Як зробити новорічне печиво на ялинку — покроковий рецепт з фото
Печиво на Новий рік своїми руками


Новий рік не за горами і кожна господиня починає продумувати новорічні страви, святкове вбрання, макіяж, манікюр і новорічний дизайн приміщення. Все повинно бути бездоганним. Для тих, кому хочеться чогось новенького, оригінального пропоную прикрасити Новорічну ялинку їстівними іграшками. Спробуйте спекти печиво, яким можна прикрасити ялинку. Діти будуть просто в захваті від такого сюрпризу, та й дорослим напевно сподобатися ця ідея.
Ялинкові прикраси, зроблені з печива це щось більш особливе, ніж більшість ялинкових прикрас, зроблених із пластику й інших штучних матеріалів.
Інградієнти для приготування новорічного печива на ялинку:
- 700 гр. пшеничного борошна вищого гатунку
- ½ ч. л. солі
- ½ ч. л. соди
- 250 гр. м’якого вершкового масла
- 1 стакан цукрового піску
- 1 яйце
- 3 столові ложки какао
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Як приготувати новорічне печиво на ялинку?
Покладіть в миску розм’якшене вершкове масло і цукор. Збийте до отримання легкої і пухнастої маси (близько 3 хвилин).
До збитої маси додайте яйце і ванільний екстракт.
Добре перемішайте.
В окремій мисці змішайте просіяне борошно, соду, сіль.
Всипте борошно в масляну суміш і добре розмішайте.
Отримане тісто розділити навпіл. Оберніть одну половину поліетиленовою плівкою і покладіть в холодильник на 4-5 годин.
До другої частини тіста додайте какао-порошок і перемішайте. Шоколадне тісто так само загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на 4 -5 годин.
Дістаньте з холодильника шоколадне тісто. Розкачайте його в пласт товщиною 0,5 см.
Виріжте за допомогою формочок великі зірочки, а в них маленькі зірочки і квіточки. Якщо у Вас немає спеціальних формочок, можна використовувати шаблон, вирізаний з картону.
Виконайте те ж з тестом білого кольору.
Вставте коричневі фігурки в білі, а в білі фігурки коричневі.
Деко для випікання покрийте пергаментним папером і змастіть невеликою кількістю масла. Викладіть сире печиво на деко.
Зробіть на краю печива отвори для стрічок. Рівні й обережні отвори можна зробити, використовуючи трубочку для коктейлю. Випікайте печиво при температурі 150С⁰ 10 хвилин, поки воно не стане золотисто-коричневого кольору.
Читайте також: Рецепт імбирного печива
Для декору новорічного печива на ялинку можна використовувати різнокольоровий мармелад. Подрібніть його і покладіть в центр печива.
Так само прикрасити печиво до нового року можна, використовуючи білково-желейний крем. Приготувати його зовсім не складно.
Складові:
- 0,5 склянки цукрової пудри
- 3 столові ложки води,
- 2 яєчних білка (попередньо охолодити)
- 1 столова ложка желатину,
- 1 чайна ложка соку лимона.
Як приготувати крем для прикраси новорічного печива на ялинку?
Інструкція:
Желатин замочити в холодній воді хвилин на 30-40 поки не набубнявіє. Потім каструлю поставити на водяну баню і розчинити желатин, постійно помішуючи. Зняти з вогню і трохи остудити.
Читайте також: Як приготувати різдвяне печиво
У миску покласти білки і трохи збити. Коли білкова маса трохи спіниться додати лимонний сік і збити до отримання густої пишної піни. При постійному збиванні всипати цукрову пудру в кілька прийомів. Потім, не припиняючи збивати влити тонкою цівкою желатин. Збити отриману масу до отримання пишного крему.
Готовий крем перекласти в кондитерський мішок з тонкою насадкою і прикрасити новорічне печиво. Ось як це може виглядати.
Новорічне печиво завжди виходить смачним, швидко печеться і наповнює будинок чарівним ароматом свята. Спечіть традиційне новорічне частування, прикрасьте їм будинок і подаруйте рідним і близьким людям на честь одного з найбільш сімейних свят частинку свого тепла, відбитого в ароматному печиві. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.
Відео: Печемо Різдвяне печиво і прикрашаємо ним Ялинку!
