Помідори в томатному соку без стерилізації
Рецепт приготування помідорів в томатному соку на зиму


Кожен сезон будь-яка поважаюча себе господиня обов’язково консервує на зиму помідори. Адже без цієї закуски не можливо уявити собі вечерю чи обід. Помідори в’ялені або закатані ціликом, половинками, в салатах, ми їх заготовляємо з задоволенням. Так що помідори в томатному соку прекрасно впишуться в нашу комору на зиму. Томатний сік приготуємо з переспілих або навіть зіпсованих помідор (обрізаємо звичайно зіпсовані), всякі бувають у господарстві.
Читайте також: Квашені помідори на зиму
Помідори потрібні середнього розміру, щоб зручно було потім діставати з банок. Спеції всі як завжди, кріп парасольками, часник, лавровий лист, перець душистий горошком і солодкий перець. Все просто і швидко. Помідори виходять смачні, соковиті, а томат можна просто пити або додавати в борщ, користі багато від таких заготовок.
Помідори в томатному соку — рецепт з фото на зиму
Для приготування помідор в томаті нам знадобиться 2 години, кількість порцій — 4 трилітрові банки.
Складові:
- — Помідори середнього розміру — 5 кілограм;
- — Помідори переспілі або зіпсовані (для соку) — 5 кілограм;
- — Перець солодкий болгарський — 4 штуки;
- — Часник — 12 зубчиків;
- — Лавровий лист — 4 штуки;
- — Запашний перець горошком — 12 штук;
- — Гвоздика — 4 штуки;
- — Кріп парасольками — 4 гілочки;
- — Сіль кам’яна — 4 столові ложки;
- — Вода фільтрована — 10 літрів.
Приготування помідор в томатному соці
Відбираємо або просто купуємо помідори середнього розміру, добре підходять для консервації помідори сорту сливки.
Помідори гарно вимити.
Відбираємо помідори для томату, переспілі або зіпсовані. Їх теж помити.
Банки потрібно помити і простерилізувати. На дно кожної банки кладемо гілочку кропу, листочок лаврового листа, 3 перчика запашного горошком, гвоздику і 3 зубчики часнику.
Укладаємо помідори в банки.
Солодкий перець порізати смужками і теж додати в банку. Для любителів можна і гіркого колечко додати.
Виходить у нас чотири трилітрові банки. Якщо банок більше або менше, міняйте кількість продуктів.
Зіпсовані помідори обрізаємо, хороші просто ріжемо на частини і все це пропускаємо через м’ясорубку або соковижималку. У нас виходить томатний сік.
Воду в каструлі ставимо кип’ятити. Тепер в кожну банку до помідор наливаємо окріп, нехай постоять хвилин 5, щоб убити всі мікроби.
І за допомогою кришки з дірками, воду зливаємо. Так потрібно ще раз зробити, щоб точно все було стерильно, адже оцет ми не кладемо.
Тепер додаємо по столовій ложки солі в кожну банку.
Томатний сік повинен прокипіти хвилин 15, посолити за смаком.
Заливаємо банки з помідорами томатним соком. Закручуємо банки кришками.
Ставимо їх догори дном, щоб охололи, а потім в комору або підвал.
Відео: Помідори у власному соку без оцту
Помідори в томатному соку без стерилізації на зиму готові! Корисні, без оцту, смачненькі помідорчики взимку будуть Вам до душі!
З вами був ваш улюблений сайт Сільське господарство та садівництво.