Перець в томатному соусі — покроковий кулінарний рецепт з фото на зиму

Як приготувати консервований болгарський перець в томатному соку


Перець в томатному соусі на зиму

 

Перець в томатному соусі - покроковий кулінарний рецепт з фото на зиму

 

Запечений в духовці перець в томатному соусі — смачна закуска для будь-якого святкового столу в зимовий час. З огляду на той факт, що свіжих якісних овочів взимку практично не знайти по осудним цінами, такий варіант буде дуже до речі для осінньої консервації.

Особливо радує те, що процес нескладний і швидкий. 2-3 літрових банки заготовок з перцю з томатом ви легко зможете приготувати буквально за годину. Особливу родзинку цим рецептом додає нотки базиліка в томатному соусі.

Інгредієнти:

  • на 3 банки по 1 літру: помідори (солодкі, червоні) — 2-2,5 кг;
  • ріпчаста цибуля — 1-2 шт .;
  • базилік фіолетовий — пучок;
  • цукровий пісок — 5 ст. ложок;
  • сіль — 2 ч. ложки;
  • мелений чорний перець — 1 ч. ложка;
  • кріп свіжий — 1 пучок;
  • перець солодкий болгарський — 8-9 шт .;
  • вода — 50-100 мл;
  • оцет 9% — 3 ст. ложки.

Солодкий перець в томаті — рецепт приготування на зиму

У цьому рецепті одним з основних компонентів вважаються помідори. Тому вибирати овочі варто дуже ретельно і уважно. Важливо, щоб вони були червоними і стиглими. Розмір не має значення. Щоб томат швидше приготувався, помідори помийте і наріжте дольками. Викладіть їх в чашу або казан, в якому зручно варити соус.

Рецепт приготування перцю в томатному соусі

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, помийте, розріжте навпіл, четвертинками або взагалі півкільцями і додайте в чашу до помідорів.

Перець в томатному соусі на зиму - фото

Додайте вимитий фіолетовий базилік.

Перець в томатному соусі на зиму - фото рецепт

Засипте цукор, сіль і мелений перець.

 

 

Консервований перець в томаті на зиму

Кріп помийте і подрібніть, додайте до решти інгредієнтів.

Перець в томатному соку рецепт на зиму

Залийте в чашу трохи води і включіть вогонь. Варіть, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м’якими. Піде приблизно 30 хвилин. Після цього подрібніть вміст блендером до однорідності.

Консервований перець у томатному соусі - фото.

Перець помийте, обсушіть рушником, викладіть на деко, застелене пергаментом. Поставте деко в духовку і запікайте перець, періодично перевертаючи, близько 30 хвилин. Тобто, варити томат і запікати перець можна одночасно. Готовий перець очистіть від шкірки, хвостик залиште.

Перець в томатному соусі на зиму

У стерильні банки викладіть запечений перець в рівних пропорціях.

Як приготувати консервований болгарський перець

Залийте в банки томатний соус.

Болгарський перець в томатному соусі - фото.

У кожну банку додайте по 1 столовій ложці оцту.

Перець консервований на зиму - маринований, в томаті

Проведіть процес пастеризації в каструлі з водою близько 20 хвилин. Банки потрібно поставте в каструлю з киплячою водою, не закручуючи кришками. Вода повинна досягати 2-3 банки. Коли пройде потрібний час, дістаньте банки і закрутіть стерильні кришки. Переверніть догори дном і приберіть в темне місце.

Перець в томатному соусі на зиму: рецепт з фото.

Наш перець в томатному соусі готовий, щоб перенести його в підвал і чекати зимових холодів.

Болгарський перець в томатному соусі з овочами на зиму.

Відео: Рецепт приготування болгарського перцю в томатному соку на зиму

Ще більше цікавих рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.