукру побільше або поменше, це виключно справа смаку. Ми рекомендуємо додавати по чайній ложці і пробувати на смак. Заливаємо овочі олією і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім вливаємо оцет і зменшуємо до мінімуму. Варимо лечо протягом 40 хвилин, за допомогою ополоника накладаємо його в чисті сухі ємності, закочуємо. Кришки й банки потрібно попередньо простерилізувати. Баночки вкутуємо в ковдру і тримаємо так до повного охолодження.
Лечо з свіжих огірочків — це прекрасний салат для тих, хто любить овочі в будь-який час року, поєднання всіх компонентів просто надзвичайно смачне. Спробуйте рецептики, поки не закінчився сезон закруток, скористайтеся цим часом по максимуму.
Відео: Простий та смачний рецепт лечо по-болгарськи
Ще більше цікавих та смачних рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.
