Маринований болгарський перець на зиму — рецепт болгарського перцю на будь-який смак

Як просто і швидко замаринувати солодкий болгарський перець на зиму


Маринований болгарський перець на зиму

 

 

Болгарський перець часто використовується в якості додаткового компонента для приготування страв. Його нерідко кладуть в різні консерви, фарширують. Він може бути як одним з основних інгредієнтів, так і супутнім. А ще чудово підходить для маринування. Чи стане відмінним гарніром до м’яса, картоплі, круп.

У нашій статті ми розповімо, як приготувати перець з рисом на зиму різними способами, використовуючи овочевий і навіть м’ясний фарш. На відео — демонстрація приготування.

Щоб заготовити маринований болгарський перець на зиму, нам буде потрібно:

  • 3 кг перцю;
  • маринад.

Для приготування розсолу потрібно:

  • 1 л. чистої води;
  • півтора 200 гр. склянки цукру;
  • півтора 200 гр. склянки 5% оцту;
  • 1 стакан рафінованої соняшникової олії;
  • 2 ст. л. звичайної кухонної солі.

Всі перераховані інгредієнти з’єднати в одній каструлі. Поставити її на плиту, потім запалити конфорку на середній рівень потужності. Дочекатися коли рідина закипить, проварити 2-3 хвилини і вимкнути.

Важливо! Перець потрібно вибрати з тонкими стінками, що не м’ясистий. По можливості з’єднати кілька кольорів: червоний, жовтий, зелений. Так банки стануть виглядати яскравіше. Необхідно проконтролювати відсутність у стручків гіркоти, інакше консерви будуть зіпсовані, потрібні тільки солодкі сорти.

 

 

Заздалегідь простерилізувати банки і металеві кришки, об’ємом приблизно на 4 літри. Найзручніше брати півлітрові ємності.

Маринований болгарський перець: рецепт болгарського перцю на зиму

Приготування:

  • Перці потрібно промити, очистити, вирізати серцевину.
  • Кожен стручок розділити на 4 частини по всій довжині, щоб шматочки були схожі на витягнуті трикутники.
  • Опустити підготовлені овочі в злегка остиглий маринад. Варити 5-7 хвилин на середньому вогні.
  • У гарячому вигляді акуратно укласти шматочки, намагаючись їх не порвати, в стерильні банки.
  • Долити розсіл в ємності майже по самі вінця.

Як просто і швидко замаринувати солодкий перець на зиму

  • Закрити кришками і закатати.

Як заготовити болгарський перець на зиму

  • Залишити маринований перець в темному місці на добу, перевернувши консерви догори ногами.

Як смачно замаринувати болгарські перці на зиму

  • Потім відправляти в місце призначене зберігання. Овочі стануть готовими до вживання через місяць. Вони будуть більш м’якими.

Найкращий спосіб приготування маринованих перців

Відео: Маринований болгарський перець рецепт на зиму — все буде добре

Ще більше цікавих рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.

 

Маринований болгарський перець на зиму - рецепт болгарського перцю на будь-який смак