Салат «Бичок» на Новий рік 2021: прості і смачні рецепти приготування з фото
Салат у вигляді Бика на Новий рік 2021: рецепти з фото
Головним покровителем 2021 року Білий Металевий Бик. Темперамент цього чудового тваринного відрізняється працьовитістю, завзятістю і цілеспрямованістю. За прогнозами астрологів, 2021 рік буде дуже успішним для людей, які володіють такими якостями характеру.
Багато людей вірять в те, що в наступаючому Новому році необхідно догодити головному покровителю за східним календарем — Бикові. Бик — тварина травоїдна, тому на столі обов’язково має бути присутнім багато зелені. Салати, гарячі страви та закуски не повинні містити в своєму складі яловичину. Бик — великий любитель поїсти! Тому на столі повинно бути велика різноманітність смачних і ситних страв!
Радимо також прочитати нашу статтю на тему : найкращі рецепти приготування домашнього майонезу.
Новорічний Салат бичок з шинкою і грибами
Для приготування знадобляться:
- шинка — 200 г;
- печериці або інші гриби — 400 г;
- цибуля — 2 головки;
- житні сухарі — 1 упаковка;
- пекінська капуста — 250 г;
- помідори, оливки, зелень, корнішон (для прикраси);
- сіль, майонез.
Спосіб приготування:
- Нарізати дрібними кубиками й обсмажити цибулю. Коли вона почне золотиться, додати дрібно нарізані гриби і протримати все разом на вогні 7-10 хвилин.
- Шинку порізати соломкою, пекінську капусту — дрібно нашаткувати.
- Всі інгредієнти змішати, заправити майонезом, досолити за смаком.
- Викласти салат в салатник і зробити прикрасу з помідорів у вигляді голови бика. Принцип її виготовлення показаний на фото вище. Для очей і ніздрів взяти кілька гуртків маслин або оливок, закріплюючи їх за допомогою краплі майонезу, чубок зробити з гілочки петрушки або іншої зелені. Для зіниць можна використовувати горошини чорного перцю або гвоздику, для язика — шматочок маринованого корнішона.
Останній також можна використовувати в якості заміни оливкам (див. Фото).
Подібний варіант оформлення можна використовувати для будь-якого рецепту салату, наприклад, традиційного олів’є.
Салат Бик — простий рецепт на новорічний стіл
Цей простий салатик допоможе вам відчути себе справжнім професійним кухарем. Приготувати цю страву не складе труднощів.
Що знадобиться:
- Картопля — 2 штуки.
- Варена ковбаса — 200 г.
- 3 яйця курячих свіжих.
- 2 свіжі огірки середнього розміру.
- Горошок консервований — 100 г.
- Зелена цибуля.
- Майонез — на свій смак.
- Сіль — щіпка.
- Що стосується прикрас приготуйте твердий сир, моркву і пару шматочків ковбаски. При бажанні можна додати і оливки.
Як готувати:
- Картоплю помити, відварити в мундирі, охолодити, почистити, нарізати кубиками.
- Варену ковбаску нашаткувати також кубиками. Пару шматочків залиште, щоб потім зробити бику вуха.
- Ріжемо свіжі огірки кубиками. Шкірку можете зняти, а можна залишити.
- Цибулю зелену шаткуємо дрібно. Банку горошку розкриваємо, вливаємо рідину.
- Яйця відварити до повної готовності — 10 хвилин після закипання, охолодити, почистити. Відокремити білки від жовтків. Білки відкласти в сторону, жовтки протерти на тертці і також з’єднати з іншими інгредієнтами.
- Додати майонез, все перемішати, посолити і поперчити на свій смак і обов’язково спробувати.
- На плоске блюдо викладаємо всю салатну масу. Намагайтеся сформувати голову бика.
- Зверху посипати тертими білками.
- І починаємо прикрашати. Вуха і мордочка — ковбаска варена, роги — твердий сир, брови — зелену цибулю, ніс — морквина.
Смачний рецепт салату «Бик в городі»
Ще один незвичайний і смачний рецепт салату, який можна приготувати на Новий рік 2021 — «Бичок в городі». Він не виглядає у вигляді символу 2021 року, однак відрізняється оригінальною подачею, яку можна прив’язати до покровителя прийдешнього року. Салатик виходить дуже смачним і його легко приготувати.
Для приготування новорічного салату вам буде потрібно:
- Капуста білокачанна
- Перець болгарський
- Буряк (сирий)
- Картопля
- Морква (можна взяти корейську)
- Свіжий огірок
- Цибуля
- М’ясо (свинина)
- Оцет 9%
- Рослинна олія
- Сіль перець
Приготування:
- Насамперед нашинкуйте капусту і помніть її руками. Потім викладіть у формі невеликої гірки по краю блюда.
- Натріть на крупній тертці буряк і моркву. Помістіть його в блюдо поруч з капустою.
- Огірки і перець поріжте а формі соломки, цибулю — кільцями і розкладіть її по краю блюда. Залиште вільне місце в центрі.
- Наріжте картоплю тонкою соломкою і обсмажте в рослинному маслі. Потім викладіть до інших овочів.
- Поріжте м’ясо в формі соломки, обсмажте і замаринуйте в оцті, солі і перці. Потім викладіть в центр блюда.
- М’ясо слід робити досить пряним і солоним.
- Зробіть своєрідний «паркан», щоб розділити бика (м’ясо) і овочі.
Смачний салат Бичок на 2021 рік з авокадо
Салат, який повністю відповідає своїй назві. М’який смак авокадо в поєднанні з курячим філе, дає просто неповторно ніжний і незвичайний смак.
Для цього рецепта візьмемо:
- куряче філе — 200 г;
- авокадо — 400 г;
- курячі яйця — 4 шт .;
- морква — 300 г;
- картопля — 200 г;
- майонез.
Для прикраси візьмемо гвоздику, зелена цибулю, кріп, перець червоний і кукурудзу.
Інструкція по приготуванню:
- Для початку зваримо охолоджене куряче філе. Готується воно близько 20-30 хвилин, довше варити не можна, м’ясо може стати жорстким. Як тільки м’ясо охолоне, акуратно нарізаємо його на невеликі шматочки, викладаємо в салатницю, а потім покриваємо шаром майонезу.
- Авокадо акуратно очищаємо і нарізаємо середніми шматочками. Це наступний шар, який злегка змащуємо майонезом. Після того як яйця будуть зварені (це близько 6-8 хвилин), відокремлюємо жовтки від білків. Білки натираємо на крупній тертці, не забуваючи змастити їх майонезом, і рівномірно викладаємо на попередній шар. Жовтки залишаємо для верхнього шару.
- Попередньо відварену моркву натираємо на крупній тертці, додаємо майонез і викладаємо на шар з білків. Моркву варимо 25-40 хвилин на сильному вогні, і її готовність перевіряємо за допомогою ножа.
Картоплю варимо 30-45 хвилин, потім натираємо на крупній тертці. На цей шар необхідна більша кількість майонезу, ніж на інші. - Жовтки натираємо на дрібній тертці, рівномірно покриваємо ними всю верхівку. Салат готовий, тепер можна перейти до прикрас.
- Зваримо ще кілька яєць, виріжемо з білка мордочки: відрізаємо два невеликих шматочка, один овальної форми, а інший в формі дуги, і один великий шматок у формі овалу. Шматок побільше покладіть на два поменше, а під нього зелену цибулю. Гвоздика для очей і ніздрів, а для рогів і вух використовуємо морква.
Із залишків авокадо можна вирізати рік, а з кропу і овочів зробити ялинку.
Олів’є в формі на Новий Рік 2021
Що знадобиться:
- Картопля — 4 середніх бульби.
- Морквина.
- 4 яйця курячі.
- Ковбаса, в ідеалі докторська, — 300 м
- Огірки мариновані — 4 штуки.
- Горошок, консервований — 1 банка.
- Майонез — для заправки.
- Петрушка або кріп.
- Сіль — щіпка.
- Перець чорний мелений — на свій смак.
- Це у нас буде класичний рецепт улюбленого салату. Ось тільки оформлення буде насправді дивно красивим.
Як готувати:
- Морквину і картоплю відварити в мундирі, остудити, почистити і натерти на тертці.
- Відварити яйця — після закипання близько 10 хвилин, щоб вони не виявилися сирими. Охолодити і розділити на білки і жовтки.
- Ковбасу порізати на дрібні кубики.
- Огірки порізати і віджати з них рідину — салат не повинен вийти рідким.
Коли всі продукти будуть приготовлені, можна починати викладати салатик. Він у нас буде в формі голови бика. І, звичайно, не забувайте про шари.
- Ковбаса.
- Горошок, консервований з банки, рідину треба попередньо злити.
- Картопля натерта.
- Огірки, порізані кубиками.
- Жовтки натерті.
- Білки на дрібній тертці.
- Кожен шар промазати майонезом. Не забувайте солити і перчити, наприклад, картоплю.
Салат на Новий рік Бика з куркою і ананасами
- Філе курки нарізати смужками, а потім квадратиками. Обваляти шматочки курки в борошні.
- В розпечену сковороду з маслом помістити шматочки курки. Посолити, поперчити. Обсмажити до готовності. Дати охолонути під кришкою.
- М’ясо перекласти в салатницю або іншу ємність. Додати кукурудзу (без соку). Ананас дрібно нарізати, додати до м’яса. У салатницю помістити дрібно нарубані горіхи, терті на крупній тертці яйця, тертий на дрібній тертці сир.
- Салат заправити майонезом і перемішати.
- Для ріжків і Чупринки натираємо два види сиру. В одну частину додати часник і майонез — з цієї частини робимо ріжки. До другої частини натертого сиру додаємо дрібно нарізану моркву — з цієї частини роблять чубчик.
- Зверху основного салату можна посипати дрібно натертий білок і сир, які будуть імітувати шерсть бичка.
- З вареної ковбаси вирізати ніс і вуха. З яєчного білка роблять очі. Ніздрі, зіниці і брови роблять з маслин.
- Далі необхідно викласти приготований раніше салат у вигляді контуру голови бика і розкласти всі приготовані елементи особи бика поверх салату.
Відео: 🎄Новорічний Салат у вигляді Бичка🐮Символ року 2021
Надіємось вам сподобалась наша стаття. Ще більше про рецепти і консервацію ви можете прочитати на нашому сайті.