Помідори чері на зиму: покроковий рецепт з фото
Як закрити помідори чері в банках на зиму


Консервування помідорів черрі на зиму в банках дуже апетитно виглядають як прикраси м’ясних і рибних страв, а також страв, приготованих з птиці. А мариновані вони відмінно справляються з роллю святкової закуски. Заготовте смачні помідори черрі на зиму, щоб порадувати ними гостей, присутніх, наприклад, за новорічним столом.
Інгредієнти для приготування помідорів чері на зиму:
Основні:
- Помідори черрі — 1,5 кілограма;
- Перець болгарський — 2 штуки;
- Гострий перець — 1 стручок;
- Часник — 2 головки;
- Перець чорний горошком — 1 чайна ложка;
- Гвоздика — 1 чайна ложка;
- Лаврове листя — за смаком;
- Листя хрону — за смаком;
- Парасольки кропу — за смаком.
Для маринаду:
- Вода — 2 літра;
- Сіль — 2 чайні ложки;
- Цукор — 4 столових ложки;
- Оцет — 60 мілілітрів.
Інвентар:
Банки з кришками, сотейник, ніж кухонний, дошка, тонка ковдра, столова ложка, капронові кришки з дірочками.
Рецепт приготування помідорів чері на зиму
Крок 1: Підготовлюємо помідори
Помідори черрі переберіть, відсортуйте за розміром, видаліть плодоніжки і добре промийте кілька разів проточною водою. Для приготування потрібні лише стиглі, щільні томати, без пошкоджень, тріщин, вм’ятин і так далі.
Крок 2: Підготовлюємо болгарський перець
Болгарський перець очистіть, виріжте плодоніжки і видаліть серцевину з насінням. Добре промийте як зсередини, так і зовні. Поріжте овочі тонкими пластинами.
Крок 3: Підготовлюємо гострий перець
Стручок пекучого перцю промийте, зріжте гілочку і наріжте товстими кружечками.
Крок 4: Розкладаємо по банках помідори черрі
На дно чистих стерилізованих банок покладіть по декілька лаврових листочків, кружечків гострого перцю, парасольку кропу і лист хрону. Очистіть зубчики часнику від лушпиння, наріжте їх тонкими пластинами і так само покладіть на дно баночок. Після цього опустіть туди ж спеції: чорний перець і гвоздику.
Заповніть банки до половини помідорами чері, тими, що побільше. Потім з боків застроміть пластини болгарського перцю і заповніть тару томатами, що залишилися, по плечики.
Крок 5: Заготовлюємо помідори черрі на зиму
У сотейнику закип’ятити 2 літри води. Як тільки вона закипить, розлийте її по банках з помідорами чері, накрийте їх капроновими кришками і залиште на 15-20 хвилин. Злийте воду з-під томатів назад в каструлю, знову доведіть до кипіння і повторно налийте в банки. Тепер уже настоюйте протягом 5 хвилин.
Останній раз злийте воду в сотейник і прокип’ятіть протягом 2 хвилин, додавши половинку парасольки кропу, а також розчинивши в маринаді сіль і цукровий пісок без залишку.
Читайте також: Помідори з кетчупом Чілі
У кожну банку з помідорами залийте по 10 мілілітрів оцту, потім заповніть їх щойно приготованим киплячим маринадом і щільно закрийте кришками. Закатаайте заготовки. Переверніть банки з помідорами черрі, заготовленими на зиму, догори ногами, укутайте і залиште так на 12 годин. Тільки після того, як мариновані томати охолонуть, їх можна буде прибрати в комору, підвал або інше темне і прохолодне місце.
Крок 6: Подаємо помідори черрі
Помідори черрі, заготовлені на зиму, подавайте на стіл в якості закуски до міцних напоїв, або як одну зі складових складного гарніру. Маленькі апетитні помідори не тільки смачні, але ще і прикрашають стіл. Розкладіть їх навколо запеченої в духовці курки або буженини, щоб страва виглядало ще ефектніше.
Смачного!
Відео: Помідори черрі мариновані консервація
Як маринувати помідори чері на зиму
Помідори черрі заготовлювати краще в баночках невеликого розміру, так як після відкриття вони займають менше місця в холодильнику, і вам не потрібно чекати особливого випадку для того, щоб розкрити нову банку.
На цьому наша стаття «Помідори черрі на зиму» підійшла до кінця, бажаємо Вам успіху у правильній заготівлі овочів на зиму. Рекомендуємо переглянути нашу незмінну рубрику рецепти і консервація — кращі поради де Ви знайдете чимало цікавих статей. Дякуємо за увагу і до нових зустрічей!