Смачні помідори у власному соку на зиму
Рецепт помідорів у власному соку на зиму без стерилізації
Помідори є улюбленим овочем багатьох людей. Причому і консервація томатів на зиму також користується популярністю. Соління томатів можна проводити за допомогою різних рецептів. У їх складі можуть бути лише помідори і сіль, а також вони можуть доповнюватися різними овочами, зеленню і приправами. Приготуйте помідори у власному соку на зиму, рецепти найпростіші і смачні зібрані для вас.
Помідори у власному соку без оцту: покроковий рецепт з фото
Такий рецепт передбачає заготівлю плодів на зиму у власному соку. Така заготовка має ніжний томатний смак і соковиті, але в той же час не дуже солоні плоди. Можна готувати на основі такої заготовки всілякі соуси томатного типу, причому плоди також можна нарізати в соус. Чудові помідори у власному соку — рецепт на століття!
Необхідні інгредієнти:
- Стиглі помідори — 2-2,5 кг;
- Свіжий часник — 2-3 великих зубчики;
- Зелений лист смородини — 1-2 шт;
- Хрін — корінь 7-8 сантиметрів;
- Кріп — 2 парасольки;
- Гіркий перець — стручок 3-4 сантиметри;
- Гірчичний порошок — 1 ст. ложка;
- Цибуля — 0,5 штуки;
- Кухонна сіль — 2 ст. ложки;
- Чиста вода — 1,5 літра.
Як зробити помідори у власному соку:
- Дрібні томати слід добре промити, проколоти в деяких місцях виделкою. Якщо плоди вже пошкоджені, то наколювати їх не обов’язково;
- Листя промити;
- Корінь хрону очистити, порізати на шматочки по 3-4 сантиметри;
- Часник необхідно очистити, великі зубчики необхідно розрізати на кілька частин;
- Кріп також добре вимити;
- Гіркий перець позбавити від насіння, нарізати на шматочки довжиною не більше 4 сантиметрів. Якщо не подобається дуже гостра заготовка, то можна додати меншу кількість перцю;
- Цибулю почистити і нарізати кільцями;
- Заздалегідь готуємо банки: їх слід ретельно вимити, простерилізувати будь-яким зручним способом і висушити, також готують і кришки;
- У банку спочатку необхідно укласти листя, гіркий перець, часник, кріп і корінь хрону;
- Підготовленою м’якоттю необхідно заповнити не більше 2/3 банки, плоди повинні лежати щільно, щоб вони добре ущільнилися потрібно сильно струснути ємність з томатами;
- Тим часом готуємо сольовий розчин, який і буде солити наші плоди, для його приготування необхідно взяти воду, додати сіль і ретельно перемішувати до тих пір, поки кристалики солі не розчиняються, потім слід процідити масу через марлю, а краще через тканину, щоб весь осад залишився на тканині;
- Тепер необхідно залити отриманим розчином ємності;
- Зверху укласти кільця цибулі і гірчичний порошок, потім трохи доливаємо у ємність розчину;
- Заготовки закрити простими поліетиленовими кришками і тримати в кімнаті 2-3 дня. Коли розчин в банках помутніє, її можна ставити в прохолодне місце, м’якоть помідорів буде просолена приблизно через місяць.
Радимо прочитати: Помідори чері на зиму: покроковий рецепт з фото
Помідори смачні у власному соку: рецепт приготування на зиму
У подібному рецепті краще використовувати томати сливоподібної форми: вони мають досить гарну форму, сильну шкірку, щоб плоди не розкисли. Для томатної маси використовуються перезрілі плоди. А прянощі, використані в цьому рецепті прекрасно доповнять томатний смак і додадуть суміші аромат. Пряна суміш сподобається всім любителям соку. Крім того, таку заготовку не потрібно варити і тому заготовити помідори можна прямо на дачній ділянці. Приготуйте помідори у власному соку з часником для любителів ароматних заготовок.
Необхідні інгредієнти:
- Сливоподібні томати — 5 кілограмів;
- Переспілі томати — 5 кілограмів;
- Корінь хрону — 1 штука;
- Листочки хрону — 5 штук;
- Листочки смородини — 1 пучок;
- Пекучий перець — 3 стручки;
- Часник — 1 головка;
- Кріп — 1 пучок;
- Сіль — 1 стакан.
Помідори у власному соку простий рецепт:
- Помідори помити, підготувати всю зелень;
- У підготовлені ємності розкласти половину всіх спецій і зелені, потім в ємності укласти цілі плоди, а потім укласти всі інші приправи;
- Пошкоджені і переспілі плоди необхідно кілька разів перекрутити через м’ясорубку або скористатися блендером, або перетерти суміш через дрібне сито;
- В отриману масу необхідно додати сіль, добре перемішати до повного розчинення;
- Томатною масою можна заливати підготовлені ємності зі спеціями і іншими томатами;
- Таку заготовку можна закривати кришками і залишити для просолювання на 3 дні в кімнаті, потім можна прибирати закрутки на постійне місце зберігання.
Відео: Помідори у власному соку без оцту
На цьому наша стаття «Помідори у власному соку» підійшла до кінця, бажаємо Вам успіху у правильній заготівлі овочів на зиму. Рекомендуємо переглянути нашу незмінну рубрику рецепти і консервація — кращі поради де Ви знайдете чимало цікавих статей. Дякуємо за увагу і до нових зустрічей!