Як приготувати сливове повидло — покрокові рецепти з фото
Як зварити сливове повидло на зиму в домашніх умовах?


Інгредієнти:
- Слива (уже без кісточок) – 1, 2 кг.;
- Цукор — 1 кг.
Процес приготування повидла зі слив
Домашнє сливове повидло і до сніданку, і для пиріжків — смакота. Ласий шматочок хліба з маслом і повидлом зі слив — велика смакота до сніданку. Таку смакоту ми сьогодні і зваримо.
Рекомендуємо переглянути: Як зробити вино з слив в домашніх умовах
Але для початку розберемося, чим відрізняється правильне повидло із слив від густого варення або джему. Для приготування домашнього повидла ніколи не використовується крохмаль або желатин. Якщо я бачу, що господині-початківці намагаються додати ці «заводські» загусники до сливи, зупиняю їх. Крохмаль додавати не можна, так як слива і так багата на пектин — «клей» натурального походження. На відміну від варення і джему повидло вариться на основі сливового пюре. Отже, тепер більш докладно про це.
Для приготування повидла зі слив на зиму беруться м’які, не гнилі, але дуже стиглі плоди. А також цукор.
Зі сливи знімається шкірка і витягується кісточка. Не знаю, може, хто і варить сливове повидло зі шкіркою, але для себе я обрала простіший, смачніший і надійніший спосіб.
Сливова м’якоть розминається в пюре. Товкачик для картоплі — нам в допомогу. Думаю, що перетирати сливу без шкірки через сито немає необхідності. Стиглу сливу перетворити в пюре можна і за допомогою ложки. Сливове пюре засипається цукром до повного покриття.
Перемішується і ставиться на плиту до повного розчинення цукру. Після закипання вогонь зменшується.
Вариться повидло зі сливи від 1,5 до 2 годин, при цьому помішує через кожні 10 хвилин, а то й частіше. Головне, не дати повидлу пригоріти. Зручніше використовувати стандартний спосіб варіння ягід і плодів — в емальованому посуді.
Хто захоче закатати сливове повидло на зиму, нехай обирає невеликі скляні баночки. Тара з кришками повинна бути стерильною. Повидло із слив готово! Подивіться, яким воно вийшло прозорим і однорідним.
Відео: Як варити сливове повидло на зиму в домашніх умовах
У теплому вигляді таке повидло має напіврідку основу. Коли охолоне, перетворюється в густе повидло для бутербродів і домашніх пиріжків. Сливове повидло на зиму — це ідеальна начинка для пряників, тістечок і тортиків.
На завершення можна сказати, що сливове повидло в домашніх умовах готувати дуже легко. Пропонуємо вам переглянути нашу рубрику рецепти і консервація. В ній ви знайдете багато цікавих та незвичайних рецептів. До нових зустрічей!
