Як приготувати салат Цезар на Новий рік 2020 — покроковий кулінарний рецепт з фото

Приготування салату Цезар на Новий Рік: цікаві варіанти салату з креветками та грибами


Як приготувати салат Цезар на Новий рік 2020

Складові:

  • креветки
  • листя салату
  • чері
  • сир
  • яйця
  • гірчиця
  • масло оливкове
  • лимон
  • спеції

Сьогодні салат цезар вважається не менш популярним, ніж традиційний олів’є. Придумав рецепт італієць, який проживає в Америці, Цезар Кардіні. У ємність з часником він помістив листя салату, крутони і яйця в напіврідкому стані. Саме вони і стали основною для створення нового соусу-заправки.

На сьогоднішній день існує величезна безліч варіантів приготування. Пропонуємо розглянути прості і смачні рецепти з фото приготування салату цезар на Новий рік 2020.

Салат «Цезар» з креветками — покроковий рецепт з фото

Салат "Цезар" з креветками - рецепт з фото

Пропонуємо розглянути нестандартний спосіб приготування холодної закуски. Замість курки використовуються креветки, які надають страві новий і вишуканий смак.
продукти:

  • креветки — 110 г;
  • салат (листя) — 6 шт .;
  • томати черрі — 120 г;
  • сир пармезан — 80 г;
  • сіль, перець за бажанням;
  • гірчиця — 5 г;
  • яйце — 1 шт .;
  • лимон — 1 плід;
  • масло оливи — 160 мл.

Спосіб приготування:

Інгрідієнти салату з креветками «Морський цар»

Покрокове приготування простого і смачного рецепта салату цезар на Новий рік 2020 з фото.

  • Всі зазначені компоненти підготувати і виставити на робочий стіл.
  • В першу чергу рекомендується зробити салатну заправку. Гірчицю відправити в невелику миску.
  • Викласти курячий жовток.
  • Вичавити сік з ½ лимона.
  • Влити 15 мл оливкової олії. Використовуючи вінчик, збити.
  • Додати сік другої частини лимона. Перемішати до однорідного, густого стану. Соус для салату готовий.
  • Тепер приступаємо до приготування самої закуски. Салатне листя обполоснути під проточною водою. Викласти на сухий рушник, обсушити.
  • Розрізати його на кілька частин. Перемішати з готовою заправкою для салату.
  • Чері розділити на 4 частини.

Цезар із креветками - покроковий рецепт з фото

  • Пармезан дістати з упаковки, нашаткувати кубиками. Викласти в салат.
  • Креветки розморозити. На розпеченій сковороді обсмажити до золотистого відтінку. Друшляк застелити серветками, викласти на них обережно готові креветки.
  • Додати в салат.

Перед подачею на стіл посипати сухариками. Для поліпшення смаку можна полити трохи лимонним соком.

Салат Цезар з куркою — покроковий рецепт з фото

Салат цезар присутній в кожному ресторанному меню. До складу складних рецептів входить безліч недешевих компонентів, кілька видів приправ. Для дому можна зробити простий і смачний салат цезар на Новий рік 2020 по покроковому рецепу з фото.

Салат цезар з куркою фото

Продукти:

  • грудка куряча — 0,2 кг;
  • листя салату — 100 г;
  •  чері — 100 г;
  • сир твердий — 90 г;
  • хліб сухий (білий) — 50 г;.
  • часник — 3 зубчики;
  • оливкова олія — 50 мл;
  • яйце куряче — 1 шт .;
  • гірчиця — 30 г;
  • лимон — 1 шт .;
  • сіль, перець за смаком.

Покрокове приготування:

Інгрідієнти салату цезар з куркою

  • Яйце в каструлі залити крутим окропом, так щоб його повністю приховало. Прикрити, залишити на 6 хвилин варити.
  • Лимон обполоснути, розрізати на 2 частини. Видавити сік в підходящу ємність.
  • Сир дістати з упаковки, нашаткувати дрібною і тонкою соломкою, попередньо розділивши на 2 рівні частини. Викласти в глибоку миску.
  • Додати до сиру 30 мл. соку лимону, гірчицю, подрібнений зубчик часнику. Розбити яйце.
  • Використовуючи блендер, збити вміст до однорідної консистенції. Соус для салату готовий.
  • На деко викласти пекарський папір. Розігріти духовку до температури 180 градусів. Хліб нашаткувати кубиками, рівномірно розподілити по деку.
  • Залишки часнику подрібнити і з’єднати з маслом. Ретельно перемішати, скропити хліб.
  • Висушити хліб протягом 5 хвилин. Грінки виходять сухими, рум’яними.

 

 

Приготування салату цезар з куркою опис з фото

  • Грудку нарізати скибочками завтовшки 1 см. Обсмажити до готовності на розжареній олії.
  • Салат промити, порвати руками, виклавши на красиве плоске блюдо.
  • Курку нашаткувати брусочками. Із залишками сиру вчинити аналогічно. Розкласти підготовлені продукти на листя салату.
  • Чері розділити на 2 частини, додати в готову страву. Посипати сухариками.
  • На завершення готову страву потрібно полити салатною заправкою. Цезар не перемішують. Його відразу ж подають до столу в теплому вигляді.

Цезар по-швидкому, або з грибами

Цезар по-швидкому, або з грибами фото

Пропонуємо розглянути рецепт приготування швидкого і смачного салату Цезар з покроковими фото на Новий рік 2020.

Продукти:

  • куряче філе — 200 г;
  • шинка — 200 г;
  • яйця відварні — 4 шт .;
  • твердий сир — 170 г;
  •  помідор — 100 г;
  • листя салату — 120 г;
  • житні сухарі — 40 г;
  • подрібнена зелена цибуля — 40 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • консервовані печериці — 3-4 шт .;
  • гірчиця насіння — 10 г;
  • майонез — 150 г.

Інгрідієнти салату Цезар по-швидкому, або з грибами

Як приготувати:

  • На вказану кількість майонезу додати подрібнений часник. Ретельно перемішати і додати насіння гірчиці. Прикрити, прибрати в сторону для настоювання.
  • Куряче філе розрізати на тонкі пластини. Злегка відбити, посолити і поперчити. Тепер скибочки потрібно обсмажити до появи білого відтінку. Сильно засмажувати не потрібно.
  • Викласти на серветку, для того щоб зайвий жир стік.
  • Шинку нашаткувати соломкою. Викласти в миску.
  • Аналогічним чином нарізати обсмажені скибочки курки.
  • Варені яйця нарубати кубиками середнього розміру.

Приготування салату Цезар по-швидкому, або з грибами

  • Використовуючи фігурний ніж, нашаткувати сир довгими скибочками.
  • Гриби розділити на 4-6 частин. Дрібно не треба.
  • Томати нарубати скибочками.
  • Скласти всі підготовлені продукти в одну глибоку миску.
  • Все ретельно перемішати, трохи посолити.
  • Додати житні грінки, зелену цибулю і розмішати.
  • Тепер необхідно порвати листя салату руками в ємність до інгредієнтів.
  • Додати майонезно-гірчичний соус, ретельно все перемішати. Якщо заправки не вистачило, тоді додається простий майонез.

В результаті вийшов приємний, красивий салат. Прикрити тару, залишити на 10 хвилин настоюватися. Викласти в невеликі порційні салатники, прикрасити свіжою зеленню і подати до столу.

Смачний салат Цезар по-новому рецепту на Новий Рік

Цезар по-новому фото

Одна з найсмачніших страв для пікніка — це пікантна ніжна з підсмаженими смужками риба на грилі. Але в приготуванні таким способом існують важливі аспекти, як не зіпсувати цілісність ніжного рибного м’яса. Більше в нашій статті.

Пропонуємо розглянути простий і смачний рецепт з фото приготування салату Цезар на Новий рік 2020. Готовий салат виходить дуже смачним, ніжним і соковитим. Обов’язково спробуйте його приготувати рідним і близьким.

Продукти:

  • пекінська капуста — 200 г;
  • сир твердий — 150 г;
  • помідори — 1 шт .;
  • обсмажена куряча грудка — 300 г;
  •  сухарики — 70 г;
  • майонез.

Прриготування салату Цезар по-новому

Як приготувати:

  • Насамперед потрібно нарізати пекінську капусту. Бажано не дрібнити. Викласти в глибоку ємність.
  • Далі нашаткувати середніми кубиками сир. Рівномірно розподілити по капусті.
  • Помідор нарізати кубиками. За розмірами приблизно так само, як сир.
  • Нашаткований томат відправити в салатник.
  • Потім викласти підготовлену курячу грудку.
  • Все добре перемішати.
  • Салат практично готовий. Додати трохи майонезу, добре розмішати.
  • Коли все перемішано, додати сухарики. Все, закуска готова.

Готовий цезар викласти на порційну красиву тарілку. Легкий, апетитний салат готовий до вживання.

Бюджетний салат цезар — покроковий рецепт з фото

Сьогодні пропонуємо розглянути простий і смачний рецепт з покроковими фото приготування салату цезар на Новий рік 2020. Чому називається «бюджетний»? У складі замінені всі дорогі компоненти на дешевші. Приготуйте салат дома і подивіться, що в підсумку вийде.

Бюджетний салат цезар фото

Продукти:

  • оливкова олія;
  • куряча грудка — 350 г;
  • сіль кухонна за смаком;
  • прованські трави — 1 ч. л .;
  • батон — ⅓ частина;
  • салатні листя — 100 г;
  • перепелині яйця — 7-8 шт .;
  • чері — 200 г.

Для соусу:

  • оливкова олія — 50 мл;
  • сік одного лимона;
  • майонез — 5 ст. л .;
  •  гірчиця — 1 ч.л .;
  • часник — 4 зубчики;
  • сир твердий — 150 г.

Приготування:

  • Сіль відразу ж відправити в прованські трави, ретельно перемішати.
  • Сиру курячу грудку полити трохи оливковою олією і посипати травами. Всю поверхні птиці ретельно натерти отриманою сумішшю. Дати полежати курці 5-7 хвилин.

Інгрідієнти бюджетний салату цезар

  • Після обсмажити м’ясо птиці на сковороді з товстим дном. Масло наливати не потрібно, так як досить того жиру, в якому курка маринувалася. Обсмажувати курку по 4-5 хвилин з кожного боку.
  • З батона зрізати скоринки. Краще взяти вчорашній, так кубики сухариків прекрасно збережуть форму і не розваляться.
  • Білий м’якуш нарізати на кубики розміром 1 х 1 см.
  • Грінки злегка збризнути оливковою олією. Обсмажити на сухій сковороді.
  •  У глибокій ємності з’єднати продукти для соусу: гірчицю, подрібнений часник, майонез. Подрібнити блендером, додаючи потроху оливкового масла.
  •  Влити сік 1 лимона, продовжити перемішувати. Викласти в соус ½ частини нашаткованого сиру. Ретельно збити. За смаком можна додати трохи солі. Соус для салату готовий.
  •  Підготувати інші компоненти. Чері розрізати на 4 частини, а яйця — на 2.
  •  Грудці дати відпочити 10 хвилин. Тоді всі соки в ній розподіляться і вона не буде сухою. Нашаткувати її скибочками. Шматочки повинні бути не дрібними.
  •  Чисте листя салату порвати руками і викласти на гарне блюдо.
  • Зверху покласти шматочки курки.
  • Красиво розкласти яйця, потім чері.
  •  Полити все готовим соусом, щоб салат вийшов соковитим.
  • Поверх викласти сухарики.
  • Посипати залишками сиру.

Вуаля, простий і смачний салат цезар на Новий рік 2020 року, зроблений з покроковим рецептом з фото, готовий. Вийшов він у кілька разів дешевше справжнього цезаря. Тут немає пармезану, каперсів та інших екзотичних інгредієнтів. Насолоджуйтеся приємним, ніжним смаком.

Відео: Бюджетний варіант салату Цезар

Основні правила при приготуванні салату Цезар

  1. Використовувати сир тільки твердих сортів.
  2. Грінки повинні бути хрусткими, тому викладати їх в блюдо потрібно перед подачею на стіл.
  3. Курку можна відварювати в підсоленій воді або обсмажувати в спеціях.
  4.  Успіх в приготуванні салату на Новий рік гарантований, якщо правильно приготувати соус. Головне, пам’ятати, що він повинен вийти смачним і в міру пікантним.

Ще більше цікавої та корисної інформації про консервацію і рецепти ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua