Як закатати на зиму мариновані огірки з кабачками: рецепт з покроковими фото
Рецепт маринованих огірків з кабачками на зиму


Якщо ви раніше консервували на зиму тільки огірки, варто спробувати приготувати смачний хрусткий закусочний набір з огірків і кабачків, який стане гідною прикрасою будь-якого святкового столу, або розбавить звичайну буденну вечерю. Ми будемо закривати мариновані огірки з кабачками без стерилізації в 1 л. банки. Виходить смачно, пальчики оближеш, вам точно взимку сподобається така заготовка. Як це зробити, детально розповімо нижче в нашому покроковому рецепті з фото.
Малосольні огірки в банці — хороша закуска, прекрасно підходить до відварної або смаженої картоплі. Особливою популярністю користуються хрусткі огірочки з часником, ароматними зеленими травами і пекучими спеціями. Представлені рецепти розраховані на 3-літрову банку, і готуються огірки в холодній воді. Більше про ці смачні малосольні огірки ви можете прочитати у нашій статті.
Мариновані огірки з кабачками — покроковий рецепт з фото
Інгредієнти на 1 л банку:
- огірки — 3-4 плоди середнього розміру;
- кабачки молоді — 1-2 невеликих плоду;
- суха суміш прянощів для консервації — 1 ст. ложка;
- лавровий лист — 3-4 шт;
- часник — 5 зубчиків;
- зелень петрушки — 2-3 гілочки;
- сіль — 20 гр;
- цукор — 20 гр;
- оцет — 20 мл;
- вода — скільки увійде.
Спосіб приготування маринованих огірків з кабачками
Попередньо добре миємо банки, пастеризуємо їх, а кришки кип’ятимо у воді протягом 10-ти хвилин. Потім на дно банки насипаємо столову ложку сухої суміші прянощів і кладемо кілька зубчиків часнику. Часник можна розрізати уздовж на кілька частин або залишити зубчики цілими.
Огірки і кабачки добре промиваємо та нарізаємо, огірки кружальцями завтовшки близько 2 см, кабачки — 1 см. Укладаємо овочі в банку. Зверху кладемо зелень петрушки і ще 2-3 зубчики часнику. Після чого заливаємо в банку окріп, накриваємо її кришкою і даємо так постояти не менше 2-х годин.
Далі обережно зливаємо рідину з банки в каструлю. На її основі ми будемо готувати маринад. Доводимо до кипіння, після чого додаємо сіль, цукор і оцет, проварюємо ще кілька хвилин.
Заливаємо киплячий маринад назад в банку і швидко щільно закриваємо її. Перевертаємо вниз кришкою, і переконавшись, що вона закрита герметично, вкутуємо в такому положенні заготовку в теплу ковдру на кілька днів.
Коли банка з вмістом повністю охолоне, переносимо заготовку на подальше зберігання в прохолодне і, бажано, темне місце.
Відео: Як приготувати мариновані кабачки з огірками
Ще більше цікавих рецептів ви можете прочитати на нашому сайті xpert.com.ua.