Мариновані гриби на зиму: кулінарний рецепт приготування з фото
Як маринувати гриби в домашніх умовах
Ділюся простим рецептом маринованих грибів на зиму. Вони вийдуть точно такими, як Ви любите, адже кількість спецій регулюєте саме Ви! З магазинними не зрівняються, рекомендую!
Рецепт приготування маринованих грибочків:
Особисто я просто обожнюю мариновані гриби. Вони добре поєднуються з будь-якими м’ясними стравами і гарнірами. А ще їх зручно додавати в салати.
Читайте також: Консервовані гриби на зиму
Так що я впевнена, що Вам цей рецепт маринованих грибочків на зиму сподобається! У мене вони виходять з насиченим смаком, кислуваті і солоні. Але якщо Ви любите ніжне поєднання, додайте менше оцту, цукру і солі. Бажаю удачі!
Інградієнти:
- Печериці — 1 кілограм;
- Вода — 2 літра;
- Оцет — 150 грам (середньої концентрації);
- Сіль — 2 ст. ложки;
- Цукор — 2 ст. ложки;
- Перець горошком — 5 штук;
- Лист лавровий — 3 штуки.
Кількість порцій: 5-6
Як приготувати «Мариновані грибочки на зиму»
1. Гриби ретельно миємо, очищаючи від дрібного сміття. Відкинемо на друшляк.
2. Зазначену кількість води доводимо до кипіння з цукром і сіллю. Коли і цукор, і сіль розчиняться, додамо перець і лавровий лист. Коли закипить, вливаємо оцет, додаємо гриби і зменшуємо вогонь.
3. Варимо годину на маленькому вогні. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Готові гриби розкладаємо по банках і закриваємо їх на зиму.
4. А взимку дістаємо їх і подаємо з кільцями цибулі, маслом і спеціями за смаком!
Відео: Смачний рецепт маринованих грибів
Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!