Рецепт варення з вишень: як правильно варити вишневе варення
Як зробити варення з вишень покроковий рецепт
Багато домогосподарок готують варення з вишень, оскільки воно є ніжним, солодким, ароматним. Воно дозволяє в зимовий час зануритися в спогади про літнє тепле, сонце. До того ж воно має широке застосування і може бути, як самостійна страва, так і доповнення до смачних млинців, булочок, штруделів і святкового пирога.
Радимо спробувати приготувати до зимового часу подібний вид консервації, оскільки супер вкусне варення з вишень не займає багато часу і робиться досить просто. І так, ознайомимося з простим рецептом варення з вишень.
Варення з вишні без кісточок на зиму
Необхідні інгредієнти:
- цукор 500 гр
- вишня 1 кг
Як зробити варення з вишень покроковий рецепт:
Зібрану або куплену вишню слід ретельно перебрати, позбутися від зіпсованої, прим’ятої і гнилої. Також потрібно видалити хвостики у плодів і висипати їх у друшляк. Гарненько промийте вишню в холодній воді і залиште на недовгий час для подальшого стікання зайвої води.
Потім акуратно позбудьтеся від кісточки, при цьому не потрібно сильно натискати, щоб з вишні не вийшов весь сік, і вона не втратила форму.
Підготовлену вишню висипте у відро або емальовий таз, в якому будите варити варення і висипте необхідну кількість цукру.
Після того, як цукровий пісок засипаний у вишню, посуд слід поставити в темне і прохолодне місце на 5 годин для того, щоб плоди виділили сік.
Коли необхідна кількість часу пройшла, і сік виділився, посуд потрібно поставити на газову плиту на повільний вогонь і почекати закипання. У цей час обов’язково потрібно стежити за тим, щоб піна яка з’являється була видалена і вишні постійно помішувати, щоб уникнути пригорання ягід.
Коли після закипання пройшло точно п’ять хвилин, варення з вогню знімається.
Тепер займемося підготовкою склянних банок для подальшої закрутки. Їх потрібно ретельно помити з використанням звичайної соди або господарського мила і простерилізувати протягом п’яти хвилин.
Коли банки готові, в них заливається кипляче варення. Попередньо кип’ятяться залізні кришки і потім банки закатуються.
Готові банки з вишневим варенням потрібно перевернути догори дном і залишити в такому положенні поки вони остаточно не охолонуть, накривати або вкутувати ковдрою їх не потрібно.
Коли все охолоне банки потрібно обережно перенести в комору або будь-яке інше мало освітлене і прохолодне місце для подальшого зберігання. Термін зберігання такої банки не повинен перевищувати трьох років.
Основні рекомендації, щоб рецепт варення з вишень вийшов надзвичайно смачним.
У першу чергу потрібно вибирати тільки стиглу і темного кольору ягоду. Якщо вони будуть червоними і недозрілими, то смак варення буде зіпсований. Крім того, кісточки не обов’язково видаляти, можна їх залишити, тоді варення не втратить своєї принадності.
Тільки треба враховувати, що термін зберігання такого варення зменшується і становить трохи більше одного року. Але воно напевно буде з’їдено набагато швидше, тому що володіє неймовірними смаковими якостями. Також варення з кісточками в кінці приготування укутують в теплу ковдру і залишають накритим мінімум на один день, а краще більше.
Відео: Рецепт приготування смачного варення з вишень
На цьому все сподіваємося, що з нашим рецептом варення з вишень без кісточки Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.