Рецепт приготування лечо з морквою і часником на зиму з фото та описом
Лечо з перцю: прості рецепти приготування з морквою і часником на зиму
В наші дні лечо набуло такої популярності, що його готують практично в будь-якому куточку світу. Однак багато господинь мають на увазі під цим словом заготовку в банці, інші ж — зовсім інше блюдо. Сьогодні ми розповімо вам рецепт лечо з морквою і часником, дуже вдалий і неодноразово перевірений. З популярними стравами завжди відбувається одне й те саме: їх рецептури все змінюють і змінюють, буквально до невпізнання. Один з найяскравіших зразків цього явища — овочеве лечо.
Зараз ця угорська страва має набагато багатший склад, ніж він був у первісному рецепті. Але від цього смак і зовнішній вигляд тільки виграє. До речі, нашого основного інгредієнта — моркви, якраз в оригінальному рецепті і немає. Загалом, лечо з морквою і часником можна приготувати на будь-який смак. Воно може бути густим або рідким, в міру солодким, пряним або гострим, виключно овочевим або ж з м’ясними складовими. Який би рецепт приготування ви не вибрали, страва вийде неймовірно соковитою, апетитною і з відмінним смаком. Це яскраве блюдо може бути прекрасним нагадуванням про сонячне літо.
Лечо з болгарського перцю готують по-різному солодким або гострим, більш густим або більш рідким. У лечо додають моркву, цибулю або часник. Болгарське лечо включає тільки помідори і солодкий перець. У цій статті ви прочитаєте рецепт смачного лечо з перцю та помідорів. Цей рецепт найбільш простий.
Пряне лечо з морквою і часником — покроковий рецепт приготування
Необхідні продукти:
- морква — 2 шт.
- помідори — 1000 г
- часник — 100 г
- перець чилі — 1 стручок
- перець солодкий — 0,5 кг
- гвоздика — 5 бутонів
- сіль і цукор — по 1 стол. ложці
- перець чорний — 5 горошок
- оцет — 70 мл
Подрібнені блендером помідори доводимо до кипіння, після цього варимо близько 30 хвилин на слабкому вогні. Нарізаємо соломкою моркву і перець, робимо це довільно, але пам’ятаємо, що красива нарізка овочів помітно позначиться на зовнішньому вигляді готового лечо. Так що, намагаємося подрібнювати овочі в одному стилі. До помідорів кидаємо всі овочі, сіль, цукор і спеції, проварюємо протягом 15 хвилин після закипання. Потім додаємо подрібнений часничок і чилі, їх варити не варто більше 5 хвилин, оскільки вони втратять свою пекучість і чарівний аромат. На цьому ж етапі вливаємо і оцет. Не охолоджуючи, лечо розкладаємо по заздалегідь стерилізованих банках.
Лечо з морквою, часником та зеленню
Дана рецептура називається «По-Казанські» та виходить особливо ароматним і апетитним. Крім того, можна приготувати в мультиварці.
Інгредієнти:
- морква — 1 велика
- помідори — 700 г
- часник — 2 головки
- перець солодкий — 800 г
- кріп — 3 гілочки
- петрушка — 3 гілочки
- базилік — 2 гілочки
- рослинне масло — 50 мл
- чилі — 1 шт.
- цукор — 40 г
- оцет — 2 ст. ложки
- сіль — 1 ст. ложка
Для вдалої консервації необхідно вибрати хороші овочі: стиглі, насиченого кольору, свіжі без помітних вад. Перець нарізаємо кільцями середньої товщини, помідори — великими шматочками, моркву — кружальцями. За допомогою потужного комбайна подрібнюємо помідори разом з морквою, виливаємо отриману масу в чашу мультиварки з маслом, додаємо рубану зелень кропу, петрушки і базиліка, подрібнений чилі і часник. Зверху викладаємо солодкий перець і обережно все перемішуємо. На режимі «тління» готуємо 30 хвилин, після чого вливаємо оцет, цукор і сіль, продовжуємо готувати ще протягом 15 хвилин. Моментально розливаємо по добре промитих і стерилізованих банках, закриваємо кришками і закупорюємо, охолоджуємо догори дном.
Лечо з морквою, гострими ковбасками та часником
В Угорщині досить часто подають вище вказане блюдо в якості основного, тому крім овочів і спецій в ньому присутнє і м’ясо, в даному випадку — гостренькі мисливські ковбаски.
Компоненти:
- ковбаски — 3 шт.
- перець болгарський — 5 шт.
- морквина — 2 шт.
- помідори — 4 шт.
- цибуля — 1 шт.
- масло рослинне — 3 ст. ложки
- паприка — 1 ч. ложка
- сіль, цукор і перець — за смаком
- часник — 4 зубчики
Шаткуємо півкільцями цибулю, перець і моркву нарізаємо соломкою. У добре розігрітій олії обсмажуємо цибульку, потім додаємо перець з морквою, тушкуємо протягом 15 хвилин. Після закінчення цього часу додаємо помідори, за бажанням — пюре з томатів. Приправляємо лечо паприкою, сіллю, перцем і цукром (кількість яких варіюємо на свій смак).
Через 10 хвилин додаємо родзинку цієї страви — шматочки ковбасок і подрібнений часник, тушкуємо все разом 10 хвилин.
Рецепт лечо з морквою і часником — це настільки вдале поєднання смаків, що байдужим не зможе залишити нікого.
Відео: Як приготувати смачне лечо з морквою і часником на зиму
Ще більше цікавих рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.