П’ять кращих рецептів корисного малинового варення на зиму
Варення з малини - покроковий рецепт з фото на зиму
Дуже часто господині готують на зиму конфітюр, джем, повидло або густе варення з малини. Існує дуже багато рецептів варення, і буває дуже важко визначитися з вибором. Саме тому в даній статті ми розглянемо кожен рецепт малинового варення, щоб ви змогли легко його відтворити у себе вдома.
Найкращі рецепти варення з малини на зиму
Всі рецепти малинового варення вимагають приблизно однакової підготовки інгредієнтів:
- Перебрати ягідки. Це найперше правило. Причому неважливо, якого розміру вони будуть — можна використовувати як великі ягоди, так і маленькі. Головне, щоб всі вони були цілими, і на них не було слідів механічних пошкоджень, плям або інших проявів хвороб.
- Збирати малину потрібно тільки в суху погоду, а розкладають її в невеликі ящички. Не варто накладати ягоди більше, ніж в два-три шари, тому що так є ризик, що вони притиснуть один одного своєю вагою і пустять сік.
- Хоча кажуть, що малину можна не мити, краще перестрахуватися і зробити це. Особливо це стосується ягід, які були куплені в магазині, а не зібрані власноруч.
- Обривати чашолистки не рекомендують до того часу, коли ягоди вже будуть перебрані і вимиті, інакше сік може вийти завчасно.
- Оскільки малина часто буває заражена личинками малинового жучка, варто додатково провести процедуру, яка збереже ваші ягоди. Для цього потрібно на 15 хвилин помістити ягоди в холодну воду з сіллю (20 г солі на 1 л води). Потім акуратно видаліть самі личинки, і ще раз ретельно вимийте малинку, помістивши її в друшляк.
Покрокові рецепти приготування малинового варення на зиму
Багатьох цікавить питання, як правильно варити малинове варення. Саме в даному розділі ми представимо вам п’ять основних рецептів домашнього варення, якими ви з легкістю зможете скористатися на власній кухні. Отже, розглянемо докладніше рецепт приготування кожного виду варення.
Експрес-рецепт «П’ятихвилинка» варення з малини
Цей спосіб, як можна здогадатися по його назві, відрізняється швидкістю приготування. Вам буде потрібно по 1 кг ягід і цукру.
Тепер що стосується того, як зварити варення «П’ятихвилинка»:
- Переберіть і промийте ягідки, а після помістіть їх у відповідну ємність і засипте зверху цукром. Залиште їх в такому вигляді приблизно на 4-5 годин.
- Коли виділиться сік, злийте його в каструльку і кип’ятіть протягом 10 хвилин
- . У цей сироп додаєте самі ягідки і кип’ятіть.
- Коли вариво закипить, зменшіть вогонь і варіть злегка помішуючи 5 хвилин.
- Вимкніть вогонь і розлийте отриману масу по банках.
Приготування малинового варення з цілих ягід
Малинове варення досить просто готувати, при цьому вам не потрібно проводити ніяких додаткових маніпуляцій з ягодами. Щоб зробити цей десерт, вам знадобляться 1 кг ягід і 1 кг цукру.
Тепер приступимо до опису процесу:
- Малинку переберіть, позбудьтеся від всіх зіпсованих і пошкоджених ягід, за бажанням промийте.
- У широкий таз в кілька шарів укладаєте малинку і цукор. Спочатку кладете шар ягід, зверху — шар цукру. Повторюєте це ще один-два рази.
- Таз накрити марлею і залишити на ніч, щоб ягоди виділили достатньо соку.
- Зваріть сироп, додайте в нього ягоди і доведіть до кипіння.
- Коли маса закипить, проваріть її близько 5-7 хвилин.
- Зварений десерт розлити по банках і закатати.
Варення з желатином та малиною
Цей десерт припаде до душі любителям джемів, так як він виходить досить густим. Ви зможете не тільки вживати малинове варення з чаєм, але також використовувати його в якості начинки для різноманітних пирогів, оскільки його консистенція дозволяє це зробити.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- 1 кг малини; 1,5 кг цукру;
- 300 мл води;
- 10 г лимонної кислоти;
- 5 г желатину.
Процес приготування виглядає наступним чином:
- Приготуйте желатин згідно з інструкцією, яка написана на пакеті.
- Переберіть ягідки і при необхідності промийте їх.
- Змішайте в зручній ємності ягоди і цукор, а після залийте масу водичкою.
- Дану суміш поставте на невеликий вогонь і варіть протягом півгодини. Не забувайте постійно помішувати ваш десерт ложкою, щоб він не пригорів. Використовуйте тільки дерев’яний столовий прилад, оскільки від металевої ложки ваші ягідки можуть окислюватися.
- Тепер додайте інші компоненти — желатин і лимонну кислоту. Варіть ще 15 хвилин.
- Зняти з вогню, розлити по заздалегідь стерилізованих банках і закатати.
Зручний спосіб приготування варення з малини в мультиварці
Малинове варення в мультиварці готується дуже швидко і без особливих зусиль. Вам будуть потрібні 1 кг малини і стільки ж цукру.
Тепер розглянемо порядок дій:
- Ягоди переберіть, промийте і висушіть.
- Помістіть малину в чашу мультиварки і засипте цукром. Щоб продукти перемішалися, включіть режим «Гасіння» і залиште їх на годину.
- Після закінчення години варення буде повністю готове, так що потрібно просто розлити його в баночки і прибрати в темне місце.
Приготування варення з малини без варіння
Так, ви можете приготувати варення без варіння. Якщо ви не любите возитися з каструлями, цей спосіб вам відмінно підійде. Вам знадобляться 1,5 кг малини і 3 кг цукру.
Тепер розглянемо порядок дій:
- Для цього десерту можете брати не тільки цілі ягоди, але також биті.
- Ягоди перетворюєте в кашку.
- Додаєте в малинову м’якоть цукор і гарненько перемішайте. Щоб цукор повністю розчинився, залиште масу приблизно на добу.
- Розкладіть десерт по банкам, залишивши зверху 1-1,5 см місця, яке слід засипати цукровим піском.
- Закрутити банки кришками і поставити в холодильник.
Вибирайте будь-який із запропонованих рецептів, і насолоджуйтеся чудовим смаком малинового варення.
Відео «Малинове варення на зиму»
З цього відео ви дізнаєтеся, як зварити смачне і корисне варення з малини. Ще більше цікавої інформації про приготування консервації ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua