Рецепти пасок в хлібопічці до Великодня
Як спекти паску в хлібопічці? Рецепт приготування смачного куліча


Ось-ось на календарі наступає Велике свято Пасхи, а значить, пора готуватися до святкування, фарбувати яйця, прибирати квартиру, і, звичайно ж, випікати паски.
Паска — це один з найголовніших атрибутів Великодня, адже крім того, що паска обов’язково повинна бути у великодньому кошику і на святковому столі, прийнято ще ходити в гості до друзів і близьких і дарувати їм невеликі пасочки. Випікання пасок — довгий процес, адже для того, щоб паска вийшла повітряною і довго залишалася м’якою, слід дотримуватися всіх нюансів, які прописані в рецептах. А ви знаєте, як пофарбувати яйця на Великдень буряком?
Читайте також: Рецепт паски з родзинками на Великдень
Однак, якщо на кухні є хлібопічка, то турбуватися про тимчасові витрати не варто! Паска приготована в хлібопічці, рецепти, виходять такі ж смачні, як і при стандартному випіканні в духовій печі, однак сил і часу на це йде вдвічі менше, адже хлібопічка робить все сама.
Рецепт класичної паски з родзинками в хлібопічці
Ізюм — це один з найпоширеніших інгредієнтів, які додають паску, адже він знаходиться у вільному доступі і коштує недорого, а крім цього, він надає пасці солодкий смак і володіє масою корисних речовин. Якщо переглянути фото пасок в хлібопічці і рецепти, то родзинки можна побачити практично скрізь. Додавати родзинки чи ні — звичайно, особиста справа кожного.
Що необхідно для рецепта класичної паски:
- 6 столових ложок цукру;
- Яйця (4 шт);
- Вершкове масло (150 гр);
- Сухі дріжджі (2-3 чайних ложки);
- Один стакан родзинок;
- Цукрова пудра;
- Борошно (півкілограма);
- Молоко (100 гр)
- Ванілін (за смаком);
Спосіб приготування класичної паски в хлібопічці:
У відро від хлібопічки насамперед слід всипати дріжджі, потім додати просіяне борошно, яйця, молоко, цукор, масло, ванілін. Потім, слід промити родзинки і трохи присипати їх борошном, укласти окремо від відра, в диспенсер для сухофруктів. Далі, встановити режим «Випічка» з родзинками, відзначити, що розмір паски великий та чекати, поки хлібопічка зробить свою справу!
Рецепт паски для хлібопічки
Незважаючи на те, що рецепти пасок в хлібопічці прості, є ще один варіант — лідер серед найпростіших рецептів.
Для приготування смачної паски знадобитися:
- Борошно (500 гр);
- Яйця (3шт);
- Вершкове масло (120 гр);
- Цукор (один стакан);
- Дріжджі (2-3 чайних ложки);
- Для смаку: мелені волоські горіхи або сухофрукти;
Спосіб приготування, покрокова інструкція:
- Змішати всі інгредієнти в відерці від хлібопічки;
- Встановити програму «Солодкий хліб». У разі, якщо в хлібопічки немає саме такої програми, то слід обрати ту, яка найдовше замішує тісто;
- Встановити світлий колір скоринки;
- Поки паска готуватиметься в хлібопічці, можна подумати над тим, як і чим її прикрасити;
Великодня паска в хлібопічці
Необхідні інгредієнти:
- Вершкове масло (100гр);
- 250 мл жирного молока;
- 2 курячих яйця;
- Склянка цукру;
- Пакетик ваніліну;
- Натерта цедра одного середнього лимона;
- Сіль (половинка чайної ложки);
- 5 склянки борошна;
- Пакетик дріжджів;
- Подрібнені волоські горішки та курага.
Спосіб приготування:
Вершкове масло слід розтопити, потім, поки воно ще гаряче додати молоко. Щоб паска піднялася і була пишною, важливо, щоб всі використовувані продукти були теплими, не нижче кімнатної температури.
Яйця треба збити разом з цукром, цедрою лимона, додати ванілін. Збивати потрібно до тих пір, поки не з’явиться біла пінка. У відерце від хлібопічки слід влити олію і молоко, додати збиті з іншими інгредієнтами яйця. Потім, додати сіль, борошно, і тільки поверх борошна додати дріжджі. Важливо, щоб дріжджі не стикалися з молоком і яйцями!
Читайте також: Смачна паска на дріжджах
Потім, відправити пасочку в хлібопічку і встановити режим «здобна випічка» або «солодка випічка». Почувши сигнал, слід додати горішки і курагу. Корочку слід вибирати засмажену, але це не обов’язково. Тут вже хто як любить. Після того, як пасочка буде готова, її слід дістати і дати час охолонути, а потім змастити глазур’ю, або посипати цукровою пудрою і кокосовою стружкою.
Відео: Як зробити паску в хлібопічці на Великдень
Рецепт приготування паски з фото в хлібопічці допоможе Вам швидко дізнатися, як готується смачна домашня паска. У Вас обов’язково все вийде. На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.