Мариновані гриби на зиму: кулінарний рецепт приготування з фото

Як маринувати гриби в домашніх умовах


Мариновані гриби на зиму, рецепт приготування та як маринувати

 

Мариновані гриби на зиму: кулінарний рецепт приготування з фото

 

Ділюся простим рецептом маринованих грибів на зиму. Вони вийдуть точно такими, як Ви любите, адже кількість спецій регулюєте саме Ви! З магазинними не зрівняються, рекомендую!

Рецепт приготування маринованих грибочків:

Особисто я просто обожнюю мариновані гриби. Вони добре поєднуються з будь-якими м’ясними стравами і гарнірами. А ще їх зручно додавати в салати.

Читайте також: Консервовані гриби на зиму

Так що я впевнена, що Вам цей рецепт маринованих грибочків на зиму сподобається! У мене вони виходять з насиченим смаком, кислуваті і солоні. Але якщо Ви любите ніжне поєднання, додайте менше оцту, цукру і солі. Бажаю удачі!

Інградієнти:

  • Печериці — 1 кілограм;
  • Вода — 2 літра;
  • Оцет — 150 грам (середньої концентрації);
  • Сіль — 2 ст. ложки;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Перець горошком — 5 штук;
  • Лист лавровий — 3 штуки.

Кількість порцій: 5-6

 

 

Як приготувати «Мариновані грибочки на зиму»

1. Гриби ретельно миємо, очищаючи від дрібного сміття. Відкинемо на друшляк.

Мариновані гриби на зиму, рецепт приготування

2. Зазначену кількість води доводимо до кипіння з цукром і сіллю. Коли і цукор, і сіль розчиняться, додамо перець і лавровий лист. Коли закипить, вливаємо оцет, додаємо гриби і зменшуємо вогонь.

Рецепт приготування маринованих грибочків:

3. Варимо годину на маленькому вогні. Тим часом стерилізуємо банки і кришки. Готові гриби розкладаємо по банках і закриваємо їх на зиму.

Як маринувати гриби в домашніх умовах

4. А взимку дістаємо їх і подаємо з кільцями цибулі, маслом і спеціями за смаком!

Відео: Смачний рецепт маринованих грибів

Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!