Рецепт приготування лечо з морквою і часником на зиму з фото та описом

Лечо з перцю: прості рецепти приготування з морквою і часником на зиму


Рецепт лечо з морквою і часником

 

Рецепт приготування лечо з морквою і часником на зиму з фото та описом

 

В наші дні лечо набуло такої популярності, що його готують практично в будь-якому куточку світу. Однак багато господинь мають на увазі під цим словом заготовку в банці, інші ж — зовсім інше блюдо. Сьогодні ми розповімо вам рецепт лечо з морквою і часником, дуже вдалий і неодноразово перевірений. З популярними стравами завжди відбувається одне й те саме: їх рецептури все змінюють і змінюють, буквально до невпізнання. Один з найяскравіших зразків цього явища — овочеве лечо.

Зараз ця угорська страва має набагато багатший склад, ніж він був у первісному рецепті. Але від цього смак і зовнішній вигляд тільки виграє. До речі, нашого основного інгредієнта — моркви, якраз в оригінальному рецепті і немає. Загалом, лечо з морквою і часником можна приготувати на будь-який смак. Воно може бути густим або рідким, в міру солодким, пряним або гострим, виключно овочевим або ж з м’ясними складовими. Який би рецепт приготування ви не вибрали, страва вийде неймовірно соковитою, апетитною і з відмінним смаком. Це яскраве блюдо може бути прекрасним нагадуванням про сонячне літо.

Лечо з болгарського перцю готують по-різному солодким або гострим, більш густим або більш рідким. У лечо додають моркву, цибулю або часник. Болгарське лечо включає тільки помідори і солодкий перець. У цій статті ви прочитаєте рецепт смачного лечо з перцю та помідорів. Цей рецепт найбільш простий.

Пряне лечо з морквою і часником — покроковий рецепт приготування

Необхідні продукти:

  • морква — 2 шт.
  • помідори — 1000 г
  • часник — 100 г
  • перець чилі — 1 стручок
  • перець солодкий — 0,5 кг
  • гвоздика — 5 бутонів
  • сіль і цукор — по 1 стол. ложці
  • перець чорний — 5 горошок
  • оцет — 70 мл

Пряне лечо з морквою і часником - фото

 

 

Подрібнені блендером помідори доводимо до кипіння, після цього варимо близько 30 хвилин на слабкому вогні. Нарізаємо соломкою моркву і перець, робимо це довільно, але пам’ятаємо, що красива нарізка овочів помітно позначиться на зовнішньому вигляді готового лечо. Так що, намагаємося подрібнювати овочі в одному стилі. До помідорів кидаємо всі овочі, сіль, цукор і спеції, проварюємо протягом 15 хвилин після закипання. Потім додаємо подрібнений часничок і чилі, їх варити не варто більше 5 хвилин, оскільки вони втратять свою пекучість і чарівний аромат. На цьому ж етапі вливаємо і оцет. Не охолоджуючи, лечо розкладаємо по заздалегідь стерилізованих банках.

Лечо з морквою, часником та зеленню

Дана рецептура називається «По-Казанські» та виходить особливо ароматним і апетитним. Крім того, можна приготувати в мультиварці.

Інгредієнти:

  • морква — 1 велика
  • помідори — 700 г
  • часник — 2 головки
  • перець солодкий — 800 г
  • кріп — 3 гілочки
  • петрушка — 3 гілочки
  • базилік — 2 гілочки
  • рослинне масло — 50 мл
  • чилі — 1 шт.
  • цукор — 40 г
  • оцет — 2 ст. ложки
  • сіль — 1 ст. ложка

Лечо з морквою, часником і зеленню - фото.

Для вдалої консервації необхідно вибрати хороші овочі: стиглі, насиченого кольору, свіжі без помітних вад. Перець нарізаємо кільцями середньої товщини, помідори — великими шматочками, моркву — кружальцями. За допомогою потужного комбайна подрібнюємо помідори разом з морквою, виливаємо отриману масу в чашу мультиварки з маслом, додаємо рубану зелень кропу, петрушки і базиліка, подрібнений чилі і часник. Зверху викладаємо солодкий перець і обережно все перемішуємо. На режимі «тління» готуємо 30 хвилин, після чого вливаємо оцет, цукор і сіль, продовжуємо готувати ще протягом 15 хвилин. Моментально розливаємо по добре промитих і стерилізованих банках, закриваємо кришками і закупорюємо, охолоджуємо догори дном.

Лечо з морквою, гострими ковбасками та часником

В Угорщині досить часто подають вище вказане блюдо в якості основного, тому крім овочів і спецій в ньому присутнє і м’ясо, в даному випадку — гостренькі мисливські ковбаски.

Компоненти:

  • ковбаски — 3 шт.
  • перець болгарський — 5 шт.
  • морквина — 2 шт.
  • помідори — 4 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • масло рослинне — 3 ст. ложки
  • паприка — 1 ч. ложка
  • сіль, цукор і перець — за смаком
  • часник — 4 зубчики

Лечо з морквою, гострими ковбасками і часником на зиму

Шаткуємо півкільцями цибулю, перець і моркву нарізаємо соломкою. У добре розігрітій олії обсмажуємо цибульку, потім додаємо перець з морквою, тушкуємо протягом 15 хвилин. Після закінчення цього часу додаємо помідори, за бажанням — пюре з томатів. Приправляємо лечо паприкою, сіллю, перцем і цукром (кількість яких варіюємо на свій смак).

Через 10 хвилин додаємо родзинку цієї страви — шматочки ковбасок і подрібнений часник, тушкуємо все разом 10 хвилин.

Рецепт лечо з морквою і часником — це настільки вдале поєднання смаків, що байдужим не зможе залишити нікого.

Відео: Як приготувати смачне лечо з морквою і часником на зиму

Ще більше цікавих рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.