Перець в томатному соусі — покроковий кулінарний рецепт з фото на зиму
Як приготувати консервований болгарський перець в томатному соку
Запечений в духовці перець в томатному соусі — смачна закуска для будь-якого святкового столу в зимовий час. З огляду на той факт, що свіжих якісних овочів взимку практично не знайти по осудним цінами, такий варіант буде дуже до речі для осінньої консервації.
Особливо радує те, що процес нескладний і швидкий. 2-3 літрових банки заготовок з перцю з томатом ви легко зможете приготувати буквально за годину. Особливу родзинку цим рецептом додає нотки базиліка в томатному соусі.
Інгредієнти:
- на 3 банки по 1 літру: помідори (солодкі, червоні) — 2-2,5 кг;
- ріпчаста цибуля — 1-2 шт .;
- базилік фіолетовий — пучок;
- цукровий пісок — 5 ст. ложок;
- сіль — 2 ч. ложки;
- мелений чорний перець — 1 ч. ложка;
- кріп свіжий — 1 пучок;
- перець солодкий болгарський — 8-9 шт .;
- вода — 50-100 мл;
- оцет 9% — 3 ст. ложки.
Солодкий перець в томаті — рецепт приготування на зиму
У цьому рецепті одним з основних компонентів вважаються помідори. Тому вибирати овочі варто дуже ретельно і уважно. Важливо, щоб вони були червоними і стиглими. Розмір не має значення. Щоб томат швидше приготувався, помідори помийте і наріжте дольками. Викладіть їх в чашу або казан, в якому зручно варити соус.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте, розріжте навпіл, четвертинками або взагалі півкільцями і додайте в чашу до помідорів.
Додайте вимитий фіолетовий базилік.
Засипте цукор, сіль і мелений перець.
Кріп помийте і подрібніть, додайте до решти інгредієнтів.
Залийте в чашу трохи води і включіть вогонь. Варіть, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м’якими. Піде приблизно 30 хвилин. Після цього подрібніть вміст блендером до однорідності.
Перець помийте, обсушіть рушником, викладіть на деко, застелене пергаментом. Поставте деко в духовку і запікайте перець, періодично перевертаючи, близько 30 хвилин. Тобто, варити томат і запікати перець можна одночасно. Готовий перець очистіть від шкірки, хвостик залиште.
У стерильні банки викладіть запечений перець в рівних пропорціях.
Залийте в банки томатний соус.
У кожну банку додайте по 1 столовій ложці оцту.
Проведіть процес пастеризації в каструлі з водою близько 20 хвилин. Банки потрібно поставте в каструлю з киплячою водою, не закручуючи кришками. Вода повинна досягати 2-3 банки. Коли пройде потрібний час, дістаньте банки і закрутіть стерильні кришки. Переверніть догори дном і приберіть в темне місце.
Наш перець в томатному соусі готовий, щоб перенести його в підвал і чекати зимових холодів.
Відео: Рецепт приготування болгарського перцю в томатному соку на зиму
Ще більше цікавих рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.