Рецепт паски великодньої з фото — як приготувати смачну паску в домашніх умовах
Пасхальний куліч рецепт приготування


Паска — сама традиційна Пасхальна випічка. Готувати її треба тільки в хорошому настрої, тоді вона вийде бездоганною!
Опис приготування паски на великдень:
Перед вами — класичний рецепт приготування паски на великдень (куліч пасхальний). Із зазначених інгредієнтів приготуйте заварне тісто і опару. Змішайте тісто з опарою, додайте жовтки, топлене масло, збиті з цукром білки, олію та сіль.
Читайте також: Рецепт паски з родзинками на Великдень
Засипте борошно і замісіть тісто. Залиште тісто на кілька годин в теплому місці, щоб воно піднялося. В кінці додайте цедру, ванілін і родзинки. Випікайте паску в духовці, після чого покрийте глазур’ю (білок збитий з 0,5 склянки цукру) і присипкою.
Інгредієнти для приготування великодньої паски:
Кількість порцій: 10
Як приготувати куліч пасхальний
Приготуємо заварне тісто. Молоко і вершкове масло поміщаємо в каструлю і кип’ятимо, вводимо 3 склянки борошна, перемішуємо. Потім масу остуджуємо.
Приготуємо опару. Дріжджі змішайте з 0,5 л. молока і 1 ст.л. цукру. Дайте опарі підійти.
Змішуємо заварне тісто з опарою, додаємо 9 жовтків і топлене масло, а також рослинне масло, сіль і збиті з цукром білки. Засипаємо борошно, замішуємо м’яке тісто, яке залишаємо в теплому місці на кілька годин (щоб підійшло в 2-3 рази).
Через годину додаємо в тісто всю цедру, ванілін і родзинки.
Розкладаємо тісто по формам. Наповнивши їх наполовину, даємо піднятися. Маленькі паски випікаємо 30 хвилин, а великі — 40 хвилин, температура 180 градусів.
Гарячу паску покриваємо глазур’ю і прикрашаємо присипкою.
Відео: Рецепт паски великодньої від Алли Ковальчук
Рецепт приготування паски з фото допоможе Вам швидко дізнатися, як готується смачна домашня паска. У Вас обов’язково все вийде. На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.