Огірки з лимонною кислотою: рецепт смачних і хрустких огірочків на зиму

Як маринувати огірки з лимонною кислотою на зиму в банках


Огірки з лимонною кислотою

 

 

Літо в розпалі. Пора заготовляти овочі про запас. Мариновані огірки з лимонною кислотою — чудова консервація на зиму для всієї родини. Хрусткі огірочки будуть радувати Вас безліч разів своїм вишуканим і таким улюбленим смаком. Пропоную консервувати огірки в літрових банках. Але якщо такий варіант не підходить із-за малої кількості, просто збільшіть інгредієнти.

Лимонна кислота в даному випадку використовується як консервант. Її відмінність від оцту в першу чергу у відсутності різкого запаху. На смак вона теж впливає. Крім того, огірки завдяки лимонній кислоті, зберігають яскравий колір. Багатьом господиням подобається саме ця добавка замість оцту. Спробуйте і Ви.

Мариновані огірки з лимонною кислотою, рецепт на зиму готуються шляхом триразової заливки розсолу. Щоразу, заливаючи киплячу рідину, потрібно їй дати постояти в банках деякий час, щоб добре прогріти огірки. Стерилізація в даному випадку не потрібно.

Огірки, бажано тільки що зібрані, слід залити холодною водою на дві або три години. І тільки потім використовувати для маринування. Якщо не дати їм просочитися вологою, консервація може вийти неякісною. Радимо взяти на замітку ще один рецепт заготовки маринованих огірків з кетчупом Чілі на зиму.

Мариновані огірки з лимонною кислотою рецептІнгредієнти:

— Огірки — близько 600 г,
— Лист хрону — 1 шт.,
— Часник — 2 зуб.,
— Запашний перець — 4 шт.,
— Кріп — 2-3 гілочки,
— Лавровий лист — 2 шт.,
— Лимонна кислота — 2/3 ч.л.,
— Цукор — 1,5 ст.л.,
— Сіль — 1 ст. л. з гіркою.

Мариновані огірки з лимонною кислотою на зиму

Літрову банку слід пропарити. Кришки прокип’ятити. Огірки заздалегідь замочити в холодній воді на дві години. Укладаємо на дно стерильної банки кріп, лист хрону, часник, перець, лавровий лист.

Укладаємо на дно стерильної банки кріп, лист хрону, часник, перець, лавровий лист.

 

 

Закладаємо огірки вертикально, ставлячи їх один до одного досить щільно, але не занадто, щоб не зіпсувати плід. Між ними можна ще розташувати трохи зелені для краси.

мариновані огірки рецепт фото

Доводимо до кипіння воду і заливаємо окропом вміст банки. Накриваємо прокипяченною кришкою. Даємо прогрітися хвилин 15.

Доводимо до кипіння воду і заливаємо окропом вміст банки.

Після чого надягаємо для зручного витягання рідини спеціальну пластикову кришку з отворами. Але можна обійтися і без неї, якщо акуратно зливати воду з банки. Виливаємо воду в каструлю і знову доводимо до кипіння. Заливаємо в банку повторно, даючи огіркам прогрітися 10 хвилин.

Виливаємо воду в каструлю і знову доводимо до кипіння

Після другої заливки воду слід знову злити з банки в каструлю. Але перш насипати цукор і сіль.

воду слід знову злити з банки в каструлю

Заливаємо рідиною з банки і ставимо каструльку на плиту. Доводимо розсіл до кипіння.

Заливаємо рідиною з банки і ставимо каструльку на плиту. Доводимо розсіл до кипіння.
Перед тим, як заливати втретє розсолом огірки, додаємо 2/3 ч.л. лимонної кислоти прямо в банку.
Перед тим, як заливати втретє розсолом огірки, додаємо 2/3 ч.л. лимонної кислоти прямо в банку.

Наливаємо киплячу рідину до самого верху.

Наливаємо киплячу рідину до самого верху.
Закатуємо кришкою і ставимо банку догори дном. Накриваємо пледом або ковдрою. Даємо огіркам, таким чином, ще прогрітися і потім поступово охолонути. Після повного охолодження можна перевернути банку і перемістити в комору на зберігання.

Рецепт огірків з лимонною кислотою
Сподіваюся, цей простий рецепт маринованих огірків з лимонною кислотою Вам припаде до смаку. До речі про смак. Ці огірочки виходять кисло-солодкими. Для тих, кому подобається така консервація пропонуємо рецепт маринованих огірочків на зиму.

Залишайтеся з нашим сайтом «Садівництво та Сільське господарство». Вдалих заготовок і смачного!

 

Огірки з лимонною кислотою: рецепт смачних і хрустких огірочків на зиму