Як приготувати різдвяне печиво: найкращі рецепти різдвяного печива
Рецепти приготування смачного різдвяного печива


Різдвяне печиво — це особлива випічка, як на паску. Печеться воно з трепетом, в очікуванні великого свята. Таке печиво чудово зберігається 2-3 місяці (якщо ще залишаться) в металевих коробках для печива. І до несподіваного приходу гостей у Вас завжди буде під рукою чім їх пригостити.
Для початку потрібно зробити тісто. Я роблю відразу тісто для всіх видів печива і зберігаю в холодильнику. У міру того коли у мене є час, печу і прикрашаю.
Різдвяне печиво «Чорно-біле»
Склад:
- 300 гр. масла
- 120 гр.сахарной пудри
- 400 гр.муки
- 1 яйце
- 1 пачка ванільного цукру
- 40 гр. какао
- дрібка солі
- цедра лимона на кінчику ножа
- білок для мастила
Приготування різдвяного печива:
З масла, цукру, яйця, солі, цедри лимона, ваніліну і муки замісіть пісочне тісто.
Місити недовго, поки не схватилося тісто. Тісто поділити навпіл і в одну частину вмісити какао.
Обернути обидва тіста в плівку і поставити на холод на годину.
Розкачати охолоджене біле тісто в пласт товщиною 5 мм., трохи охолодити і нарізати на смужки товщиною 5 мм., знову в холод.
Такеж зробити з темним тістом.
З білого тіста розкачати пласт товщиною 3-5 мм.
Змастити білком і зеброю викласти смужки. Використовувати білок в якості клею.
Обрізати зайве тісто і склеїти ковбаску.
Добре охолодити! Нарізати гострим ножем на шматки товщиною в 5-10 мм.
Випікати при 180 ° С до світло-золотистого кольору, приблизно 8 хв.
Із залишків тіста можна зробити інші види чорно-білого печива.
Зберігати в металевій коробці для печива.
Печиво на Різдво — Брязкотельце
Склад:
- 300 гр. масла
- 150 гр. цукрової пудри
- 1 яйце
- 450 гр. борошна
- 50 гр. какао
- 1 пачка ваніліну
- цедра лимона
- дрібка солі
- шоколадна глазур для покриття
- колотий цукор
Приготування:
З продуктів зробити пісочне тісто, місити недовго!
Обернути в плівку і на годину на холод. Тісто розкачати в ковбаску, порізати на шматки по 4 см. (Або як я зважити на рівні шматки) і розкатати в джгути по 8-10 см.
Згорнути в кренделі і пекти при 180 ° С. приблизно 8 хв.
Остудити, покрити шоколадом (темперувати, щоб шоколад блищав!) І посипати колотим цукром.
Зберігати в металевій коробці для печива.
Різдвяні трюфелі з корицею
Склад
Тісто:
- 270 гр. цукрової пудри
- 90 гр. білка
- 400 гр. мелених мигдалю і фундука
- 14 гр. меленої кориці
- дрібка солі
Начинка:
- 100 гр. нугату
- 80 гр. варення з червоної смородини (або будь-яке інше)
Покриття:
- білий шоколад
- молочний шоколад для прикраси
Приготування:
Білки з цукром і сіллю збити в круту піну. Горіхи перемішати з корицею і з’єднати з білковою масою в тісто.
Якщо тісто м’яке додати ще горіхи. Розкачати тісто в ковбаску, нарізати на шматки. Сформувати кульки, тильною стороною дерев’яної ложки зробити поглиблення в кульці.
Пекти при 175 ° С 6 хв.
Остудити і заповнити поглиблення варенням.
Поверх варення видавити нугат.
Дати йому застигнути і покрити трюфелі білим шоколадом. Прикрасити молочним шоколадом.
Зберігати в металевій коробці для печива.
Печиво «Флорентійське»
Склад:
Мигдальна маса:
- 40 гр. меду
- 40 гр. глюкозового сиропу (можна замінити медом)
- 80 гр. вершків
- 70 гр. масла
- 120 гр. цукру
- 50 гр. кандірованних фруктів (дрібно нарізаних)
- 200 гр. мигдальних пластинок
- 15 гр. борошна
- 1/2 пачка ваніліну
- дрібка солі
Пісочне тісто:
- 350 гр. борошна
- 200 гр. масла
- 130 гр. цукру
- 1 яйце
- дрібка солі
- цедра лимона
- ванілін
Приготування:
Приготувати пісочне тісто, обернути плівкою, охолодити.
Для мигдальної маси мед, глюкозу, вершки, масло, цукор закип’ятити, додати решту інгредієнтів, перемішати, відкласти в сторону.
Пісочне тісто розкачати в пласт товщиною 3-5 мм і пекти при 180 ° С 6 хв.
Потім дістати з духовки, викласти миндальную масу, розрівняти і допекти кілька хв. до золотистого кольору.
Дати постояти 2 хвилини, потім нарізати ще гарячий пласт на квадрати.
Ніж намазати рослинним маслом.
Зберігати в металевій коробці для печива.
Класичне флорентійське печиво готується в спец. круглих формах, тільки мигдальна маса без пісочного тіста, а знизу печиво покривається шоколадом і робиться хвилеподібний рельєф. Процес довгий і трудомісткий, тому я запропонувала більш легкий змінений варіант.
Мигдальне печиво з варенням (Spitzbuben)
Склад:
- 300 гр. масла
- 150 гр. цукру
- 30 гр. жовтка
- 450 гр. борошна
- 1 пачка ваніліну
- дрібка солі
- цедра лимона
- Яйце для змащення
- мелений мигдаль без шкірки
- полуничне або смородинове варення
Приготування:
Приготувати пісочне тісто, обернути плівкою, охолодити. Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною в 3 мм. Формою видавити печиво дно.
Тісто для верхньої частини печива розкатати в 3 мм., обмазати яйцем, посипати меленим мигдалем, злегка натиснути качалкою. (Хто не хоче морочитися, просто додає 100 гр. Меленого очищеного мигдалю в тісто).
Видавити печиво тією ж формою і в середині видавити формою поменше.
Пекти при 180 ° С до світло-золотистого кольору, приблизно 8 хв.
Охолодити. Верхівки обсипати цукровою пудрою.
Дно печива обмазати варенням, склеїти з верхівкою.
Варення закип’ятити і залити ним серцевинки. (Це робиться для блиску).
Але можна просто видавити варення на дно і склеїти з верхом.
Зберігати в металевій коробці для печива.
Різдвяний Лускунчик
Склад:
Тісто:
- 350 гр. борошна
- 200 гр. масла
- 130 гр. цукру
- 1 яйце
- дрібка солі
- 1/2 пачка ваніліну
- цедра лимона
Горіхова маса:
- 70 гр. цукру
- 30 гр. меду
- 30 гр. масла
- 30 гр. сиропу глюкози (можна замінити медом)
- 40 гр. вершків
- 250 гр. очищеного фундука цільного
- 15 гр. борошна
Декор:
Темний шоколад для глазурування
білий шоколад для декорування
Приготування:
Зробити пісочне тісто, загорнути в плівку, поставити на холод. Для горіхової маси з’єднати всі продукти крім горіхів і муки і закип’ятити, додати горіхи і борошно, перемішати і підсмажити трохи на вогні.
Викласти на силіконовий килимок або папір для випічки і розділити горіхи по 3 штуки.
Охолоджене тісто розкачати завтовшки в 3 мм., Вирізати круглою формочкою печиво, запекти при 180 ° С недовго,
витягнути з духовки, розподілити на кожне печиво по 3 горішка
і запекти в духовці до золотистого кольору.
Охолодити, покрити печиво шоколадною глазур’ю до лінії горіхів, а зверху за бажанням нанести малюнок білим шоколадом.
Зберігати в металевій коробці для печива.
Горіхові трикутники
Склад:
Тісто:
- 300 гр. борошна
- 125 гр. масла
- 125 гр. цукру
- 2 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
Начинка:
- 200 гр. масла
- 200 гр. цукру
- 1 пакетик ваніліну
- 4 ст. л. води
- 400 гр. фундука або волоських горіхів (наполовину мелених наполовину нарізаних)
- Шоколад для глазурування
Приготування:
Зробити пісочне тісто, загорнути в плівку, охолодити. Охолоджене тісто розкачати на весь протевень.
Для начинки змішати всі продукти крім горіхів і закип’ятити. Додати горіхи, перемішати.
Дати трохи охолонути. Розподілити начинку по всьому пласту і запекти при 180 ° С 20 хв.
Остудити і нарізати на трикутники.
Кінці трикутників глазурувати шоколадом.
Зберігати в металевій коробці для печива.
Різдвяне печиво завжди виходить смачним, швидко печеться і наповнює будинок чарівним ароматом свята. Спечіть традиційне різдвяне частування, прикрасьте їм будинок і подаруйте рідним і близьким людям на честь одного з найбільш сімейних свят частинку свого тепла, відбитого в ароматному різдвяному печиві.
