Рецепт кабачкової ікри на зиму: простий рецепт приготування на зиму
Рецепт кабачкової ікри як в магазині


На перший погляд, здається, що немає нічого особливого в такій закусці, як кабачкова ікра. Але, тим не менш, вона вже багато років є улюбленою стравою багатьох. Сьогодні ікра кабачкова рецепт як в магазині виходить у більшості господинь. Крім того, знаючи цей секрет легко зробити цю приголомшливу закрутку екологічно чистою і недорогою. Способів приготування у цієї закуски існує величезна безліч, закриємо ікру з кабачків без додавання цибулі.
Інгредієнти для рецепта кабачкової ікри як в магазині:
Необхідні інгредієнти:
— Зрілі кабачки 5 кг 500 гр
— Часник три головки
— Перець чилі 2 стручка
— Паста томатна 250 грам
— Олія соняшникова 300 мл
— Оцет 70% — 1,5 столові ложки
— Проста вода півлітри
— Цукровий пісок 1,5 склянки
— Сіль дрібна 3 столові ложки
Рецепт кабачкової ікри як в магазині:
- Кабачки помити і витерти насухо, ножем нарізати середнього розміру шматочки. При використанні в приготуванні молодих кабачків, їх слід взяти по-менше близько 5 кілограм. А якщо вони, навпаки, визріли, то взяти потрібно 5,5 кілограм, оскільки після їх обробки (видалення шкірки і насіння) продукту стане менше.
- Взяти перець чилі і теж ретельно помити і за допомогою ножа вичистити все насіння.
- Потім обидва овочі прокрутити в м’ясорубці.
- Цю суміш викласти ложкою в каструлю відповідних розмірів.
- У глибокій тарілці змішати томатну пасту і воду. Додати все до нашої суміші.
- У залізну миску влити олію, додати сіль, цукор і акуратно змішати.
- Поставити посуд на газову плиту і готувати протягом півтори години на вогні середньої інтенсивності. У цей час потрібно іноді помішувати овочеву суміш.
- Очищений часник потерти на тертці з дрібними зубчиками або ж скористатися пресом.
- Коли до кінця готування залишиться 10 хвилин потрібно додати в нашу заготовку часник і оцет. Після чого все акуратно змішати, залишити йому ще покипіти протягом 10 хвилин і зняти з плити.
- Далі отриману кабачкову ікру потрібно розкласти в попередньо підготовлені банки (простерилізовані), накрити їх металевими кришками (теж простерилізованими) і закатати.
- Важливо пам’ятати, що банки повинні стоять кришками вгору, і бути добре укутаними поки повністю не охолонуть.
- Зберігати банки найкраще в холодильнику або іншому темному і нежаркому місці, наприклад, погребі чи підвалі.
Хотілося б додати те, що в даному рецепті кількість часнику і перчика чилі може бути змінена за бажанням. Якщо комусь з домочадців категорично не можна гострі продукти, то можна повністю відмовитися від використання перцю, а часнику додати зовсім небагато тільки для додання аромату.
Читайте також: Рецепт кабачкової ікри з майонезом
Отже, для любителів гострої їжі, можна додати дані інгредієнти в більшій кількості. Також на розсуд залишається додавання такої зелені, як петрушка, кріп або кінза. Знаючи це виходить, ікра кабачкова рецепт як в магазині, така ж смачна і ароматна. А найголовніше, що обходиться набагато дешевше.
Ікра кабачкова рецепт як в магазині відео:
На цьому ми будемо прощатися сподіваємося рецепт кабачкової ікри на зиму Вам зрозумілий і Ви зможете з легкістю впоратися з цим, а взимку будете із задоволенням відкривати баночку смачної ікри взимку. До нових зустрічей наші шановні читачі, сподіваємося наша стаття «Рецепт кабачкової ікри на зиму» була корисна Вам. З вами був ваш улюблений сайт Сільське господарство та садівництво.