Прості рецепти приготування маринованих серушок на замітку початківцям кулінарам

Мариновані серушки: покрокові рецепти приготування на зиму з морквою і цибулею


Рецепти приготування маринованих серушок

 

Прості рецепти приготування маринованих серушок на замітку початківцям кулінарам

 

У всі часи консервовані гриби вважалися відмінною закускою для святкового столу. Щоб не порушувати добрі традиції, розглянемо рецепти приготування маринованих серушок в домашніх умовах. Ці симпатичні гриби відрізняються щільним плодовим тілом. Вони не кришаться від легкого дотику, а також мають оригінальний смак.

Серушка відносяться до сімейства Сироїжкові і вважаються умовно-їстівними грибами. Перед вживанням вони вимагають особливої термічної обробки. Дізнаємося, як правильно підготувати продукт до засолювання. А також познайомимося з простими рецептами приготування маринованих серушок, якими поділилися досвідчені кулінари.

Мариновані маслюки полюбилися людям за унікальний смак. Часто гриби також піддають смаженню і варінню, але закатані в банки вони особливо смачні. Маслюки в маринаді можуть виступати в якості одиночної закуски або складових салату. Більше читайте в нашій статті.

Підготовка грибів серушок до маринування на зиму

Насамперед серушки ретельно перебирають. Гнилі і пошкоджені хробаками екземпляри відкладають в сторону. Для маринування підходять мініатюрні екземпляри. Гриби середніх і великих розмірів можна порізати шматочками, але тоді блюдо виглядає не дуже ефектно. Далі з капелюшків і ніжок старанно видаляють сміття.

Підготовка грибів серушок до маринування - фото

Чисті гриби замочують у воді на 30 хвилин. Потім кожну серушку додатково промивають під краном. Особливу увагу звертають на нижню сторону капелюшки. Там завжди збирається дрібне сміття. Деякі кулінари повністю видаляють пластинчастий шар.

Якщо під пластинами виявляються червоточини, такі гриби не можна використовувати в їжу. Вимиті серушки складають в миску. Заливають солоною водою і витримують 90 хвилин. За цей час йде гіркота, притаманна грибам сімейства Сироїжкові. Перед термічною обробкою воду зливають.

Як правильно підготувати гриби серушки до маринування.

Гриби ретельно промивають під краном і знову замочують на 60 хвилин. Загалом, продукт залишається в рідині приблизно 5 годин.

Як маринувати гриби серушки в домашніх умовах

Рецепти приготування маринованих серушок на домашній кухні

Існує чимало секретів створення відмінної закуски на зиму з грибів. Кожна господиня вносить свою родзинку в рецепт. Однак потрібно дотримуватися основних принципів приготування, адже гриби вважаються небезпечним продуктом.

Приготування маринованих серушок

 

 

Перш за все, важливо знати, скільки варити серушки, щоб нейтралізувати токсини. Досвідчені кулінари рекомендують кип’ятити продукт не менше 25 хвилин в просторій каструлі. Потім гриби відкидають на друшляк і ретельно промивають під краном. Відвар не можна використовувати для приготування інших страв, так як він містить отруйні речовини.

Оскільки гриби виробляють велику кількість рідини при варінні, в ємність наливають лише третю частину води.

Коли продукт пройшов якісну термічну обробку, приступають до приготування відмінної закуски на зиму. Кулінари пропонують холодний і гарячий способи маринування серушок. Тому важливо знати, як правильно солити гриби, щоб вони не втратили свою пружність.

Як замаринувати серушки фото.

При холодному варіанті попередньо готують солоний маринад, в якому кип’ятять серушки. Завдяки цьому зберігається природний смак і аромат продукту.

Розсіл роблять з простих компонентів:

  • сіль;
  • вода;
  • оцет;
  • перець;
  • лавр;
  • гвоздика;
  • кориця.

Воду розводять з кухонною сіллю. Додають спеції. Доводять до кипіння і викладають в ємність гриби, які попередньо проварені. Варять 10 хвилин, а потім вливають оцет. Готовий продукт розкладають в скляні банки. Закривають металевими кришками. Деякі кулінари пропонують додати в банки з грибами трохи кип’яченого рослинного масла. Завдяки цьому під кришкою утворюється захисна плівка.

При варінні серушок з’являється багато піни, яку слід постійно знімати. В результаті розсіл вийде кристально чистим і прозорим.

Рецепти приготування маринованих серушек

При гарячому способі засолювання серушок використовують інший підхід. Попередньо зварені гриби поміщають в каструлю. Додають сіль і улюблені спеції. Доводять до кипіння, після чого варять 50 хвилин на помірному вогні. Продукт постійно помішують і знімають піну. За 5 хвилин до готовності вливають оцет. Далі гриби щільно укладають в банки. Заливають маринадом і закупорюють кришками. Банки перевертають догори дном, щоб запобігти потраплянню повітря. Розглянемо покроково, як маринують гриби серушки, досвідчені кулінари. Для прикладу візьмемо кілька рецептів.

Традиційний підхід до приготування закуски на зиму

Класичний рецепт маринованих серушок на зиму

Хоча кожна господиня має право зробити блюдо по-своєму, їй доводиться дотримуватися встановлених доз і набору компонентів.

Традиційний варіант включає інгредієнти:

  • вода (300 мл);
  • сіль (1 столова ложка);
  • лавр (1 аркуш);
  • чорний перець горошок (4 штуки);
  • насіння кропу (щіпка);
  • оцет (0,5 чайної ложки);
  • рослинне масло (2 столові ложки).

В даному рецепті добре показано, як солити серушки, щоб отримати відмінну закуску. Процес починають з підготовки грибів, який включає чистку, сортування, замочування і насамперед варіння. Далі гриби складають в емальовану каструлю. Заливають водою, додають приправи, сіль. Доводять до кипіння, після чого зменшують вогонь і варять 45 хвилин. За 5-7 хвилин до готовності вливають оцет.

Інгредієнти для закуски з грибів на зиму

Продукт щільно розкладають в простерилізовані банки. Зверху поливають прокип’яченою рослинною олією. Накривають металевими або капроновими кришками. Укутують теплим покривалом. Через 24 години закуска готова. Зберігають продукт в підвалі при температурі не вище 5 C.

Серушки з морквою і цибулею — покроковий рецепт на зиму

Серушки з морквою і цибулею

Щоб урізноманітнити закуску, кулінари рекомендують поєднувати гриби з овочами.

У згоді з рецептом знадобляться компоненти:

  • відварні серушки (1 кг);
  • ріпчаста цибуля (2 штуки середнього розміру);
  • морквина;
  • вода (350 г);
  • цукровий пісок (столова ложка);
  • перець горошком (4 штуки);
  • гвоздика (2 головки);
  • оцет (2 столові ложки);
  • сіль (50 г);
  • лавровий лист (1 штука).

Інгредієнти для серушок з морквою та цибулею

Ріпчасту цибулю нарізають півкільцями. Морквину труть або шаткують дрібними кубиками. У воду кладуть приправи, сіль і цукровий пісок. Ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Викладають моркву і варять до готовності.

Рецепт маринованих грибів серушек з цибулею та морквою

Далі в овочеву масу кладуть цибулю і серушки. Кип’ятять на слабкому вогні близько 25 хвилин, періодично знімаючи піну. Вливають оцет і варять ще 3 хвилини, обережно помішуючи маринад. Готовий продукт розкладають в скляні банки. Закупорюють і вкривають махровим рушником, уклавши кришками вниз.

Смачні гриби серушки з овочами

Розглянувши рецепти приготування маринованих серушок, приходимо до висновку, що продукт зможе приготувати навіть недосвідчений кулінар. Головне правильно замочити, посолити і попередньо відварити гриби. Кількість інгредієнтів обумовлено в рецептах, а спеції додають за смаком.

Перед подачею до столу обов’язково перевіряють прозорість маринаду. А також, чи не здулася металева кришка. Якщо такі явища присутні, продукт вживати не можна. У банках можуть бути мікроби ботулізму, які небезпечні для здоров’я.

Відео: Рецепти приготування маринованих серушок

Ще більше цікавих та смачних рецептів ви можете знайти на нашому сайті xpert.com.ua.