Новорічні рецепти 2021 — найкращі страви на Новий рік білого металевого Бика
Рецепти на Новий рік 2021 - вишукано, смачно, легко і просто


У новорічні свята прийнято накривати шикарний стіл. У 2021 році настає рік білого металевого Бика. У новорічну ніч стіл повинен бути багатий достатком смачних страв. У цій статі ви знайдете смачні рецепти на Новий рік 2021. Серед них є закуски, гаряче і салати.
Новорічні закуски 2021: покрокові рецепти з фото
До приготування новорічних закусок потрібно підійти дуже відповідально.
Як приготувати французькі млинці (French crepes) на Новий рік 2021
Нам знадобиться:
- Яйця — 4 шт
- Цукор — 3 -4 ст.ложки
- Борошно — 6 -8 ст.ложок
- Молоко — 500 мл
- Соняшникова олія — 2 ст. ложки
- Сіль — 1 щіпка
Перший і головний секрет: всі продукти повинні бути однієї температури, а саме кімнатної..
Приготування:
- Розтираємо яйця з цукром. Рекомендуємо зробити це вінчиком, а не міксером. Так виходить смачніше
- Вливаємо в отриману суміш молоко і продовжуємо розмішувати.
- Додаємо в тісто борошно і соняшникову олію, ретельно все перемішуємо. Печемо млинці не відразу, а даємо тісту вистоятися протягом 30-40 хвилин при кімнатній температурі. За цей час цукор повністю розчиниться, а клейковина борошна розбухне, тоді млинці при випічці не будуть рватися.
- Після цього знову все гарненько перемішуємо. І приступаємо до смаження.
- Нагріваємо сковороду, тепер кидаємо на неї ватну кульку, просочену олією (трохи відіжміть, щоб з неї не капало, але вона була вологою), і крутимо сковорідку, перекочуючи кульку, поки її поверхня не буде змазана вся рівномірним шаром.
- Кидаємо кульку назад в миску і починаємо пекти млинці.Наливаємо рідке тісто, 3 або 4 столові ложки (залежно від розміру сковороди) і, повертаючи сковороду даємо тісту рівномірно розподілитися по дну
- Щоб ручка сковорідки не ковзала, можете намотати на неї паперовий рушник, або тканинний.
- Обсмажується млинець спочатку з одного боку не більше хвилини.Як тільки його краї почнуть темніти, перевертаємо його на іншу сторону і даємо поніжитися менше хвилини.
- Готові млинці складаємо на тарілку і, як тільки вони трохи охолонуть, складемо навпіл, а потім ще раз навпіл.
З таких млинців — «Крепс», можна приготувати десертні страви: з джемом, фруктами, збитим сиром, вершками, медом, посипавши зверху обсмаженим кунжутом або цукровою пудрою.
Якщо не додавати цукор в тісто, то вийдуть млинці для фуршету, які начиняють морепродуктами або сиром, овочами, м’ясом, беконом.
Відео: Рецепти на Новий рік 2021 — французькі млинці «Крепи»
Берек з сиром на Новий рік 2021

Рецепти на Новий рік 2021 — Берек з сиром
Ця страва з турецької кухні. Перекладається слово «берек» на українську як «пиріг, пиріжок». Зазвичай берек роблять з двох видів тіста: дріжджового і простого прісного тіста наводі.
Особливість цієї страви полягає в тому, що тісто, замішане з води, дрібки солі і борошна, вимішують добре, воно має бути тугим. Його поділяють на кілька частин, зазвичай це 6-8 частин, розкочують на тонкі круглі коржі, кожну частину рясно промащують соняшниковою олією.
Але є і другий спосіб приготування. Беруть шматок побільше, розкочують його тонко, на край кладуть начинку, в нашому випадку це сир, натертий на тертці, дрібно порізана петрушка, чорний перець для смаку; загинають кінці всередину і згортають тісто ковбаскою або рулетом. Край потрібно змастити водою і так укласти весь рулет, щоб кінець виявився на деко. Випікати потрібно на гарячому і змащеному соняшниковою олією деко.
Коли берек спечеться, його потрібно нарізати на порційні шматки. зверху його можна прикрасити спеціальними присипками, наприклад, сусамом.
Але є і другий спосіб, про який говорилося вище. Після того, як ви розкотите 6-8 тоненьких коржів, змащуєте кожен соняшниковою олією і кладете один на один. Після цього трохи розтягуєте всі 8 шматочків тіста, намагаючись, щоб край став тонким. Кладете начинку, загинаєте бічні краї всередину і скачуєте ковбаскою або рулетом. Ставимо в духову піч на гарячому деко, змащеному соняшниковою олією. Прикрасити можна сусамом.
Смачного!
Основні страви — смачні рецепти на Новий рік 2021
Нижче ви знайдете добірку рецептів гарячих страв на новорічний стіл у 2021 році.
Рулет з індички на Новий рік 2021
Рецепт рулету з індички розрахований на вісім осіб.
Інгредієнти:
- 800 г філе індички
- 2 шт.солодкого зеленого перцю
- 1 шт.солодкого жовтого перцю
- 200 г плавленого сиру зі смаком шинки
- 300 г бекону
- маргарин (для того, щоб змастити форму)
- 1/3 чайної ложки мускатного горіха
- листочки базиліка, сіль (трохи), червоний перець мелений
Спосіб приготування рулетів з індички:
- Духовку необхідно розігріти до 180 градусів по Цельсію.
- Філе індички необхідно вимити, потім обсушити серветкою і нарізати на чотири шматки, потім шматочки індички відбийте, поперчіть, посоліть і посипте їх мускатним горіхом.
- Солодкий перець вимийте, потім обсушіть серветкою, розріжте перчини навпіл, видаліть хвостик з насінням (плодоніжки) і наріжте перець широкими смужками.
- Кожен шматочок індички необхідно намазати плавленим сиром зі смаком шинки, зверху потім покладіть широкі смужки солодкого перцю (поперемінно жовтого і зеленого), потім скрутіть рулетиком і оберніть все це смужками бекону.
- Форму для запікання змастіть маргарином, покладіть обережно рулетики і поставте їх в духовку приблизно на 30-40 хвилин. Під час приготування необхідно періодично рулетики зверху поливати рідиною, яка утворюється при запіканні.
- Готові рулетики потрібно нарізати кружечками, потім прикрасьте їх базиліком і можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Відео: Рецепти на Новий рік 2021 — Рулет з індички
Курячі грудки, фаршировані грибами – страви на Новий рік 2021
Які ж курячі грудки підійдуть: на кісточці і з шкірою або без них, тобто філе? Переважно господині обирають перший варіант: кісточки, хрящі і шкірка знадобляться для приготування соусу.
Інгредієнти:
- Курячі грудки великі — 3 шт
- Гриби- печериці — 300 г
- Цибуля ріпчаста — 1 шт
- Майонез — 5 ст.ложок
- Гірчиця готова — 1 ч. ложка
- Вершкове масло — 2 ст.ложки
- Сіль, перець, коріандр — за смаком
Для того, щоб прискорити процес приготування, розіб’ємо його на етапи:
- Вимиємо курячі грудки, очистимо їх від шкіри, кісток і хрящів, з яких зваримо бульйон для соусу.
- Гострим ножем наріжемо грудки на частини.Вийшло 8 шматочків.
- Гарненько відіб’ємо їх молотком .Щоб не мити після цієї процедури кухню, попередньо помістимо шматочки в поліетиленовий пакет або накриємо харчовою плівкою, а потім — відіб’ємо.
- Потім солимо і перчимо, додаємо трохи меленого коріандру на відбите м’ясо і складаємо готовий напівфабрикат в миску, накриваємо її кришкою.
- Поки м’ясо маринується, чистимо печериці та цибулю.Знімаємо верхню шкірку з капелюшків грибів, але не викидаємо її, вона ще стане в нагоді.
- Нарізаємо пластинками гриби і півкільцями цибулю.Постійно помішуючи, обсмажуємо на вершковому маслі до готовності: спочатку цибулю, яка буде сприяти посиленню запаху і смаку доданих потім печериць.
- Спочатку в сковороді з’явиться грибний сік, поступово він випарується і гриби, пройшовши процедуру тушкування, будуть готові через 15-20 хвилин.
- Розкладаємо пласти відбитої курячої грудки, і в них загорніть грибну начинку.
- Помажемо готові рулетики сумішшю майонезу і гірчиці і викладемо їх на деко.Залишки грибів прикрасять їх зверху.
- Духовку включаємо на 180 градусів і через 30 хвилин виймаємо готові ароматні шматочки, посипаємо їх зеленню, подаємо на гарнір до них відварну гречку або рис, або салат зі свіжих овочів.
Читайте також: Меню на Новий рік 2021
Відео: Рецепти на Новий рік 2021 — Куряча грудка, фарширована грибами
Соус до фаршированої курячої грудки
Добре поєднується з куркою соус білий – він є основним. Для нього ми і варили бульйон з кісток, хрящів і шкірки. Соус сметанний приготуємо з білого основного соусу, до якого додамо 50 г сметани, нагріємо суміш до кипіння, але не даючи закипіти.
Соус грибний. Зваримо в молоці шкірку з капелюшків грибів, подрібнивши її попередньо за допомогою блендера, і додамо пюре до основного білого соусу, який також нагріємо до кипіння. В кінці приготування соусів кинемо шматочок вершкового масла, тим самим запобіжимо утворенню плівки. Правильний соус поліпшить смак курячої грудки, фаршированої грибами і підкреслить її переваги.
Смачного!
Порада для тих, кому не хочеться возитися з кулінарним молотком, наприклад, якщо сплять ваші рідні. Тоді протикаємо виделкою куряче м’ясо в декількох місцях, викладаємо гриби з цибулею на одну половину пласта і зверху прикриваємо другою половиною курячого філе. Краї скріплюємо дерев’яними шпажками, для цього підійдуть зубочистки. А далі діємо так, як написано в рецепті вище. Якщо соус вийде занадто густим, тоді в нього можна додати трохи гарячої води.
Різдвяна курка — рецепт з фото на Новий 2021 рік Білого Бика
Отже, для приготування різдвяної курки нам буде потрібно:
- Курка-бройлер — 1 шт.(1,5-1,8 кг)
- Лимон — 4 шт.
- Нежирна копчена грудинка — 300 г
- Сушений базилік — 1 ст. л.
- Картопля — 1-1,2 кг
- Оливкова олія — 40-60 мл
- Часник — 1/2 головки
- Морська сіль — 1 ст. л.
- Петрушка свіжа -1/2 пучка
- Чорний перець мелений — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Тушку курки вимиємо, ретельно обсушимо рушниками з паперу та укладемо в форму.
- Половину сушеного базиліка змішаємо з морською сіллю і меленим перцем.Набираючи суміш в долоні, добре «пройтися» по всій тушці, ретельно втираючи трави-спеції в шкіру.
- Лимони вимиємо.Два плода наріжемо на 4 частини, складемо в сотейник і, заливши окропом і накривши кришкою, залишимо на десять хвилин. Виймемо ошпарені лимони і покладемо їх всередину птиці.
- Очищені бульби картоплі, помивши, складемо в каструлю з гарячою водою, поставити на вогонь і злегка проварити (не довше 5 хвилин). Виймемо шумівкою на тарілку.
- Запалимо духовку, встановимо температуру в 200 градусів.
- Збризкаємо, начинену лимонами курку, оливковою олією.Навколо птиці розкладемо бульби картоплі, їх посолити і припорошити базиліком, який залишився.
- Зверху на картоплю «розкидаємо», нарізану скибочками копчену грудинку. Помістимо цю чудову композицію в духовку і запікаємо протягом 45 хвилин.
- Тим часом з останніх двох лимонів (ретельно вимитих) знімемо обережно цедру, намагаючись не захоплювати білий шар.
- Наріжемо її тонесенькою соломкою.Подрібнимо гілочки петрушки, зубчики часнику. Інгредієнти змішаємо, додавши до них трохи (одну — дві щіпки) морської солі.
- Виймаємо форму з куркою і картоплею.Додаємо зверху ще один шар — ароматну лимонну суміш. І запікаємо ще півгодини.
- Подаємо на святковий стіл курку, приготовлену в духовці, в якості основної гарячої страви.
Приємного апетиту!
Відео: Рецепти на Новий рік 2021 — Різдвяна курка, запечена з мандаринами
Як приготувати курячі крильця з червонокачанною капустою на Новий рік 2021

Рецепти на Новий рік 2021 — Курячі крильця з червонокачанною капустою
Крильця з червонокачанної капустою — це чудова страва, тому що куряче м’ясо виходить ніжним, яке чудово поєднується як з фруктами і овочами, так і з грибами. Тому напрошується висновок, що з курки можна зробити цілий обід або вечерю!
Крильця з червонокачанною капустою готуються приблизно півтори години. Цей рецепт розрахований приблизно на чотири особи. Страва виходить дуже яскравою!
Кулінарний рецепт «Крильця з червонокачанною капустою» містить наступні інгредієнти:
- 1 цибулина
- 4 зубчики часнику
- 2 помідора
- 1 стручок перцю чилі
- апельсин (сік з нього)
- апельсин (цілий)
- 0,5 лимона
- 200 мл вина (червоного сухого)
- 1 столова ложка соєвого соусу
- 1 чайна ложка коріандру меленого
- 1 кг курячих крилець
- 0,5 капустини червонокачанної
- 50 г кедрових горішків (очищених)
- 3 столові ложки оливкової олії
- червоний перець мелений, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Цибулю необхідно почистити від лушпиння та дрібно нарізати кубиками.Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через часникодавку або прес.
- Помідори вимийте під проточною холодною водою, а потім помістіть в киплячу воду приблизно на 30 секунд.Потім зніміть з них шкірку, а м’якоть помідорів подрібніть в блендері. Перець чилі вимийте під проточною холодною водою, розріжте обережно навпіл і видаліть плодоніжку,дрібно наріжте перець.
- Тепер займемося маринадом.Для маринаду всі заздалегідь підготовлені інгредієнти (цибулю, часник, помідори, перець чилі) складіть в глибоку миску, додайте лимонний і апельсиновий соки, 200 мл вина (сухого червоного), одну столову ложку соєвого соусу, спеції і все добре переміщайте.
- Курячі крильця вимийте під проточною холодною водою, потім покладіть в миску з маринадом і залиште на одну годину в ньому.
- Духовку розігрійте до 200-220 градусів по Цельсію. Потім курячі крильця дістаньте з маринаду і обережно покладіть їх на деко, при цьому бризніть на них однією столовою ложкою оливкової олії. Поставте курячі крильця в духовку на півгодини.
- В цей час, коли курячі крильця в духовці, можна зайнятися салатом.
- Червонокачанну капусту промийте під проточною холодною водою, обсушіть на паперовому рушнику або серветці, а потім наріжте тонкою соломкою.
- Апельсин очистіть від шкірки, розділіть його на часточки, кожну часточку розріжте ще на три шматочки.
- Змішайте капусту зі шматочками апельсина, посоліть, поперчіть, заправте оливковою олією і посипте кедровими горішками.
- Готові курячі крильця з капустою червонокачанної подавайте з салатом.
Смачного!
Новорічні салати 2021: покрокові рецепти з фото
Новорічні салати 2021 повинні бути оригінальними і смачними. Ви можете обрати з даної добірки кілька рецептів і приготувати їх на власний новорічний стіл.
Новорічний салат фантазія з шинкою – покроковий рецепт

Рецепти на Новий рік 2021 — Салат «Фантазія» з шинкою
Дуже простий, і смачний салат з шинкою, ну а робити його досить швидко — хвилин 5-7. А виходить дуже ситно. Рецепт салату фантазія складається з наступних інгредієнтів:
- 4 яйця
- 200-250 гр. ковбаси або шинки
- Невелика баночка консервованої кукурудзи
- Цибуля ріпчаста — за смаком (можна і зовсім без неї)
- Майонез, сіль — за смаком.
Збиваємо яйця в мисці до однорідної консистенції і смажимо тоненькі млинці (можливо вийде не відразу) Ріжемо соломкою, або локшиною. Нарізаємо цибулю. шинку або ковбасу так само. З банки кукурудзи вилити воду – а кукурудзу додати до інших інгредієнтів. В принципі наш салат фантазія готовий! Додати майонез і сіль, все перемішати і можна прикрасити улюбленою зеленню. Їсти подано! Ось такий простенький рецепт салату з шинкою фантазія.
Смачного!
Читайте також: Що приготувати на Новий рік 2021 — покрокові рецепти з фото
Рецепт салату Червоний браслет на Новий рік Білого Бика
Смачний і цікавий салат, безсумнівно прикрасить ваш Новорічний стіл.
Інгредієнти:
- 50 мл соняшникової олії
- 0,5 чайної ложки солі і перцю
- 200 грам майонезу
- 1 гранат
- 2 столові ложки мелених горіхів
- 2 буряки
- 3 картоплини
- 1 куряча грудка
Приготування салату Червоний браслет:
- Курячі грудки нарізати кубиками й обсмажити в невеликій кількості олії.Коли підрум’яняться, додати солі і перцю.
- Очистити гранат і зібрати в тарілочку червоні ягідки.
- Відварити картоплю і буряк, очистити і дати добре охолонути.
- Буряк натерти на середній тертці, додати подрібнені горіхи і половину чайної ложки цукру і добре перемішати.
- Почати складання салату — покласти в середину тарілки стакан і розташувати навколо нього терту картоплю. Добре змастіть майонезом.
- Покладіть обсмажену курячу грудку поверх картоплі.
- Потім покладіть суміш з буряка і волоських горіхів, розрівняйте (надайте округлуформу).Змастіть майонезом.
- Ретельно поверх майонезу посипати гранатовими кісточкам, щоб повністю покрити поверхню.
- Обережно видаліть стакан, Прикрасьте зеленню.
Салат «Червоний браслет» готовий!
Відео: Рецепти на Новий рік 2021 — Салат «Гранатовий браслет»
Готуємо овочевий салат на Новий рік 2021

Рецепти на Новий рік 2021 — Овочевий салат
Пропоную вашій увазі салат з овочами без м’яса
Інгредієнти:
- 3 морквини
- 3 картоплини
- 3 маринованих огірка
- 3-4 столові ложки зеленого горошку
- 1 яйце
- 100 мл соняшникової олії
- 1 чайна ложка гірчиці, корінь селери (маленького
- сіль, перець – за смаком
Приготування салату з овочами:
- Картоплю, селеру і моркву очистіть, і відваріть в підсоленій воді, потім дайте охолонути.
- Потім варені овочі дрібно нарізати, також нарізати мариновані огірки і покласти в миску, потім додати горошок.
- Приготувати майонез з яйця, гірчиці і олії.
- Взяти 1 столову ложку майонезу і відкласти в сторону, а майонез, що залишився, перемішати з овочами.
- Приправити сіллю і перцем за смаком.
- Розташувати салат на тарілці, змастити зверху майонезом і прикрасити за власним бажанням або як показано на фото (квіточки з моркви, ніжки, стебла з маринованих огірків).
Салат з овочами готовий!
Як приготувати новорічний салат з буряка – покроковий рецепт

Рецепти на Новий рік 2021 — Салат з буряка
Інгредієнти:
- 250 грам вареного буряка
- 2 варені картоплини (в мундирі)
- 400 грам консервованої білої квасолі
- 3-4 зубчики часнику
- 125 мл натурального йогурту
- 3-4 столові ложки майонезу
- сіль, перець – за смаком
Для прикраси:
- консервована кукурудза,
- чорні оливки,
- петрушка
Приготування салату з червоного буряка:
- Очистіть варений і охолоджений буряк, і натріть його на крупній тертці.
- Картоплю очистити і нарізати дрібними кубиками.
- Зубчик часнику очистити і подрібнити через часникодавку.
- Відкрити консервовану квасолю і вилити рідину.
- Майонез змішати з йогуртом, часником, сіллю і перцем, щоб вийшов соус, який ми додаємо до нарізаних овочів і квасолі.Добре все перемішати.
- Куштуємо і приправляємо сіллю з перцем. Можна додати трохи лимонного соку.
- Прикрашаємо салат кукурудзою, оливками і зеленню петрушки.
Салат з червоною буряка готовий! Смачного!
На цьому ми завершуємо нашу статтю «Рецепти на Новий рік 2021». Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам незабутньо і вишукано зустріти Новий 2021 рік — рік Білого металевого Бика. Ще більше корисних порад до святкування ви можете знайти на нашому сайті. Нехай щастить в новому році і до нових зустрічей!