Смачні малосольні огірки в банці в холодній воді — простий рецепт засолювання

Рецепти смачних малосольних огірків в банці в холодній воді


Смачні малосольні огірки в банці в холодній воді

 

Смачні малосольні огірки в банці в холодній воді - простий рецепт засолювання

 

Малосольні огірки в банці — хороша закуска, прекрасно підходить до відварної або смаженої картоплі. Особливою популярністю користуються хрусткі огірочки з часником, ароматними зеленими травами і пекучими спеціями. Представлені рецепти розраховані на 3-літрову банку, і готуються огірки в холодній воді.

Дбайливі господині намагаються влітку законсервувати запас всіх доступних овочів, фруктів та ягід. Огірки серед всього цього різноманіття займають чи не найголовніше місце. Можна обійтися без будь-якого екзотичного салату на зиму, але без огірків — ні в якому разі. В нашій статті ви можете приготувати смачні огірки за нашим рецептом і вразити гостей.

 Малосольні огірки з ароматними травами на зиму

Зеленці можуть солитися в банці від 24 годин до 3 діб. Все залежить від бажаного результату.

Інгредієнти:

  • огірки — 2-2,5 кг;
  • холодна вода — 1,5 л;
  • сіль кам’яна — 2 ст. л .;
  • часник — 5 зубчиків;
  • кріп — 3-4 парасольки;
  • листя хрону — 2 шт .;
  • смородиновий лист — 3 шт .;
  • листочки вишні — 3 шт.

 Малосольні огірки з ароматними травами

Приготування:

  • Огірки зібрати, промити і залити холодною водою, витримати 2-3 години.
  • У холодній воді розчинити вказану кількість солі.

Як приготувати малосольні огірки: рецепт покроково

  • Обрізати у огірочків «попки». У великих плодів по центру зробити невеликий прокол, щоб вони швидше просолилися.
  • Очищені зубчики часнику нашаткувати скибочками, щоб овоч віддав швидше смак, аромат зеленцям.

Малосольні огірки рецепт - як приготувати хрусткі огірочки

  • У чисту тару укласти кріп та інші ароматні трави за рецептом.
  • Щільно скласти великі огірки.
  • Перший шар пересипати подрібненим часником.
  • Продовжити наповнення банки зеленцями.

 холодні малосольні огірки - фото

  • Зверху покласти часник, парасольку кропу.
  • Закрити листом хрону.

Малосольні огірки: простий рецепт засолювання огірків

  • Залити підготовленою солоною водою.
  • Після закрити простою кришкою, прибрати в тепло на добу, і можна вживати закуску .

Малосольні огірки в банці - фото

Як приготувати хрусткі малосольні огірочки

Малосольні огірки в банці — зручний спосіб приготування смачної закуски до столу. Робиться протягом 2 діб, а для маринаду використовується холодна вода. Розсіл розрахований на 3-літрову банку. Обов’язково спробуйте зробити ці ароматні огірочки.

Рецепт приготування малосольних огірків покроково

Інгредієнти:

  • огірки — скільки увійде в банку;
  • сіль кам’яна — 2 ст. л .;
  • вода холодна — 1,5 л;
  • перець чилі — 1 стручок;
  • перець горошком за смаком;
  • часник — 5-7 зубчиків;
  • ароматні трави (листя хрону, смородини, вишні, парасольки кропу) за смаком.

Приготування:

  • Молоді свіжі огірки промити, витримати кілька годин у холодній воді.
  • Видалити ножем кінчики для кращого просолювання.

Приготування смачних та хрустких огірків на зиму

  • У тару для засолювання викласти ароматні трави.
  • Нашаткувати дрібно часник, додати 1/2 гіркого перцю.

Малосольні огірки - рецепт приготування в різних варіаціях

  • Викласти огірки.
  • Знову — часник, гіркий перець і ароматні трави.
  • По вінця набити огірками і закрити їх свіжими парасольками кропу.

Хрумкі малосольні огірки

  • У зазначеній кількості рідини розчинити сіль. Залити огірки, закрити. Прибрати на 2 доби в темне, тепле місце.
  • Через зазначений час зеленці використовують за призначенням.

Малосольні огірки простого і швидкого засолювання

Як приготувати малосольні огірки із зеленню і часником

За поданим рецептом малосольні огірки в банці виходять дуже смачними і ароматними. І все це завдяки наявності великої кількості зелені, дрібно нарізаного часнику. Соляться зеленці в холодній воді, виходять дуже хрусткими.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • парасольки кропу — 10-15 шт .;
  • сіль кухонна — 2 ст. л .;
  • листя вишні — 5-6 шт .;
  • хрін (листя) — 1 шт .;
  • огірки — 2-2,5 кг;
  • часник — 6 великих зубчиків;
  • чилі — 1 шт .;
  • лавровий лист — 2 шт .;
  • перець горошком — 15-20 шт .;
  • вода бутильована — 1,5 л.

Малосольні огірки із зеленню і часником.

 

 

Приготування:

  • У невелику банку налити трохи води і висипати в неї кам’яну сіль. Розчинити, прибравши в сторону.
  • У чисту ємність помістити велику кількість парасольок кропу.
  • Додати вишневе листя за смаком.

Приготування смачних огірків з зеленню та часником

  • Розламати лист хрону на 2-3 частини і відправити в тару. Щільно утрамбувати.
  • Викласти перший огірковий шар. Попередньо плоди миють, витримують в пару годин у воді.
  • Поверх розсипати нашатковану скибочками або пропущений через прес часник.

Мариновані огірки швидкого приготування

  • Гострий перець розрізати на 2 частини. Одну з частин разом з насінням опустити всередину банки.
  • Додати лавровий лист і гіркий перець горошком.
  • Заповнити банку огірками доверху.
  • Залити заздалегідь приготованим холодним сольовим розчином. Додати ще води, приблизно 1,5 літра.

Малосольні огірки залити окропом

  • Поверх закрити огірочки парасольками ароматного кропу. У закритому вигляді витримати добу в теплі. Подавати до відварної або смаженої картоплі.

Швидкі рецепти малосольних огірків - фото

 Пряні малосольні огірки в банці — рецепт на зиму

Малосольні огірки в банці за цим рецептом виходять дуже смачними, пікантними. Основна відмінність — готуються не в холодній воді, а в охолодженому розсолі, який розрахований на 3-літрову банку.

Інгредієнти:

  • огірки — 2-2,5 кг;
  • молодий часник — 3 маленькі головки;
  • лавровий лист — 3 шт .;
  • перець горошком запашний — 10 шт .;
  • листя вишні — 10 шт .;
  • листя хрону до смаку;
  • вода кип’ячена (охолоджена) — 1,5 л;
  • сіль кухонна — 3 ст. л.

Хрусткі малосольні огірки в банці

Приготування:

  • Огірки промити, замочити в холодній воді (свіжозібрані не потрібно).
  • Воду вилити в каструлю, всипати сіль. Поставити на плиту, довести до кипіння. Остудити до кімнатної температури.

Рецепт приготування хрумких малосольних огірків

  • У скляну банку на дно викласти листя хрону.
  • У огірків відрізати «попки». Овочі щільно утрамбувати в банку.
  • Молодий часник розрізати на кілька частин. Додати в банку разом з лавровим і вишневим листям.

Як швидко і просто приготувати малосольні огірки

  • Висипати запашний перець.
  • Укрити листям хрону.

Малосольні огірки: Рецепт Як приготувати з фото

  • Залити остиглим розсолом. Закриту закуску витримати в теплі 10 годин. Поставити в холодильник. Через добу огірки придатні до вживання.

Малосольні хрусткі огірки в банку - фото.

 Солодко-солоні огірки в банці — покроковий рецепт

Для приготування малосольних огірків в банці буде потрібно мінімум інгредієнтів і ароматних трав, які можна регулювати за смаком. Зеленці солятся в холодній воді.

Солодко-солоні огірки в банці - фото.

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • холодна кип’ячена вода — 1,5 л;
  • огірки — 1,5-2 кг;
  • цукор — 2 ст. л .;
  • сіль кам’яна без гірки — 3 ст. л .;
  • листя хрону до смаку;
  • часник — 6 зубчиків;
  • парасольки кропу — 4-5 шт.

Інгредієнти для приготування смачних солодко-солоних огірків

Приготування:

  • Відміряти воду, вилити в глибоку миску. Розчинити сіль, цукор.
  • Листя хрону розділити на великі шматки.
  • Очищені зубчики часнику нарізати невеликими скибочками. У банку покласти ароматні трави за рецептом.
  • Помістити щільно підготовлені огірки. Для швидкого соління кожен екземпляр проткнути ножем або виделкою.

Приготування Солодко-солоних огірків в банці.

  • У банку залити розсіл, а горлечко прикрити марлею.
  • Прибрати в тепле, темне місце на 10-12 годин. Спробувати на смак і при необхідності помістити в холодильник ще на добу.

Зберігання солодко-солоних огірочків

 Малосольні огірочки з листям смородини

Готуються огірочки швидко, а виходять дуже смачними. Готову закуску обов’язково зберігають в холодильнику.

Інгредієнти:

  • свіжі огірки — 2 кг;
  • листя хрону — 2 шт .;
  • смородинові листя — 6 шт .;
  • суцвіття кропу — 2 шт .;
  • вишневе листя — 6 шт .;
  • сіль кам’яна — 3 ст. л .;
  • часник — 1 головка;
  • лавровий лист — 4 шт .;
  • перець чорний — 10-15 горошин;
  • холодна вода — 1,5-2 л.

Інгредієнти для приготування малосольних огірків - опис з фото.

Приготування:

  • Огірки промити. Видалити кінчики з 2 сторін.
  • На дно банки відправити кілька лаврових листочків. Висипати перець горошком.

Приготуванні смачних малосольних огірків в банці.

  • Розірвати руками ароматне листя.
  • Розрізати 1/2 частину головки часнику.
  • Щільно викласти одним шаром огірки.

Малосольні огірки - рецепт швидкого приготування

  • Додати решту спецій та ароматні трави.
  • Скласти інші зеленці.
  • Сіль висипати в миску. Додати літр води. Вилити в банку і залити холодною рідиною так, щоб вона повністю приховала вміст.

Хрусткі малосольні огірки в банці: краща закуска на всі часи

  • Закрити і збовтати.
  • Витримати закуску добу в теплі, після перенести в холод.

Малосольні огірочки з листям смородини

 Малосольні огірки в мінералці — покроковий рецепт з фото

Огірки готуються в холодній мінеральній воді. Аналогічним чином можна приготувати малосольні огірки в 3-літровій банці.

Малосольні огірки в мінералці

Інгредієнти:

  • огірки свіжі — 1 кг;
  • мінеральна вода з газом — 1 л;
  • сіль кам’яна — 2 ст. л .;
  • зелень, листя хрону до смаку;
  • часник — 7 зубчиків.

Інгредієнти для приготування малосольних огірків в мінералці

Приготування:

  • Листя хрону промити, розрізати на великі частини.
  • З кропом вчинити аналогічно. Можна брати не тільки листя, але і гілочки. Вони додадуть закусці дуже яскравий аромат. Відправити в тару.
  • Часник розчавити ножем.
  • Огірки промити, відрізати «попки».
  • Відміряти вказану кількість мінеральної води кімнатної температури.
  • Додати велику сіль, розмішати.
  • На зелень щільно вкласти зеленці.
  • Залити солоною мінеральною водою.
  • Накрити плоскою тарілкою.
  • Поставити невеликий гніт, щоб плоди перебували в розсолі і не спливали.
  • Витримати в теплі 8-10 годин.
  • Через зазначений час гніт зняти, спробувати на смак. Чим довше зеленці знаходяться в розчині, тим солоніші вони стають.

Малосольні огірки в банці, приготовані в холодній воді, — універсальна закуска в літній час. Робляться легко і швидко, а виходять дуже смачні та ароматні. У представлених рецептах розсіл розрахований на 3-літрову банку.

Відео: Як приготувати малосольні огірки в банці на зиму

Ще більше інформації про цікаві рецепти ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.