Маринований болгарський перець на зиму — рецепт болгарського перцю на будь-який смак
Як просто і швидко замаринувати солодкий болгарський перець на зиму
Болгарський перець часто використовується в якості додаткового компонента для приготування страв. Його нерідко кладуть в різні консерви, фарширують. Він може бути як одним з основних інгредієнтів, так і супутнім. А ще чудово підходить для маринування. Чи стане відмінним гарніром до м’яса, картоплі, круп.
У нашій статті ми розповімо, як приготувати перець з рисом на зиму різними способами, використовуючи овочевий і навіть м’ясний фарш. На відео — демонстрація приготування.
Щоб заготовити маринований болгарський перець на зиму, нам буде потрібно:
- 3 кг перцю;
- маринад.
Для приготування розсолу потрібно:
- 1 л. чистої води;
- півтора 200 гр. склянки цукру;
- півтора 200 гр. склянки 5% оцту;
- 1 стакан рафінованої соняшникової олії;
- 2 ст. л. звичайної кухонної солі.
Всі перераховані інгредієнти з’єднати в одній каструлі. Поставити її на плиту, потім запалити конфорку на середній рівень потужності. Дочекатися коли рідина закипить, проварити 2-3 хвилини і вимкнути.
Важливо! Перець потрібно вибрати з тонкими стінками, що не м’ясистий. По можливості з’єднати кілька кольорів: червоний, жовтий, зелений. Так банки стануть виглядати яскравіше. Необхідно проконтролювати відсутність у стручків гіркоти, інакше консерви будуть зіпсовані, потрібні тільки солодкі сорти.
Заздалегідь простерилізувати банки і металеві кришки, об’ємом приблизно на 4 літри. Найзручніше брати півлітрові ємності.
Маринований болгарський перець: рецепт болгарського перцю на зиму
Приготування:
- Перці потрібно промити, очистити, вирізати серцевину.
- Кожен стручок розділити на 4 частини по всій довжині, щоб шматочки були схожі на витягнуті трикутники.
- Опустити підготовлені овочі в злегка остиглий маринад. Варити 5-7 хвилин на середньому вогні.
- У гарячому вигляді акуратно укласти шматочки, намагаючись їх не порвати, в стерильні банки.
- Долити розсіл в ємності майже по самі вінця.
- Закрити кришками і закатати.
- Залишити маринований перець в темному місці на добу, перевернувши консерви догори ногами.
- Потім відправляти в місце призначене зберігання. Овочі стануть готовими до вживання через місяць. Вони будуть більш м’якими.
Відео: Маринований болгарський перець рецепт на зиму — все буде добре
Ще більше цікавих рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.