Найкращі рецепти салатів на Різдво
Cалати на різдво найкращі кулінарні рецепти з фото


Залишилися лічені дні до Різдва, і всі господині стурбовані питанням: Що приготувати на Різдво? Щоб Вам було легше впоратися з цим непростим завданням, ми зробили невелику добірку різдвяних страв.
Різдво Христове відзначається в більшості країн 25 грудня, проте деякі православні церкви, включаючи РПЦ, а також греко-католики, святкують його 7 січня. Різдву передує Святвечір, під час якого сім’ї традиційно збираються на урочисту трапезу. Набір страв, які готуються на Різдво, в різних країнах істотно відрізняється.
Салат на Різдво з крабовими паличками і кукурудзою
Супер смачний і швидкий салат з крабових паличок з кукурудзою. Улюблений святковий салат з крабовими паличками.
Інградієнти для приготування Різдвяного салату:
- крабові палички, 200 грам
- яйце, 3 штук
- кукурудза, 280 грам
- майонез, 2,5 ст. л.
Дивіться відео-рецепт приготування салату на Різдво з крабових паличок
Різдвяний салат з печінки свинячої, рецепт з фото
Готуємо смачне святкове блюдо — Різдвяний салат з печінки свинячої. Рецепт з фото печінкового салату представлений в даній статті. Салат з печінки свинячої не тільки смачний, але ще і апетитно виглядає, має чудовий густий і м’який аромат, а також дуже корисний для організму.
Важливість такого продукту, як свиняча печінка, незаперечна. По-перше, звучить дивно, але свиняча печінка низькокалорійна, всього 130 ккал на 100 г. У ній містяться вітаміни Е, К, А, групи В, а також амінокислоти та мінеральні речовини. Обов’язково включайте свинячу печінку в раціон, якщо у Вас анемія, атеросклероз або якщо Ви чекаєте дитину.
Салат з печінки свинячої можна доповнювати різними продуктами на ваш смак: грибами, морською капустою, горошком, квасолею, картоплею, яйцями, солоними або свіжими огірками. Печінка поєднується практично з усіма звичними в салатах інгредієнтами, так що буде смачно.
Щоб печінка не гірчила і вийшла ніжною, перед цим її вимочують в молоці близько двох годин. Якщо Ви вирішили печінку посмажити, то соліть її в кінці, щоб вона не перетворилася в підошву. Цибулю для салату краще смажити на вершковому маслі, так він буде смачніше і ароматніше.
Інгредієнти для Різдвяного салату:
- печінка, 300 г
- морква, 2-3 шт.
- цибулина, 2 шт.
- сіль за смаком
- майонез, за смаком
- чорний перець, за смаком
- рослинне масло, для обсмажування
Як приготувати салат з печінки свинячої
Промиту, очищену від плівок і змочену в молоці (або хоча б в воді) печінку нарізаємо на шматочки сантиметрів по 5 в довжину і обсмажуємо на рослинному маслі по 3-5 хвилин з кожного боку. Печінка повинна зарум’яниться зовні і залишитися ніжною всередині. Сік, що випливає при натисканні на печінку, повинен стати прозорим. Тонкими півкільцями нарізаємо цибулю, обсмажуємо її до м’якості.
Читайте також: Салати на Різдво — рецепти приготування
Остигнувшу печінку нарізаємо соломкою. Моркву можна взяти корейську, можна натерти або нашаткувати сиру. За бажанням беремо для салату з печінки свинячої пару нарізаних соломкою солоних огірків або півбанки зеленого горошку, або таку ж кількість маринованих грибів. Всі продукти змішуємо, заправляємо майонезом. Солимо і перчимо на свій смак.
Замість обсмажування можна печінку відварити: кип’ятити хвилин 40 на повільному вогні під кришкою, посолити воду і додавши спеції за смаком.
Відео: Як приготувати смачний салат з печінки до Різдвяного столу
Салат на Різдво Олів’є з куркою
Фірмовий рецепт салату Олів’є. Без салату Олів’є не обходиться жодне свято. Готуємо Олів’є з соковитою курячою грудкою.
Інградієнти для приготування салату на Різдво:
- куряче філе, 1 штука
- картопля, 3 штуки
- морква, 1 штука
- яйце, 2 штуки
- солоні огірки, 100 грам
- горох, 100 грам
- цибулина, 0,5 штук
- рослинне масло, 40 грам
- майонез, 3 ст. л.
- сіль за смаком
- спеції, за смаком
Спосіб приготування Різдвяного олів’є:
Салат з м’ясом «Чарівність»
Цей салат зі свининою дійсно чарівний: готується швидко з мінімуму продуктів, але має дуже яскравий, приємний і смак, що запам’ятовується!
Можна використовувати для цього салату не тільки свинину, як запропоновано в рецепті, але і яловичину, індичку або курку — на ваш вибір.
Інгредієнти для приготування Різдвяного салату:
- свинина, 600 г.
- цибулина, 250 г.
- морква, 250 г.
- рослинна олія
- майонез
- перець
- сіль
Як приготувати салат з м’ясом «Чарівність»
Опустіть м’ясо в каструлю з киплячою водою, довести до кипіння, підсолити і до готовності проварити, потім остудити і дрібним кубиком нарізати (час варіння м’яса — в залежності від обраного виду, також, щоб воно швидше зварилася, його можна нарізати). Очистити цибулю і моркву, нашаткувати цибулю півкільцями, моркву потерти на крупній тертці. У сковороді розігріти трохи рослинного масла, викласти цибулю з морквою і обсмажити, помішуючи, до м’якості і легкого зарум’янювання, близько 10хв. Остудити обсмажені овочі. Перемішати м’ясо з цибулею і морквою, додати майонез, поперчити, підсолити — якщо потрібно.
Подавати салат з м’ясом «Чарівність» до столу відразу після приготування або давши трохи настоятися.
На цьому все сподіваємося, що нашими рецептами смачних салатів до різдвяних свят Ви впоралися. Залишайтеся з нашим сайтом «Сільське господарство і садівництво» і у Вас усе буде смачно та корисно.