Рецепти лечо з червоного болгарського перцю на зиму: просто і смачно

Як приготувати лечо з болгарського перцю на зиму


Рецепти лечо з червоного перцю: просто і смачно

 

Рецепти лечо з червоного болгарського перцю на зиму: просто і смачно

 

Солодкий, соковитий, апетитний болгарський перчик є частим гостем на нашому столі. Його вітамінний склад і особливий пікантний смак не може не порадувати і залишити байдужим. Влітку і восени він радує своїм достатком, проте необов’язково чекати наступного сезону, щоб знову покуштувати улюблений овоч. Винахідливі кулінари давно придумали спосіб, як заготовити перець так, щоб взимку була можливість покуштувати хоч частинку яскравого літнього смаку. Цим блюдом є таке улюблене всіма лечо, традиційний представник угорської кухні.

За правилами у нього повинен обов’язково входити червоний перець, інші ж інгредієнти можуть варіюватися. Незважаючи на досить скромний склад, вмілі кухарі примудряються створити з простих овочів справжній шедевр. Лечо з перцю ідеально підходить до макаронів і каші, робить такі прості і звичні страви яскравими і оригінальними. Рецепт лечо з червоного перцю не має строгих правил, в кожній області і кожної сім’ї готують його по-своєму, проте воно все одно не втрачає свого характерного колориту і унікальності.

Як приготувати смачне лечо з болгарського перцю на зиму

Якщо ви ще не робили таку дивовижну заготовку, то вам просто необхідно взяти на замітку запропоновані рецепти. Баночка лечо не раз виручить вас, коли несподівано нагрянуть гості або голодний чоловік раніше повернеться з роботи. Готуйте з задоволенням, насолоджуйтеся не тільки результатом, але і самим процесом приготування, який може бути досить цікавим і захоплюючим.

Болгарський перець часто використовується в якості додаткового компонента для приготування страв. Його нерідко кладуть в різні консерви, фарширують. Він може бути як одним з основних інгредієнтів, так і супутнім. А ще чудово підходить для маринування. Чи стане відмінним гарніром до м’яса, картоплі, круп. У нашій статті ми розповімо, як приготувати перець з рисом на зиму різними способами, використовуючи овочевий і навіть м’ясний фарш. На відео — демонстрація приготування.

Пряне лечо з червоного перцю

Інгредієнти:

  • помідори — 2 кг
  • перець червоний болгарський — 1,5 кг
  • часник — 200 г
  • морква — 2 шт.
  • перець духмяний — 10 горошин
  • перець чилі — 1-2 шт.
  • гвоздика — 5 шт.
  • цукор і сіль — по 1,5 стіл. ложки
  • коріандр — 1 ч. ложка

 

 

Пряне лечо з червоного перцю - фото.

Знімаємо з помідор шкуру і перекручуємо їх на м’ясорубці, за бажанням — використовуємо блендер. Натираємо на тертці моркву, ріжемо соломкою основний інгредієнт — перець, його залишаємо на потім. Всі (крім перцю) змішуємо з цукром, сіллю і прянощами, а також дрібно порізаним чилі, доводимо до кипіння і проварюємо 20 хвилин, потім додаємо перець, варимо після закипання 15 хвилин, потім — подрібнений часник і проварюємо ще хвилину. Потім розкладаємо по стерилізованим банкам, стерилізуємо і закочує.

Лечо з перцю в італійському стилі

Необхідні продукти:

  • перець червоний солодкий — 5 шт.
  • консервовані томати — 400 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • орегано — 0,5 ч. ложки
  • оливкова олія — 2 ст. ложки
  • базилік — 1 чайн. ложка
  • перець, цукор і сіль — за смаком

Лечо з перцю в італійському стилі - рецепт на зиму

Перець нарізаємо кубиками середнього розміру, злегка підсмажуємо на олії подрібнену невелику цибулину. Додаємо до неї перець і порізані консервовані томати, добре перемішуємо. Тушкуємо під кришкою протягом 30 хвилин після закипання до того моменту, коли перці стануть м’якими, але не втратять своєї форми. Приправляємо лечо орегано і базиліком, які додадуть йому італійських ноток і доводимо до смаку за допомогою цукру, солі і перцю. Через хвилину знімаємо з вогню і насолоджуємося смаком.

Лечо з червоним перцем і баклажанами

Цей вельми оригінальний рецепт по заслугах оцінять ті, кому набридли традиційні поєднання. Так що, якщо ви перебуваєте в пошуках нових смаків, то цей рецепт буде вам до душі.

Інгредієнти:

  • перець солодкий — 1 кг
  • баклажани — 1 кг
  • сік томатний — 2 л
  • оцет — 100 мл
  • сіль — 1 стол. ложка
  • цибуля — 1 кг
  • паприка — 5 г
  • чилі — 3 щіпки

Лечо з червоним перцем і баклажанами

Подрібнюємо кубиками баклажани, цибулю і перець, все перемішуємо, заливаємо томатним соком і ставимо на вогонь. Варимо лечо 20 хвилин після закипання, додаємо сіль, чилі і паприку, а також вливаємо оцет, через 2 хвилини вимикаємо. Останній етап — розкласти лечо по стерилізованих банках і закатати.

Лечо з червоного перцю з кабачками

Компоненти:

  • перець болгарський червоний — 2 кг
  • кабачки — 1,5 кг
  • петрушка — 2 пучка
  • морква — 1 кг
  • помідори — 2 кг
  • оцет — 100 мл
  • рослинне масло — 50 мл
  • сіль -2-3 ст. ложки
  • коріандр — 1 ч. ложка
  • цукор — 50 г або більше

Лечо з червоного перцю з кабачками - покроковий рецепт приготування

Тонкою соломкою ріжемо моркву і перець, через м’ясорубку пропускаємо помідори, кабачки ріжемо кубиками. Всі інгредієнти за винятком петрушки ставимо на вогонь, варимо протягом півгодини, після закипання через 5 хвилин приправляємо лечо коріандром, цукром і сіллю. Вливаємо оцет і олію, через хвилину знімаємо з вогню і закручуємо по стерилізованих ємностях.

Рецепт лечо з червоного перцю, ароматної закуски і відмінного гарніру до м’яса, повинен бути в кулінарній книзі кожної господині. З його допомогою ви вигідно різноманітите своє меню і внесете в своє життя яскравих фарб.

Відео: Смачне лечо з червоного перцю та помідорів

Ще більше цікавих та смачних рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.